ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Els immigrants de les casernes es manifestaran dijous - Europa Press
AVUI 07/09/03


L' assemblea d'immigrants que malviuen a les casernes militars del barri de Sant Andreu de Barcelona han convocat una manifestació per dijous, Onze de Setembre, davant de l'estàtua de Rafael de Casanovas. El col·lectiu pretén aprofitar l'atenció informativa cap a la Diada per reclamar un reallotjament digne. Actualment encara resideixen a les casernes unes 300 persones.


Els ocupants de Sant Andreu baixen a 200 - Jordi Corachan
El Periódico 06/09/03


QUEIXES DELS IMMIGRANTS INSTAL.LATS A LES CASERNES
• El col.lectiu denuncia la pressió policial de l'agost.


llegir opinió


Els immigrants de Sant Andreu demanen la llibertat del seu portaveu
i denuncien un centenar d'expulsions
- EuropaPress
VilaWeb 05/09/03 - 19.18 h.


Els immigrants dels quarters de Sant Andreu han reclamat avui la posada en llibertat del seu portaveu, Yerko Toro,
que actualment és en el Centre d'Internament de la Verneda malgrat que el jutge va suspendre l'execució de l'ordre d'expulsió que pesava sobre ell, a la vegada que han denunciat un centenar de deportacions durant aquest estiu.


llegir opinió


Suspesa l'expulsió del portaveu de les casernes - Efe.
AVUI 02/09/03


E l Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment l'expulsió del portaveu dels immigrants allotjats a les casernes de Sant Andreu, Yerko Toro, segons un acte notificat ahir. La Subdelegació del govern central a Barcelona va notificar a Toro l'ordre d'expulsió a mitjans d'agost per considerar que estava en situació irregular a l'Estat però la decisió la va recórrer la seva advocada. El TSJC esgrimeix raons formals i de fons per suspendre-la.


El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya
ha ratificado la suspensión de la expulsión de Yerko Toro
- Papeles Para Tod@s
correu-e 01/09/03


El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha ratificado la suspensión de la expulsión de Yerko Toro, uno de los portavoces de los habitantes de los cuarteles de Sant Andreu.
Dicha ratificación significa que Yerko Toro no será deportado a Chile como pretendía y ya había dispuesto la subdelegación de Gobierno de Barcelona.
En los próximos días, los abogados de Yerko gestionarán su puesta en libertad.
Este hecho significa sin duda una victoria para todos los y las inmigrantes que luchan por la defensa de sus derechos y da nuevas fuerzas para impedir la expulsión de los aún internados en La Verneda y reclamar el fin de las detenciones y el acoso policial.El Viernes 29 de Agosto a las 11 horas de la mañana
en el edificio de los Juzgados Viejos (paseo Lluis Companys, junto al Arco del Triunfo)
se verá en ´vista pública el recurso contra la expulsión de Yerko Toro.
Se requiere vuestra asistencia
- Papeles Para Tod@s
correu-e 28/08/03


Yerko Toro, uno de los portavoces de los inmigrantes residentes en los cuarteles abandonados de Sant Andreu, fue detenido el pasado 7 de Agosto al terminar una concentración en Plaza Sant Jaume.
Pese a tener la renovación de su permiso de residencia, permanece internado desde entonces en La Verneda y sobre el pesa una orden de expulsión. Esta orden demuestra la voluntad de la Delegación de Gobierno de Barcelona de deportarle a Chile por haberse distinguido en la defensa de los derechos de las personas inmigradas.
Dicha orden de expulsión se encuentra paralizada por un recurso contencioso interpuesto por los abogados de Yerko; este recurso se verá mañana a la hora y en el lugar indicados.
Se requiere de vuestra asistencia para aponernos a la deportación de Yerko y apoyar la justa lucha de todos y todas los inmigrantes por sus papeles y sus derechos.Admès a tràmit el recurs contra l'expulsió del portaveu dels immigrants
de les casernes de Sant Andreu
- Agències
El Periódico 22/08/03


La sala contenciosa administrativa ha admès a tràmit un recurs dels advocats de Yerko Toro, el portaveu dels immigrants allotjats a les casernes de Sant Andreu de Barcelona, demanant la suspensió cautelar del procés d'expulsió obert contra ell, segons han informat fonts del col·lectiu d'ocupants.
El president de la sala ha emès un dictamen pel qual s'ordena la suspensió de l'esmentat procés d'expulsió fins al moment en què tingui en poder seu la totalitat de l'expedient i es pugui realitzar la vista del recurs, prevista per al 28 d'agost.
La Subdelegació del Govern a Barcelona va notificar ahir l'expulsió de Toro i els seus advocats temen que la repatriació del xilè es produeixi de forma immediata. El Defensor del Poble ha remès a la Subdelegació una resolució en què demana que paralitzi el procediment d'expulsió.La Creu Roja ha reallotjat en pisos 120 immigrants de les casernes - Juan Ruiz
El Periódico 22/08/03


• L'organització reparteix menjar i productes de neteja a les instal.lacions de Sant Andreu
• La Subdelegació del Govern notifica al portaveu dels 'sense papers' la seva expulsió d'Espanya


llegir opinió


El viatge dels maleïts - M. C.
El Periódico 21/08/03


UNA ALTRA CARA DEL DESENVOLUPAMENT DE LA CIUTAT
Desenes d'indigents ocupen els terrenys de l'AVE a la Sagrera

llegir opinió
T.G.V.


Instància veïnal o social a les Administracions Públiques - Joaquin Soler Guillem
Fòrum STAP 20/08/03


Copiar, enganxar, imprimir, signar i entregar a l'Ajuntament

instància


La Creu Roja reallotja els immigrants de les casernes - VilaWeb Sant Andreu
VilaWeb 20/08/03


La Creu Roja ha reallotjat ja un total de 106 immigrants extracomunitaris que vivien a les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona. Tots han estat reubicats en pisos a excepció de sis persones que s'han allotjat en pensions. Els reallotjaments es van posar en marxa després que la primavera passada la Generalitat encarregués a la Creu Roja un dispositiu per proporcionar allotjament i prestacions bàsiques als estrangers que habitaven les antigues casernes militars i que es troben en una situació "vulnerable".


El portaveu dels ocupants dels quarters de Sant Andreu
podria ser expulsat en breu
- EUROPA PRESS
VilaWeb 19/08/03 - 19.51 h.


El portaveu dels ocupants dels quarters barcelonins de Sant Andreu, el xilè Yerko Toro, podria ser deportat al seu país de manera "imminent"

llegir opinió


Els immigrants de Sant Andreu denuncien persecució policial
i irregularitats en la detenció del seu portaveu
- EUROPA PRESS
VilaWeb 10/08/03 - 15.13 h.


L'Assemblea d'habitants dels quarters de Sant Andreu a Barcelona, que reuneix els immigrants que viuen a les antigues dependències militars del barri, ha assegurat que la detenció del seu portaveu, Yerko Toro, dijous passat després d'una concentració al centre de Barcelona ha estat "absolutament irregular i selectiva" i que respon a una "situació de persecució policial" ja denunciada anteriorment.
A través d'un comunicat, l'assemblea ha informat avui que al seu portaveu ja se li ha obert un expedient d'expulsió basat en l'acusació de falta de residència legal, malgrat que tant el seu permís de residència com el de treball estaven en procés de renovació.
Fonts del col·lectiu han assenyalat a Europa Press que en el moment de la detenció els agents van informar "verbalment" Toro de la denegació de la renovació de tots dos permisos, conducta que els immigrants van qualificar de "totalment aberrant i que qüestiona l'Estat de dret".Detingut el portaveu dels immigrants de les casernes - L. N.
AVUI 10/08/03


El portaveu dels immigrants de les casernes de Sant Andreu, el xilè Yerko Toro Contreras, va ser detingut dijous després d'una manifestació celebrada a la plaça Sant Jaume. La detenció s'hauria realitzat un cop finalitzada la protesta i quan Toro tornava cap a les antigues dependències militars. L'advocat d'ofici assignat a Toro, Santiago Fernández, va explicar ahir que "es tracta d'un cas una mica extrany", perquè Toro va ser detingut "sense cap motiu". Els agents li van demanar la documentació i li van aplicar la llei d'estrangeria. El xilè està a la comissaria de la Verneda a l'espera que el jutge, davant del qual va comparèixer ahir, decreti l'ordre d'expulsió.


Detingut el portaveu dels immigrants dels quarters de Sant Andreu- EUROPA PRESS
VilaWeb 09/08/03 - 15.03 h.


El portaveu dels immigrants que viuen a les casernes del barri barceloní de Sant Andreu, Yerko Toro, va ser detingut dijous passat, per delictes contra la Llei d'Estrangeria, després de participar en la primera manifestació que el col·lectiu convocava al centre de la ciutat per reclamar-ne la regularització. Tant fonts del sindicat CGT com l'advocat d'ofici que porta el cas opinen que es tracta d'una "detenció dirigida", ja que és possible que seguissin Toro en acabar la manifestació a la plaça de Sant Jaume i el detinguessin posteriorment. Segons ha informat el seu advocat a Europa Press, el portaveu dels immigrants de Sant Andreu no tenia ni targeta de residència ni permís de treball i fins ara era als jutjats, a l'espera de ser traslladat al Centre d'Internament de la Verneda, al districte barceloní de Sant Martí.


Una ocupant de les casernes cau des d'un segon pis - Juan Ruiz
El Periódico 09/08/03


ACCIDENT AL REFUGI DELS 'SENSE SOSTRE' A SANT ANDREU
• Un buldòzer tira a terra un altre dels murs de l'antic recinte militar


llegir opinió


Pocs, però sorollosos - Juan Ruiz
El Periódico 08/08/03


• Els ocupants de Sant Andreu surten de les casernes per reclamar papers amb membres d'ONG
• Només se'n van manifestar 40, però es van fer notar al centre


llegir opinió


La Creu Roja ha reallotjat fins ara 85 dels immigrants no comunitaris
que fins ara vivien a les casernes de Sant Andreu
-
El Periódico 04/08/03


La Creu Roja ha reallotjat fins ara 85 dels immigrants no comunitaris que fins ara vivien a les casernes de Sant Andreu, la majoria en habitacions i pisos de lloguer.
El Govern de la Generalitat va encarregar aquesta primavera a la Creu Roja que establís un dispositiu per proporcionar allotjament i prestacions bàsiques als immigrants extracomunitaris que viuen al recinte i que estan en una situació d'"alta vulnerabilitat".
Segons ha informat avui l'entitat humanitària en un comunicat, la Creu Roja ha atès fins ara 384 dels ocupants de les casernes, un 89% dels quals són homes i un 11% són dones. De moment, ha aconseguit allotjament per a 85 d'aquestes persones. A la majoria, aproximadament dos terços, se'ls paga una habitació o un pis de lloguer, mentre que la resta han estat allotjats en cases de familiars o amics, i una minoria, en pensions.
De les 384 persones ateses fins ara, el 22,66% procedeixen del Marroc, el 20,57% de Ghana, el 14,58% de Bulgària, el 10,16% d'Algèria, el 8,07% de Bòsnia i la resta són de 18 nacionalitats diferents.


opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici
Tornar