ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La 'Marxa reial', la pancarta dels veïns i la copa de la magistrada -
AVUI 22/07/03

L'habitual turista despistat que baixa per Lluís Companys amb el mapa desplegat a les mans, va tenir ahir un argument més per sentir-se desorientat en el seu trajecte cap al zoològic.

A cent metres de l'entrada del Parc de la Ciutadella, un grup de persones de tots colors s'agrupaven davant un edifici -desconegut per a ells, conegut com els jutjats per tots els barcelonins- com si celebressin un estrany ritual. Dins de la massa, un grup més reduït saltava i ballava al ritme d'una taral·lejada Marxa reial que van culminar amb un estrident "Visca!".

Amb aquesta singular presentació -estranya concepció del mestissatge o la integració- es van presentar ahir els habitants de les casernes a les dependències judicials on s'havia de decidir el seu futur. En arribar als jutjats, els van rebre un grup de veïns que aguantava una pancarta on reclamaven que l'esapi de les casernes sigui destinat a equipaments. La vista es va traslladar a la sala d'actes de l'edifici judicial del passeig Lluís Companys, perquè la seu del jutjat 37, a la via Laietana, no podia donar cabuda a tots els advocats, els seus representats i els quasi cinquanta periodistes que van seguir la vista.

 

 

Per assegurar l'ordre amb tant moviment de gent es van desplegar desenes d'agents antidisturbis de la Guàrdia Civil a l'interior i l'exterior dels jutjats.

A dins de la sala, on només van poder entrar 78 immigrants, els advocats dels ocupants van jugar un partit de frontó amb la jutge, que, una darrera l'altra, va rebutjar totes les seves argumentacions. El prèssing dels lletrats va acabar jugant una mala passada a la magistrada, que, nerviosa i en algun moment dubitativa, es va embrancar en una discussió amb l'advocat de l'Estat, a qui va acabar preguntant: "Els immigrants viuen a les casernes o només hi van a prendre una copa".


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici