ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La piqueta accelera el final de les casernes de Sant Andreu - Jordi Corachàn

INICI DE DEMOLICIÓ D'UNA INSTAL.LACIÓ MILITAR OCUPADA
• Les màquines de l'ajuntament ensorren la façana de la Mestrança

L'Ajuntament de Barcelona va començar ahir a ensorrar la façana de l'antiga caserna de Mestrança, al passeig de Torras i Bages de Sant Andreu. Aquest aquarterament, i el d'Artilleria, situat just al davant, són propietat del Ministeri de Defensa i estan afectats per una ordre judicial de desnonament que ja és ferma.

El centenar d'immigrants que encara ocupen els dos aquarteraments tenen fins al dia 5 de gener per anar-se'n voluntàriament, segons la resolució judicial. El portaveu dels ocupants, Enrique Mosquera, de Papers per a Tots, va assegurar ahir que "no poden marxar perquè no saben on anar". Per la seva part, Sara, una okupa italiana, va qualificar la situació d'"indignant".

 

Mentrestant, una font de l'ajuntament va insistir que la via per a un "reallotjament efectiu" passa per la Creu Roja, que té l'encàrrec de la Generalitat de buscar un sostre per als afectats. En una nota, la Creu Roja va assegurar que ha reallotjat 332 immigrants, cosa que suposa el 51% de les persones entrevistades pels seus tècnics. 200 més han estat expulsades d'Espanya o se n'han anat voluntàriament i unes 100 encara hi viuen.

Quan unes dependències de les casernes són desocupades, la piqueta les destrueix per evitar que siguin reocupades, com va passar ahir.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici