ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

EUiA reclama una solució justa per als ocupants de les casernes - EUiA
Fòrum STAP 26/07/03
La Comissió Local de Barcelona d'EUiA vol manifestar la seva solidaritat
amb el col.lectiu d'immigrants de les casernes de Sant Andreu

La Comissió Local de Barcelona d'EUiA vol manifestar la seva solidaritat amb el col.lectiu d'immigrants de les casernes de Sant Andreu, amenaçat de desnonament arran de la demanda del Ministeri de Defensa espanyol.

EUiA ve denunciant des de fa temps els efectes perversos de la Llei d'Estrangeria, que el govern del PP pretén encara agreujar a la tardor amb una tercera reforma. Si aquesta Llei condemna a la clandestinitat i priva dels drets humans més elementals centenars de milers d'homes i dones - potser 150.000 a l'àrea metropolitana de Barcelona, la nova reforma s'anuncia i es prepara a cop d'infames provocacions des de les administracions de l'Estat.

Car, provocació és dur centenars de treballadors immigrants a Alcarràs.per després enviar la policia a dispersar-los com si es tractés d'una perillosa horda de malfactors. I provocador ha estat el comportament del govern amb la gent de les casernes de Sant Andreu: titular i principal responsable de la degradació d'aquestes instal.lacions, abandonades des de fa anys, el Ministeri de Defensa es gira contra el col.lectiu que s'ha vist abocat a viure-hi en les condicions més precàries.

Es tracta de crear confusió i alarma en la societat; de criminalitzar la immigració difonent la idea que només porta conflictes, augment de la delinqüència i àdhuc problemes de salubritat pública. I que naturalment, enfront de tot això, "cal posar ordre": lleis més restrictives i repressives, més policia, més controls.

 

EUiA denuncia aquestes maniobres del poder com una manipulació de l'opinió pública i com una insidiosa incitació al racisme i la xenofòbia. Aquesta és l'atmosfera que el PP vol crear de cara a les properes eleccions autonòmiques i de cara al debat parlamentari sobre la nova versió de la Llei d'Estrangeria. Una reforma que conté disposicions tan greus com ara l'exigència que els Ajuntaments esdevinguin confidents de la policia, lliurant el cens de les persones no comunitàries que hi resideixen.(La qual cosa només pot tenir com a conseqüència que, per por d'ésser detingudes o expulsades, milers de persones sense papers no gosin empadronar-se. i es vegin privades de drets universals, com l'accés a la sanitat pública o l'escolarització dels infants).

EUiA crida totes les forces d'esquerres i democràtiques a rebutjar l'aplicació d'aquestes mesures reaccionàries. Més generalment, EUiA es declara partidària d'obrir un procés permanent de regularització per tal d'acabar amb la dramàtica situació que viuen milers de persones i afavorir la seva integració laboral i social.

Però, més enllà d'aquestes posicions i pel que fa a Sant Andreu, EUiA s'oposa rotundament al desnonament que reclama el Ministeri de Defensa. Si més no, mentre no s'ofereixi al conjunt de les persones afectades una alternativa d'allotjament digne. Si l'Ajuntament de Barcelona ha dut a terme les mesures sanitàries més urgents a les casernes, cal que totes les administracions - central, autonòmica i municipal - s'impliquin sense dilació en la recerca d'una solució justa, tal com ho estan reclamant des de fa temps sindicats i associacions veïnals, així com els propis afectats.

Barcelona, 23 de Juliol de 2003


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici