ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

El ministeri cofinanšarÓ el reallotjament dels immigrants de Sant Andreu - C.S.
AVUI 31/07/03

Ultimen un pla que s'aplicarÓ en cas que s'ordeni el desnonament immediat

El ministeri de Treball i Afers Socials va comprometre's ahir a cofinanšar el pla de reallotjament dels immigrants que malviuen a les casernes de Sant Andreu de Barcelona. Responsables de l'Ajuntament, la Generalitat i la Delegaciˇ del govern central van explicar ahir als ve´ns i entitats del barri que el dispositiu de la Creu Roja continuarÓ actiu tot l'agost, encara que el procediment judicial s'ha aturat fins al setembre.

El cost del pla de reallotjament dependrÓ del gruix de persones a reallotjar, segons van explicar ahir representants del departament de Benestar Social. Actualment, una setantena de persones ja s'han acollit a aquest projecte que gestiona la Creu Roja, i al qual s'incorporarÓ CÓritas de Barcelona, que hi oferirÓ suport extern.

L'objectiu del reallotjament progressiu Ús evitar un traumÓtic desnonament immediat, decretat per la jutge a la tardor. Les administracions ultimen la recerca d'allotjament i la revisiˇ, cas per cas, de la situaciˇ de tots els immigrants, per evitar haver de fer-los fora d'un dia per l'altre. Es calcula que es necessitarÓ entre tres i cinc mesos per poder reallotjar tots els immigrants.

 

 

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va qualificar de "desprop˛sit" que el govern central envi´ immigrants a Barcelona, on no hi ha prou centres d'acolliment, cosa que provoca que "al cap d'uns dies de la seva arribada es deixi els immigrants al carrer". L'alcalde ha reclamat una revisiˇ profunda dels mecanismes d'acolliment d'immigrants i ha demanat mÚs recursos per als centres d'acolliment.

En els dos ˙ltims mesos, 66 immigrants s'han acollit al pla individualitzat que ha impulsat la Creu Roja; 42 estan en pisos o habitacions de lloguer, 14 viuen amb familiars, amics o persones que s'han ofert a ajudar-los, sis estan en pensions i quatre han tornat al seu paÝs amb el bitllet de tornada que els ha pagat la Creu Roja. Aquesta entitat va firmar a finals del mes de maig un conveni amb la Generalitat per oferir un pla d'acolliment per a 370 immigrants irregulars. Ara s'ampliarÓ el conveni, amb la participaciˇ de l'Estat, tot i no saber el volum real de gent a reallotjar.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici