ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

L'expulsió de les casernes s'ajorna fins al setembre - Jordi Corachàn
El Periódico 24/07/03

• Els immigrants demanen un altre sostre tot i que no hi hagi papers per a tots

En cap cas hi haurà desnonament de les casernes de Sant Andreu abans del setembre. La jutge Isabel Gallardo, magistrada del Jutjat de Primera Instància 37, va rebutjar ahir la via d'urgència sol.licitada pel Ministeri de Defensa, i ha posposat la seva decisió per després de l'agost, mes inhàbil a efectes judicials.

La resolució es va conèixer poc després de la roda de premsa convocada pels immigrants per explicar el seu rebuig a un desallotjament immediat. Els ocupants van reclamar temps --ara en tindran-- per exigir a les tres administracions implicades --Govern, Generalitat i ajuntament-- un pla que els garanteixi la seva reubicació, alhora que busqui sortides socials i laborals per a les 500 persones que habiten a les casernes, la meitat sense papers.

Per primer cop, els representants dels immigrants van aparcar la demanda de papers per a tots, rebutjada per les administracions. "Ara, l'objectiu prioritari és aconseguir un sostre per a tots", va recalcar el xilè Yerko Toro, en un to molt més conciliador que altres vegades.

Va justificar la necessitat de l'ajornament en l'"estrepitós fracàs" del pla de reallotjament de la Creu Roja, contractada per la Generalitat, i al qual només s'han adherit una cinquantena de persones. "No critiquem aquesta entitat, sinó la postura de l'administracions", va matisar Toro.

 

 

REIVINDICACIÓ MÉS MODERADA
La moderació del discurs dels immigrants va tenir una bona acollida a l'ajuntament. Un portaveu oficial va sol.licitar a la Generalitat que acceleri el pla de reubicació, alhora que va assegurar que es respectaran els compromisos amb els veïns: "Els treballs de neteja i els enderrocaments parcials continuaran, així com el dispositiu de seguretat".

Carmen Castillo, de l'associació de veïns de Sant Andreu Nord, va participar en la roda de premsa per assegurar que no permetran "una batuda" d'estrangers, nerviosos aquests dies per l'augment del control policial. Va reclamar més atenció de l'Administració en la "situació d'urgència humanitària", i va rebutjar les postures "racistes" d'un grup determinat de veïns.

Castillo i Toro van esgrimir el llarg abandó de les casernes per sol.licitar una mica més de temps. Aquests raonaments van ser recollits per la jutge, que rebutja que "una demora pugui causar un greu perjudici", quan Defensa va tenir abandonat el recinte cinc anys.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici