ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Els ocupants de les casernes de Sant Andreu hauran de marxar en un mes - L.N.
AVUI 31/12/03


• La jutge acorda l'execució immediata de la sentència

llegir opinióLa Creu Roja aconsegueix reallotjar 346 immigrants dels quarters de Sant - EuropaPress
VilaWeb 31/12/03


Creu Roja ha reallotjat 346 immigrants dels quarters de Sant Andreu, un 50% de les 694 persones que ha atès. El 89% són homes davant d''un 11% de dones i la mesura d''edat se situa en els 30 anys.
Segons ha informat avui l''organització, un 17,58% dels atesos procedeix del Marroc; un 17,15 procedeix de Ghana; un 11,53 de Geòrgia; un 8,50 d''Algèria; un 8,07 de Bulgària; un 5,62 de Romania, i un 4,18 de Bòsnia, mentre que la resta són de 37 nacionalitats diferents.
En el marc del dispositiu que li va encarregar la Generalitat per atendre el col·lectiu de persones immigrades més vulnerables que no han pogut encara regularitzar la seva situació, Creu Roja ha efectuat fins al moment 2.689 entrevistes. Algunes persones s''han sotmès com més d''una entrevista. L''entitat intenta trobar una solució individualitzada als afectats, en funció de la situació de cada persona. A més de buscar allotjament als immigrants no comunitaris, l''organització ofereix un altre tipus de col·laboració, com ajudes de farmàcia, accions d''urgència sanitària i psicològica, promoció de les condicions de vida i de salut i distribució d''aliments de manera puntual.
La titular del Jutjat de Primera Instància número 37 de Barcelona ha donat un mes als immigrants dels quarters de Sant Andreu (Barcelona) per abandonar voluntàriament les instal·lacions militars. La jutge ha donat l''"ultimàtum" als ocupants després de rebutjar les objeccions presentades pels advocats dels immigrants i confirmar el "desallotjament provisional" sol·licitat pel Ministeri de DefensaLa piqueta accelera el final de les casernes de Sant Andreu - Jordi Corachàn


• Les màquines de l'ajuntament ensorren la façana de la Mestrança

llegir opinióEs venen solars per a equipaments - M. Eugènia Ibàñez


La premsa d'aquestes últimes setmanes inclou un petit anunci a peu de pàgina amb el següent text:
"Compro solars qualificats com a equipament a Barcelona ciutat".

llegir opinióUn mes per buidar les casernes de Sant Andreu - Redacció
AVUI 26/11/03


La jutge ha donat un mes de termini als ocupants de les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona perquè les desallotgin

llegir opinióMetges del Món denuncia al Síndic de Greuges maltractaments
contra els immigrants de les casernes
- Mònica Bernabé - El Punt 23/10/03
Fòrum Stap 16/11/03


L'ONG Metges del Món, que des de fa tretze mesos assisteix els immigrants de les casernes de Sant Andreu de Barcelona, ha presentat una denúncia al Síndic de Greuges per suposats maltractaments i vulneració dels drets bàsics dels estrangers que malviuen a les instal·lacions militars.

llegir opinióCultures i solidaritat a Sant Andreu - staf
Indymedia 11/11/03


Torno a escriure un comentari en la linea d'un txt que vaig penjar a indy aquest estiu, quan la situació a les casernes era desesperada.
Ara també ho es, i ara també torno a sentir el mateix.


llegir opinióDilluns nit a Torres i Bages - un*
Indymedia 11/11/03


Durant el dia els segurates han seguit rodejant les casernes i sobretot parats a la porta. En alguns casos no van deixar entrar els periodistes. La policia va entrar cap a les 3 de la tarde, quan ja no quedava ningú a part els habitants de les casernes, i com a represalia per ahir nit, van entrar a la casa dels russos i van detenir a dos persones, treient la pancarta que penjava de la finestra.
Els russos van quedar en llibertat al cap d'unes hores, la acció només era intimidatoria.
Més tard, ja que molt poca gent va acudir a solidaritzar-se, els segurates es van dedicar a molestar els okupants que havien encès un foc a l'esplanada. Hi havia una foguera molt petita, i els segurates (sempre els mateixos, de la empresa privada EULEN) van trepitjar-la dient que no es podia encendre cap foc.
Així un dels inmigrants, Mohammed, va decidir provocar una mica, i va encendre una foguera molt gran... a la qual els segurates no es van atrevir apropar-se.
Bàsicament no hi ha hagut més fets durant la tarda; s'esperava una mica de participació ciutadana per la nit, que no es va realitzar, pot ser també degut a la pluja (molt lleugera). La gent espera sobre tot que demà al matí hi hagin prou persones per impedir un eventual desallotjament.
Hem estat menjant i bebent dintre de les casernes, la acollida de part dels inmigrants ha sigut brutal. A uns quants, que no paraven de donar-me sopa, pollastre, pa i vi, els hi he preguntat: "esteu de ramadàn?" i he flipat alhora d'escoltar la resposta: "no, estem massa enfadats amb Dèu".- s*
Indymedia 11/11/03


gracias a Hamid que ha ofrecido la cena a todos, su casa fue un espacio de encuentro y de discusión muy importante.


Guardes de seguretat fan aixecar l'acampada de les casernes - V. Relats
AVUI 11/11/03


Els immigrants critiquen el pla de reallotjament

Guardes de seguretat d'una empresa contractada pel ministeri de Defensa per fer vigilància a les casernes de Sant Andreu de Barcelona van fer retirar ahir al matí les tendes de campanya instal·lades el dia abans al recinte contra l'enderroc dels edificis i en favor del reallotjament dels seus ocupants. L'acampada d'algunes desenes de persones en solidaritat amb els immigrants i altres persones que ocupen el poc que queda dret dels antics quarters havia començat diumenge al migdia en una acció de protesta pel desallotjament forçós a què són sotmesos, sense que se'ls ofereixi una alternativa.
Un dels portaveus de l'Assemblea d'Habitants de les Casernes, Yerko Toro, es mostrava satisfet pel fet que l'acampada havia aturat l'enderroc, ja que des de dijous les excavadores no hi treballaven. Encara que no hi hagi les tendes, la mobilització contra l'enderroc es mantindrà.
Toro assegura que el reallotjament que les administracions ofereixen a través de la Creu Roja "no existeix, perquè et diuen que et busquis un pis que te'l paguen uns mesos, però això és impossible per als sense papers". L'última assemblea dels ocupants de les casernes -que oscil·len entre 100 i 200 persones segons les fonts- va reclamar un "reallotjament real", segons Toro, que faria que els ocupants "abandonaríem les casernes i renunciaríem a recórrer judicialment el desallotjament".Desmuntat el campament de suport als immigrants dels quarters de Sant Andreu - Europa Press
VilaWeb 10/11/03


Efectius del Cos Nacional de Policia (CNP), acompanyats per agents de seguretat privada han desmuntat aquest matí a les deu el campament que unes 70 persones havien instal·lat dins de les casernes de Sant Andreu per impedir l''enderrocament de més naus ocupades encara per més d''un centenar d''immigrants, segons han informat els seus portaveus.
El portaveu de l''assemblea Papers per a Tots, Enrique Mosquera, ha explicat a Europa Press que els agents "han arrencat violentament les tendes" afirmant que "la propietat", en referència al Ministeri de Defensa, "estava en contra de l''acampada".
Mosquera ha explicat que, després que els policies "hagin demanat la documentació" a tots els assistents a l''acte, "hem recollit les tendes i les hem guardat".
Els immigrants havien trucat a diversos col·lectius socials per acampar dins dels quarters i impedir així l''acció de les excavadores. Segons els estrangers, s''estan enderrocant naus en què encara hi viu gent, tot i que no hi ha una ordre de desallotjament en ferm.
L''acampada va començar ahir a la tarda i, segons Mosquera, "seguirem fent torns per evitar que entrin les excavadores" almenys fins demà. De moment, "avui no han entrat màquines i, si demà tampoc ho fan, no té sentit que seguim aquí".
Les persones que en el moment de l''acció policial ocupaven les tendes "segueixen allà" i, segons Mosquera, "potser tornem a muntar l''acampada". El portaveu ha comentat que al voltant dels quarters "ha quedat un reforç de vigilància privada".


70 persones acampen a les casernes de Sant Andreu - Redacció
AVUI 10/11/03


Una setantena de persones, la majoria de col·lectius socials i associacions veïnals, van plantar ahir una desena de tendes al pati central de les casernes de Sant Andreu, en una acampada de protesta per la decisió de l'Advocacia de l'Estat que autoritza l'execució provisional de la sentència de desallotjament d'aquestes instal·lacions, on viuen encara diverses desenes d'immigrants.
L'inici de l'acampada va coincidir amb una festa que començava a les dues del migdia, i al llarg de la tarda es van anar acostant a les casernes persones de diversos col·lectius, que van plantar les tendes al pati. A més d'alguns immigrants, els acampats pertanyien majoritàriament a entitats com ara l'Associació de Veïns del Palomar, Cornellà sense Fronteres, Arquitectes sense Fronteres i Sodepau, i hi havia també algun membre d'EUiA. Al vespre, els acampats van fer una assemblea per fixar els torns a complir fins dimarts, quan expira el termini per a l'execució provisional del desallotjament.Una setantena de persones acampen als quarters de Sant Andreu per evitar-ne l'enderroc -
VilaWeb 10/11/03


Ahir al vespre, una setantena de persones van acampar als terrenys que ocupen les casernes de Sant Andreu de Barcelona per protestar contra el desallotjament. Els manifestants, provinents de col·lectius socials i associacions veïnals, han plantat una desena de tendes al pati central del recinte i tenen previst de romandre-hi fins demà, data en què es compleix el termini perquè la justícia executi l'ordre de desallotjament.
Durant tota la jornada d'ahir, es van fer tot d'activitats de suport als immigrants. La més espectacular fou el cobriment de les finestres dels edificis que no han estat enderrocats amb grans llençols blancs que simbolitzen que allà encara hi viu gent. Hom calcula que a les casernes encara hi ha prop de dues-centes persones que intenten de sobreviure a les tasques d'enderroc que fa l'Ajuntament de Barcelona amb el suport de les forces policials. Fa alguns dies, Metges sense Fronteres va denunciar els abusos policials contra els immigrants d'aquestes instal·lacions que el Ministeri de Defensa espanyol va abandonat. De fet, el portaveu dels immigrants, Yerko Toro Contreras, fou detingut després d'una manifestació que es va fer a Barcelona el mes d'agost passat.
Ací podeu llegir el manifest de les persones que hi viuen.


Les casernes de mai acabar - Vicenç Relats
AVUI 07/11/03


SOS Racisme reclama a les administracions un pla d'acollida previ al desallotjament.

llegir opinió


Detingut un marroquí portaveu dels immigrants que s'allotgen a les casernes de St. Andreu
El Periódico 06/11/03


La Policia Nacional ha detingut aquest matí el marroquí Maha Oulquaid, un dels portaveus dels immigrants que viuen a les casernes de Sant Andreu de Barcelona, per no tenir permís de residència, encara que el seu advocat assegura que sí que disposa de visat.
Jaume Asens, advocat dels immigrants que viuen en les casernes, ha explicat que el portaveu dels estrangers ha estat detingut aquest matí malgrat que compta amb un visat europeu en vigor expedit a Portugal, de manera que "pot residir legalment a Espanya".


opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici
Tornar