ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La jutge rebutja tramitar el cas de les casernes per la via d'urgència - Jordi Panyella
AVUI 24/07/03

Els immigrants reben la decisió judicial com un "primer pas per a una sortida digna"
La magistrada creu que el retard no perjudica Defensa


El conflicte de les casernes de Sant Andreu, on malviuen uns quatre-cents immigrants en condicions infrahumanes, fet que ha generat la indignació dels veïns del barri per la passivitat de les administracions, no tindrà un desenllaç imminent. La jutge que s'ha de pronunciar sobre el desallotjament de les instal·lacions militars ha dictat una resolució en què denega la petició del ministeri de Defensa de tramitar el cas per la via d'urgència. Per tant, la sentència que ha de resoldre la sol·licitud de desnonament de les casernes no es coneixerà fins al mes de setembre.

Segons la jutge, la sol·licitud de Defensa -feta a través de l'advocat de l'Estat en el transcurs de la vista pública que es va celebrar dilluns passat- no està justificada, ja que el retard no provocarà cap perjudici als interessos del ministeri. La magistrada ha pres la decisió convençuda que el ministeri va fer la petició en un moment processal inoportú i que el tràmit d'urgència l'hauria d'haver demanat el mes de maig, quan es va presentar la demanda contra els ocupants de les caserens, segons fonts judicials. Si hagués acceptat la urgència de les actuacions, la jutge hauria d'haver declarat hàbil el mes d'agost per acabar de posicionar-se sobre el cas i dictar la corresponent sentència.

 

 

En una altra resolució feta pública ahir, la jutge va definir la forma en què es duran a terme les dues últimes diligències del cas abans que quedi vist per a sentència. Aquests tràmits són un ofici que es remetrà a l'Ajuntament amb quatre preguntes sobre les casernes i un qüestionari elaborat pels advocats dels immigrants a què haurà de respondre un representant del ministeri de Defensa. En tots dos casos les respostes es faran per escrit.

La decisió judicial de rebutjar el tràmit d'urgència va ser ben rebuda ahir pels immigrants de les casernes, que, en boca del seu portaveu, Yerko Toro, van explicar que "és un primer pas per aconseguir una sortida digna". Els immigrants tenien previst, en principi, reunir-se demà en assemblea si la jutge hagués optat per tirar pel dret i emetre sentència a l'agost. Toro va explicar que amb les preguntes que els seus advocats faran al ministeri de Defensa s'intentarà demostrar que l'administració central ha "abandonat les instal·lacions".

D'altra banda, el secretari per a la Immigració de la Generalitat, Salvador Obiols, va afirmar ahir que la situació que es viu a Sant Andreu "és conseqüència de la mala aplicació de la llei d'estrangeria". Obiols va criticar la "despreocupació del ministeri i l'Ajuntament".


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici