ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els ocupants de les casernes de Sant Andreu hauran de marxar en un mes - L.N.
AVUI 31/12/03

La jutge acorda l'execució immediata de la sentčncia

El conflicte de les casernes de Sant Andreu ja té una data final. La titular del jutjat de primera instŕncia número 37 de Barcelona ha decidit que els ocupants hauran d'abandonar les antigues dependčncies militars en el termini mŕxim d'un mes. Tal com sol·licitava l'advocat del ministeri de Defensa, la jutge ha acordat l'execució immediata de la sentčncia -feta pública a mitjans d'octubre i que donava la raó a la petició de desallotjament per part de l'Estat- sense esperar la resolució dels recursos dels ocupants.

La jutge ha rebutjat les al·legacions dels advocats dels immigrants, que afirmaven que l'execució de la sentčncia "provocaria un greu perjudici" als seus clients perquč es veuren obligats "a malviure al carrer". En aquest sentit, la resolució judicial es basa en l'informe aportat per Creu Roja sobre el dispositiu d'acollida. Segons la jutge, "totes les persones que han volgut, fins al moment, acollir-se al programa d'atenció, ho han pogut fer".

Indemnització garantida
També considera suficient la partida pressupostŕria prevista per l'Estat per fer front a les idemnitzacions en cas que la resolució dels recursos fos contrŕria a la sentčncia que ara s'executa.

 

Les últimes reformes legals faculten el propietari a demanar l'execució immediata del desnonament sense necessitat d'esperar que es resolguin els recursos a la primera decisió, impugnada pels ocupants davant l'Audičncia de Barcelona.

En la sentčncia, la jutge decreta l'ordre de desallotjament perquč el ministeri de Defensa té la condició de propietari, mentre que no existeix cap títol per a l'ocupació ni tampoc es realitza cap tipus de pagament per fer ús de les casernes. A diferčncia de les argumentacions dels ocupants, la jutge considera que l'administració no va tolerar l'ús de les casernes de Sant Andreu i que tampoc estŕ acreditat que el ministeri de Defensa hagi abandonat les instal·lacions.

Pel que fa a la resolució coneguda ahir, que no es pot recórrer, la jutge informa que durant la primera quinzena del febrer es verificarŕ el desallotjament de les antigues dependčncies militars. En cas contrari, i tal com recull la sentčncia, el desnonament es faria per la força.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici