ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els ocupants de Sant Andreu baixen a 200 - Jordi Corachan
El Periódico 06/09/03


QUEIXES DELS IMMIGRANTS INSTAL.LATS A LES CASERNES
• El col.lectiu denuncia la pressió policial de l'agost Aspecte de la caserna de la Mestrança el 8 d'agost.


El nombre d'ocupants de les antigues casernes de Sant Andreu s'ha reduït a menys de la meitat durant el mes d'agost. De les 500 persones que hi havia fa un mes actualment només en queden unes 200.

Les raons s'han de buscar en l'"enorme pressió policial", segons van dir ahir representants dels immigrants. Més de 100, majoritàriament marroquins i algerians, han estat expulsats als seus països i 50 més estan internats avui a la comissaria de la Verneda, entre els quals destaca Yerko Toro, portaveu del col.lectiu. A aquests s'hi han de sumar els 132 ocupants que s'han acollit al pla de reallotjament de la Creu Roja.

Els representants dels immigrants es van queixar amargament en una roda de premsa de l'actuació de les administracions implicades: Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Govern central.


 

Segons la seva opinió, els tres organismes han optat gairebé exclusivament per la "repressió policial". "Aquí no hi ha cap política social eficaç. O accepten els dos mesos de lloguer que ofereix la Creu Roja o els deporten", va afirmar Enrique Mosquera, de Papers per a Tots.

PERMÍS PROVISIONAL
Mosquera va subratllar l'esforç de moderació del col.lectiu, que va anunciar que no s'oposaria per la força al desallotjament. "Molta gent, amb possibilitats de treballar, es conformaria amb un permís provisional. En canvi, sense papers ningú els vol contractar", va reblar Mosquera.

En la roda de premsa, representants dels immigrants magribins i subsaharians van criticar la falta d'alternatives. "L'Administració no fa centres d'atenció perquè diu que són camps de refugiats i, en canvi, t'empresona 40 dies en un soterrani de la comissaria de la Verneda", va afirmar un algerià posat en llibertat dimecres després que el seu advocat demanés l'empara judicial.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici