ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Canàries va enviar 'sense papers' a les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 18/07/03

POLÈMICA PELS TRASLLATS D'IMMIGRANTS
• L'ajuntament detecta més de 100 persones que van viatjar amb l'avió pagat

El Govern central i el de les Canàries han enviat en avió a Barcelona més d'un centenar d'immigrants irregulars des del començament d'any, segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona. Els sense papers van arribar amb un bitllet pagat per l'Administració --central o autonòmica, segons els casos-- i un imprès del Govern canari que suggeria algunes adreces d'interès, asseguren les fonts municipals. Entre els llocs recomanats se subratllaven les dues casernes militars de Sant Andreu.

El gerent del sector de Serveis Personals de l'ajuntament, Eduard Spagnolo, va confirmar a aquest diari aquestes pràctiques. El funcionari va concretar que els serveis socials han detectat com a mínim dos grups, compostos per unes 60 persones cada un, amb el bitllet pagat.

Aquest diari va poder verificar ahir aquesta informació a les mateixes casernes de Sant Andreu --amb 500 immigrants i okupes--, on diversos subsaharians van assegurar que van arribar en pastera fins a l'illa canària de Fuerteventura i després van ser embarcats en avions fins a Barcelona. Dimecres, desenes de persones arribades a Alcarràs (Segrià) --400 en total-- van facilitar una versió idèntica.

 

 

Per contra, el ministre de l'Interior, Ángel Acebes, negava haver muntat cap "campament d'immigrants il.legals" a Catalunya i en cap altra comunitat. Acebes va admetre haver enviat sense papers des de les Canàries a la península, però va assegurar que tots van ser ingressats en centres d'acollida.

ARRIBADES SENSE CONTROL
Aquesta versió és desmentida per Spagnolo, que assegura que els immigrants que van arribar a l'aeroport del Prat "es van desplaçar lliurement on van voler, incloses les casernes de Sant Andreu".

A més a més, el responsable de l'ajuntament va subratllar que Catalunya, a diferència de la resta de comunitats autònomes, no té un centre d'acollida. "La Generalitat diu que no creu en el model del macrocentre, però tampoc construeix instal.lacions petites repartides per Catalunya, com promet", va postil.lar Spagnolo.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici