ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Metges del Món denuncia al Síndic de Greuges maltractaments
contra els immigrants de les casernes
-
M. Bernabé - El Punt 23/10/03
Fòrum STAP 16/11/03

L'ONG Metges del Món, que des de fa tretze mesos assisteix els immigrants de les casernes de Sant Andreu,
ha presentat una denúncia al Síndic de Greuges per suposats maltractaments i vulneració dels drets bàsics
dels estrangers que malviuen a les instal·lacions militars.


Metges del Món, que des de fa tretze mesos assisteix els immigrants de les casernes de Sant Andreu de Barcelona, ha presentat una denúncia al Síndic de Greuges per suposats maltractaments i vulneració dels drets bàsics dels estrangers que malviuen a les instal·lacions militars.

Metges del Món diu que té constància d'almenys sis persones que suposadament han estat víctimes de pallisses de la Policía Nacional i la Guàrdia Urbana, ja que presentaven hematomes al cos. També assegura que han detectat casos de tuberculosi entre els ocupants de les casernes, i que no té constància que l'Institut Municipal de la Salut hagi fet res per evitar possibles contagis. Per últim, denuncia que el 9 d'octubre excavadores de l'Ajuntament de Barcelona van enderrocar les dutxes que l'ONG havia habilitat a les casernes. 

Fonts municipals van admetre ahir l'enderrocament de les dutxes, que van qualificar d'«error», però van afegir-hi que els estrangers poden dutxar-se ara en un centre d'atenció a indigents de l'avinguda Meridiana, a uns 45 minuts a peu de les casernes. Pel que fa als casos de tuberculosi, l'Ajuntament s'ha remès a un informe de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que diu que els casos detectats són «afeccions pulmonars no contagiants» i no comporten «cap risc».

Així ho ha corroborat el director d'activitats i serveis de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Óscar Barbero, que assegura que no existeix «cap brot».

Pel que fa als maltractaments, el consistori ha negat cap implicació de la Guàrdia Urbana, i fonts policials han declinat pronunciar-se perquè «el cas de les casernes continua als jutjats».

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici