ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
El ministeri cofinançarà el reallotjament dels immigrants de Sant Andreu - C.S.
AVUI 31/07/03


Ultimen un pla que s'aplicarà en cas que s'ordeni el desnonament immediat

llegir opinió


La Creu Roja proposa reallotjar els 300 immigrants de les casernes - Maria Favà
AVUI 29/07/03


Assegura que ja ha trobat una sortida per a 70 persones.
Diverses organitzacions humanitàries convoquen una manifestació per demanar una "solució digna".


llegir opinió


EUiA reclama una solució justa per als ocupants de les casernes - EUiA
Fòrum STAP 26/07/03


La Comissió Local de Barcelona d'EUiA vol manifestar la seva solidaritat
amb el col.lectiu d'immigrants de les casernes de Sant Andreu


llegir opinió


L'expulsió de les casernes s'ajorna fins al setembre - Jordi Corachàn
El Periódico 24/07/03


• Els immigrants demanen un altre sostre tot i que no hi hagi papers per a tots

llegir opinió


La jutge rebutja tramitar el cas de les casernes per la via d'urgència - Jordi Panyella
AVUI 24/07/03


Els immigrants reben la decisió judicial com un "primer pas per a una sortida digna"
La magistrada creu que el retard no perjudica Defensa


llegir opinió


Els immigrants de Sant Andreu es poden quedar a les casernes durant sis mesos -
VilaWeb 23/07/03


> La jutge ha denegat desallotjar-los per la via d'urgència
> El desallotjament, si es fes, s'ajornaria durant mig any
La jutge encarregada del cas de l’ocupació de les casernes de Sant Andreu ha denegat la petició del Ministeri de Defensa de desallotjar els immigrants per la via d’urgència. La titular del Jutjat de Primera Instància número 37 ha considerat que el Ministeri ha fet la petició massa tard i ha explicat que fins al mes de setembre no prendrà una decisió. En cas que la sentència decidís el desallotjament, que és el que temen els advocats dels immigrants, aquest no es produiria fins d’aquí a sis mesos. A partir d’avui, els tretze advocats que representen els centenars d’immigrants tenen tres dies per presentar preguntes al Ministeri de Defensa i a l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu de l’interrogatori és conèixer si les administracions públiques han tolerat la presència dels immigrants en uns edificis de titularitat pública. El principal argument de la defensa és que el immigrants ocupen les casernes amb el consentiment del Ministeri. Un dels lletrats va manifestar que el govern ‘ha enviat immigrants a Barcelona des d'altres punts de l'Estat i els ha donat l'adreça de les casernes perquè hi anessin a dormir i no haguessin de pernoctar al carrer’. I és que fa pocs dies els mitjans de comunicació informaven que els immigrants que arribaven a les illes Canàries eren transportats amb avió fins a Barcelona i altres capitals. El bitllet el pagava el govern de l’estat espanyol. Segons han explicat els advocats, treure els immigrants de Sant Andreu ‘obligaria aquestes persones a viure en la marginalitat’ i el problema es traslladaria a d’altres punts de la ciutat. Els veïns del barri s'han mostrat indignats davant el fet que els immigrants continuïn a les casernes i han afirmat que es mobilitzaran.Sentència inútil - Joaquim Giol :: Servei d'Atenció a Immigrants
El Periódico 23/07/03


En aquest país, quan les coses ja no poden anar pitjor, acaben als jutjats. És el que ha passat a les casernes de Sant Andreu. En un lloc inhabitable, s'hi apleguen immigrants que no saben on anar. Quan la situació és fa insostenible, es presenta una demanda per desallotjar-los. Ara s'ha d'esperar una sentència, que no resoldrà el problema. Una cop desfeta la concentració, els polítics ens diran que sí que està resolt. I nosaltres, ingenus, ens ho creurem.
Encara que no ho reconeguin, el que ha provocat la situació és la imprevisió de les administracions i una política d'immigració cada vegada més allunyada de la realitat. Al judici de Sant Andreu només s'hi jutgen les conseqüències. Seria més útil jutjar-hi les causes.


El Ministeri de Defensa guanya la partida en el judici de les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 22/07/03


• L'advocat de l'Estat evita la nul.litat del procés i la sentència es coneixerà d'aquí a uns quants dies
• Els defensors afirmen que si hi ha desallotjament "el conflicte d'ordre públic està garantit"


llegir opinió


El document 1 és un article d'EL PERIÓDICO sobre els 'sense papers' -
El Periódico 22/07/03


El document número 1 presentat ahir al judici és una informació d'EL PERIÓDICO del dia 18 de juliol, titulada Les Canàries van enviar 'sense papers' a les casernes". La defensa va incorporar l'article per demostrar que el Govern enviava immigrants des de les Canàries a les casernes amb l'avió pagat, fet que suposaria una acceptació tàcita de l'ocupació. La jutge va rebutjar que declarés Eduard Spagnolo, el responsable municipal entrevistat per aquest diari.


Defensa demana a la jutge que buidi amb urgència les casernes - Jordi Panyella
AVUI 22/07/03


La resolució sobre el desnonament es podria ajornar al setembre

llegir opinió


La 'Marxa reial', la pancarta dels veïns i la copa de la magistrada -
AVUI 22/07/03


L'habitual turista despistat que baixa per Lluís Companys amb el mapa desplegat a les mans, va tenir ahir un argument més per sentir-se desorientat en el seu trajecte cap al zoològic.

llegir opinió


L'ocupació de les casernes de Sant Andreu arriba a judici - V. Relats / J. Panyella
AVUI 21/07/03


La vista se celebrarà en una sala especial i amb reforç policial

llegir opinió


Un complex abandonat des del 1998 -
AVUI 21/07/03


Ningú sap del cert quantes persones han arribat a fer de les antigues instal·lacions militars de sant Andreu el seu aixopluc miseriós ni tampoc quan van començar a ser ocupades.

llegir opinió


L'ocupació de les casernes de Sant Andreu arriba a judici - Jordi Corachàn
El Periódico 21/07/03


VISTA MULTITUDINÀRIA
La jutge Isabel Gallardo ha ordenat que s'habiliti avui la sala d'actes dels jutjats de Barcelona, al passeig de Lluís Companys, per celebrar el judici civil sobre l'ocupació de les casernes de Sant Andreu. La magistrada, titular del Jutjat de Primera Instància número 37, preveu una gran afluència de públic. Més de 400 immigrants i okupes han sol.licitat poder-hi intervenir i un grup de veïns ha anunciat que també assistirà a la vista.
Així mateix, la magistrada ha sol.licitat que a més de la sala d'actes, situada a la primera planta, s'instal.li a la segona un circuit tancat de televisió perquè els mitjans de comunicació també puguin seguir la vista.
El judici se celebra arran de la demanda civil --procediment verbal de precari-- instada pel Ministeri de Defensa, que va abandonar fa cinc anys aquests 90.000 metres quadrats d'instal.lacions militars. La jutge haurà de determinar si els ocupants tenen base legal per fer-ho. En cas contrari, ordenarà els tràmits per al desnonament.


Judici als immigrants de les casernes de Sant Andreu -
VilaWeb 21/07/03


>Unes 600 persones hi malviuen des de fa dos anys
El judici decidirà si els immigrants que des de fa dos anys malviuen a les casernes abandonades del barri de Sant Andreu de Barcelona han de ser desallotjats. Els centenars de persones que viuen a les casernes ho fan sense les mínimes condicions sanitàries i higièniques, tot i que algunes ONG han col·laborat per apaivagar la situació. La Creu Roja està treballant per millorar les condicions de vida d'aquest immigrants -amb un pla d'ajuda encarregat per l'Ajuntament de Barcelona- i també Metges del Món, que fa dos dies va instal·lar dutxes a les casernes, fins ara inexistents. Si les organitzacions no governamentals han donat suport incondicional als immigrants, cap govern s'ha volgut implicar a fons en l'assumpte. Un portaveu deSOS Racisme, Miquel Àngel Essomba, ha criticat la 'incompetència i falta de voluntat política' de les administracions, especialment al govern de l'estat espanyol, a qui ha acusat de 'deixadesa absoluta' i de deixar que tiri endavant la situació perquè 'una imatge conflictiva de la immigració li fa guanyar vots" i així justifica 'l'enduriment de la seva política i legislació d'estrangeria".
El portal de l'STAP té un dossier especial sobre el conflicte de les casernes.


Festa a les casernes de Sant Andreu -
El Periódico 20/07/03


Els immigrants que viuen al recinte militar van tornar a celebrar activitats lúdiques, entre elles un partit de futbol.
Les persones que ocupen les dependències militars aniran demà al judici pel desnonament.Canàries va enviar 'sense papers' a les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 18/07/03


POLÈMICA PELS TRASLLATS D'IMMIGRANTS
• L'ajuntament detecta més de 100 persones que van viatjar amb l'avió pagat


llegir opinió


Una sortida per als 'sense papers' - Jordi Corachàn
El Periódico 18/07/03


Dos anys després que el PP reformés la llei d'estrangeria, contra vent i marea, les coses estan igual o pitjor que llavors.

llegir opinió

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici
Tornar