ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Més de 20 entitats demanen enderrocar les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 12/06/03


• Sant Andreu farà una apagada dissabte en protesta per la lentitud de Defensa

llegir opinió


Principi d'acord per enderrocar una part de les casernes de Sant Andreu - L. Nicolàs
AVUI 12/06/03


• L'Ajuntament i el ministeri de Defensa negocien la neteja i enderroc de les dependències deshabitades
• Una vintena d'entitats veïnals exigeixen el desallotjament


llegir opinió


La Plataforma per Catalunya va animar els incidents del míting de Clos - Jordi Corachàn
El Periódico 11/06/03


· Membres de la Plataforma per Catalunya (PxC) van promoure els incidents en el míting electoral que l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va celebrar el 17 de maig, segons testimonis presencials. En l’acte del PSC, els insults i mastegots els van protagonitzar mitja dotzena de membres del partit racista i mitja dotzena més de veïns de la zona pròxima a la plaça de Mossèn Clapés.

· Personatges de PxC també van boicotejar els actes dels Tres Tombs, celebrats a Sant Andreu a principis d’any. En aquella festa, molt arrelada al barri, la participació de cavalls i altres animals va posar en perill la seguretat de nens i adults, segons diversos testimonis dels incidents.

· La majoria dels esvalotadors estan integrats en l’anomenada Plataforma Veïnal, que ha trencat amb les associacions de veïns i de comerciants, així com amb les entitats tradicionals de Sant Andreu. La plataforma ha marcat la línia més radical i xenòfoba en el conflicte de les casernes. La seva peculiar defensa dels interessos ciutadans va tenir un ampli suport fa uns mesos, però aquest suport s’ha anat reduint a mesura que el seu discurs s’ha radicalitzat.

· La Plataforma Veïnal ha sol·licitat l’expulsió immediata dels 500 immigrants de les casernes i ha propiciat els enfrontaments entre els veïns, segons fonts de les associacions veïnals de Sant Andreu. La plataforma ha convocat un acte de protesta dijous que ve, en què preveu tallar l’avinguda de la Meridiana. Més de 20 associacions i entitats de Sant Andreu s’han desmarcat d’aquest acte i han convocat una protesta per dissabte.Defensa i ajuntament acorden iniciar l'enderroc de les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 11/06/03


IMPORTANT PAS EN LA SOLUCIÓ DEL CONFLICTE DE SANT ANDREU
• El pla preveu derruir les naus plenes de deixalles, però no la zona habitada per 500 immigrants
• El consistori s'ofereix per fer els treballs i el Govern central es dóna uns dies de termini


llegir opinió


Unes noves Casernes a les Arenes, tot un repte humanitari
- Grup Solidari i Progressista St Andrey
Fòrum STAP 05/06/03


Transcripción de CARTAS AL DIRECTOR del el Periódico (Jueves 5 de Junio del 2003) Página 14
Opinión David Pujade Mumbardó Montornes del Valles
Las Arenas
Tras los muros de la abandonada plaza de toros de Las Arenas se han creado un submundo de indigencia y marginación. Dejada en manos de la naturaleza desde hace 26 años, sus palcos son usados a modo de inhumanos apartamentos por esos seres apartados de la sociedad. ¿Lo sabía Clos, alcalde electo, y los otros aspirantes?. Cuando pienso en las grandes inversiones en el Fòrum, Barcelona posa´t guapa, auditorios y demás, me pregunto: ¿no tienen derecho a existir esas personas? ¿Quizà porque no son contribuyentes?


.
Avuí sorten noticies interessants de les Casernes - Grup de veïns "manda huevos"
Fòrum STAP 05/06/03


1. L'operatiu de reallotjament ja està en marxa i SEMBLA SER que en unes quantes setmanes ja estarà finalitzat (els hi dessitjo tota la sort del mon).
2. La demanda judicial "de desahucio" ja ha estat interposta al jutjat número 37 de Barcelona (per cert, s'ha interposat en aquest més de juny i no al mes de maig). MANDA HUEVOS SR. TRILLO, han trigat quasi un any per interposar-la (miri que son inutils els seus adbocats o potser, massa llestos???).
3. La desinfecció i derrivo de les casernes, a lo millor, si al Ministeri de Defensa li dona la SANTISSIMA gana, es podria fer a la orden de JA!. Esperem que a la Sra. Valldecasas "li donin permís" des de Madrid. MANDA HUEVOS SR. TRILLO que no volguin després d'un any de patiment veïnal, acabar amb tot això d'una forma prodent i racional des d'una perspectiva higiènic (o potser és massa car???).
4. I als Gitanos Rumanos, SI TANTO HUEVOS TIENE, que els ajudin a la Moncloa I no a Sant Andreu perque aquí, ja no es que no volguem ser solidaris (això sempre), no, es que ja no volem ser gilipollas. Grup veïnal MANDA HUEVOS. Tots contra els culpables que no son més que els dirigents PPistes de Madrid i del Ministeri de Defensa.


A l'atenció Sra. Asunción de la Plataforma Veïnal - Del Grup de Solidaritat i Progressisme
Fòrum STAP 03/06/03


Diumenge, 22 de juny,
Diada del Corpus Christi:
L'EUCARISTIA, FONT DE SOLIDARITAT I AMOR
El Dijous Sant Crist ens donà l'Eucaristia i el Manament de l'Amor. Són el seu testament i hem de procurar que vagin sempre ben units. Quan el sacerdot, al final de la missa, ens diu "Aneu-vos-en en pau" ens vol indicar com la missa quedaria incompleta si la pau, l'amor que Crist ens ha comunicat amb la seva Paraula i en el seu Sagrament, no els comuniquéssim als nostres germans, a totes aquelles persones amb les quals ens relacionem, i no ens sentíssim SOLIDARIS dels seus problemes. Cap NECESSITAT aliena no ens pot deixar indiferents. Per això, el cartell de la campanya de Càritas d'enguany és tan impactant (Hi ha un indigent al terra amb un cartó que posa "busco feina" i un cartell a la paret amb aquesta frase: "Podries ser Tu" Dia de la Caritat 2003/Corpus Chirsti. L'exclusió ens uneix a tots".
Quan, aquell dia, acompanyem el Santíssim al voltant de la nostra església pensem en tots el qui formem el barri, amb tots aquells amb qui ens haurem relacionat vuit dies abans en el "Encuentro Pluricultural" i en tots aquells goigs i alegries, DOLORS i ANHELS en els quals Crist certament hi és present.
Mn JOAN

Transcripció d'una circular informativa d'una parròquia que NO ÉS DEL BARRI. L'intenció és transmetre l'esperit de caritat.


Tots i totes amb els NOSTRES comerciants - Joaquim Soler Guillem
Fòrum STAP 03/06/03


Voldria donar el meu suport personal a tots i cadascun dels comerciantes de la zona adjacent a les casernes militars. Ells i elles, a més d'haver patit autèntiques maratons de inseguretat ciutadana; he pogut sentir a comerciants històries viscudes pròpies de les pel·lícules de Gansters, han tingut que suportar i a diferència de tots nosaltres, una degradació de la zona que els ha suposat UN CLAR PERJUDICI ECONÒMIC que no deixa de ser "el pa i sustent" de les seves famílies. Ja per més complicació, només els hi faltava una mena de guerra veïnal, que més enllà de tenir la raó uns o altres, tothom era client. Ara, i a iniciativa d'uns quants d'ells, sembla ser que ha trobat el seu propi camí; una forma de protesta, cívica i sense dubte possible, que sense donar-li ni treure la raó a ningú (AVV o Plataforma Veïnal), és la pròpia dels comerciants més afectats. Jo, per la meva part, a més de decidir comprar tot el que necessito al barri almenys, fins que tot això acabi per fer pinya i donar el meu suport als comerciants més afectats, continuaré anant cada dia, com fa mesos, a aquell establiment que encara sabent que és clar defensor de les postures de la Plataforma Veïnal que jo rebutjo com a membre de Junta de l'AVV, dons be, només faltaria que els comerciants tinguessin la culpa de res.
AtentamentÉs que en aquest poble nostre, la 'Plataforma Veïnal'... - Tramuntaner
Fòrum STAP 02/06/03


no hi té res a fer... a part de nosa i de tocar el pebrots.
Dissabte, com a bon dia del Comerç al Carrer, vaig tenir ocasió de anar xino-xano mirant paradetes... i xerrant amb la gent, i fer unes servesetes... i xerrar amb la gent. I pel que et diu l'un i el que et diu l'altre, vas lligant caps i arribes a conclusions. Això és un poble i així van les coses... al final (o cap al mig) tot se sap.
El que, segons com, es sospitava, agafa cos: la 'Plataforma Veïnal' està muntada i dirigida per unes persones d'aquelles del "ordeno y mando...y que se haga pronto"... ecs!
Tot déu ha de fer el que ells diuen... ja!!
I el que hi dissenteix... amenaces... sí, sí, amenaces!
Hi ha veïns i botiguers preocupats, algú s'ha vist obligat a portar al jutjat a un 'plataformero' per amenaces de mort, hi ha qui fluixeja en les seves conviccions vers la solució de les casernes coaccionat per aquesta trepa.
Que, tot s'ha de dir, cada cop son menys. Tant menys que sembla ser que han decidit no tornar a fer, de moment, espectacles com el de l'esglesia de Sant Joan de Mata, o el del dia de Trobada de Tres Tombs de Catalunya... potser esperant que les circumstàncies se'ls hi posin altre cop de cara i puguin aprofitar les ganes dels que SÍ volen solucions dignes i tornin a reventar algun acte.
Ni Sant Andreu de Palomar ni el Barri de Tramuntana és Can Anglada.
Deixeu d'embrutar-nos a tots!


Yo no he sido porque daria el nombre (s/t) - J.S.G
Fòrum STAP 03/06/03
 
opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici
Tornar