opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17
veïns del c/ robador denunciem:
Indymedia 30/06/04

El Consorci de la Zona Franca vol impulsar nous polígons industrials
AVUI 29/06/04

...la transformació de les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona, projecte polèmic que es podria revisar els pròxims mesos, tot i que "la darrera paraula la té l'Ajuntament"

llegir opinió


Relleu al Consorci de la Zona Franca
El Periódico 29/06/04

...Sobre canvis d'ús d'aquests terrenys, Royes va passar la responsabilitat de la decisió a l'ajuntament.

llegir opinió


Inocent de mi. Vaig trucar (un 902) a "Ciutat Oberta" (BTV).
Fòrum STAP 23/06/04

A la TV de BCN (BTV) en el programa "Ciutat Oberta" d'ahir, van parlar del castell de Montjuïc de Barcelona i em va semblar que hi lligava que es comentés qui pagava la 'festa'.

llegir opinió


Trujillo aposta per donar ajudes directes als amos de vivendes de lloguer
El Periódico 18/06/04

"opcions vàlides per conformar un mercat real i transparent amb oferta suficient, de qualitat i a preus moderats"

llegir opinió


Els joves reclamen avals per al lloguer de pisos i reduir la jornada laboral
AVUI 18/06/04

Els joves catalans reclamen que els ajuntaments facilitin avals per al lloguer de pisos als que tinguin una feina precària,...

llegir opinió


Trias desacredita el pla d'habitatge
El Punt 17/06/04

L'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de prioritzar l'habitatge i la gestió de sòl els pròxims anys no ha convençut l'oposició. El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va lamentar ahir que es parli «de grans xifres» inversores per al pla d'habitatge de Barcelona i que, en canvi, el consistori hagi venut sòl de propietat municipal «a preu de mercat mitjançant subhasta». Trias va acusar l'alcalde Clos de «falta de credibilitat» per haver anunciat «a bombo i plateret» la nova política de sòl i haver-se venut, en canvi, 150.000 metres quadrats de sòl des del 1991. Xavier Trias va denunciar que, dins els projectes econòmics municipals, hi falta preveure com s'ho farà el consistori «per aconseguir la propietat dels terrenys i solars de l'estat». Segons el cap de CiU a Barcelona, aquests terrenys -on ara s'ubiquen les casernes de Sant Andreu, el Bruc, Navas i la Verneda- haurien de passar a formar part del patrimoni de la ciutat, que podria destinar-los a construir habitatge, equipaments i zones verdes.


El 'boom' immobiliari ha convertit en nou-rics 24.000 espanyols

Els joves catalans reclamen que els ajuntaments facilitin avals per al lloguer de pisos als que tinguin una feina precària,...

llegir opinió


La revisió. La polèmica
El Punt 12/06/04

L'anterior govern del PP va vendre al Consorci els terrenys de les casernes de Sant Andreu amb el vistiplau de l'Ajuntament poc abans de les eleccions. Amb el PSOE al govern, entitats veïnals i CiU reclamen ara una rectificació i el manteniment del caràcter públic dels terrenys. El regidor del districte, Jordi Hereu, defensa les bondats de l'acord signat, la delegació del govern a l'Estat no hi diu res i la nova direcció socialista del Consorci encara no ha pres cap decisió. Clos i Bono, en canvi, en van parlar dimecres però no van voler fer públiques les seves deliberacions.La venda de les casernes de Sant Andreu
El Punt 12/06/04

El «regal», com ho havia anomenat dimecres el ministre José Bono, ha arribat quatre mesos després que el Ministeri de Defensa tanqués un important negoci immobiliari a les casernes de Sant Andreu. Les ha venut al Consorci de la Zona Franca per 83,3 milions d'euros, i per fer-ho possible l'Ajuntament va renunciar a un preacord de compra de part dels solars. El preacord, de l'any 2002, permetia a l'Ajuntament adquirir el solar nord de les casernes, d'uns 40.000 m i qualificat com a equipament, per 13,2 milions d'euros. El febrer del 2004, el ministre Federico Trillo es va desplaçar a Barcelona i va signar la venda de tots els terrenys per 83,3 milions d'euros, prèvia renúncia de l'Ajuntament. El beneficiari: el Consorci de la Zona Franca, un ens participat per l'Estat, l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i la patronal Foment del Treball. El Consorci hi podrà fer un miler de pisos, la meitat dels quals hauran de ser protegits, i haurà de cedir equipaments i una gran zona verda a l'Ajuntament. El ministeri hi va afegir una clàusula per poder cobrar també el 50% de les possibles plusvàlues que la venda final dels pisos generi al Consorci. CiU i l'associació de veïns de Sant Andreu han reclamat a l'Ajuntament que refaci el conveni i obligui que tots els pisos siguin de proteccióBono accepta donar un ús cívic a la caserna del Bruc i a Montjuïc
El Periódico 10/06/04

...Sobre una tercera, l'antiga caserna de Sant Andreu, el mateix ajuntament descarta novetats un cop adquirit el solar, per part del Consorci de la Zona Franca, amb unes intencions que en principi no desagraden l'equip de govern municipal.

llegir opinió


CiU vol anul.lar la venda de les casernes de Sant Andreu
El Periódico 07/06/04

• Trias exigeix que els solars es destinin a vivenda protegida i equipaments

llegir opinió


Trias reclama aturar la venda de les casernes de Sant Andreu
e-notícies 07/06/04

El president del Grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, reclama que l'alcalde Joan Clos deixi sense efecte l'acord entre el Consorci de la Zona Franca i el Ministeri de Defensa de venda dels terrenys de les casernes de Sant Andreu, i que l'Ajuntament compri els dos solars per incorporar-los al patrimoni municipal, segons una proposició que defensarà aquesta setmana a la Comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge de l'Ajuntament.


Inquilins cinc anys més vells
El Periódico 06/06/04

...unes vegades l'ajuntament es va doblegar als cants de sirena dels promotors i, en altres casos, les inversions municipals van tenir prioritats no sempre coincidents amb les necessitats dels ciutadans. El més fàcil és treure espai als equipaments.

llegir opinió


"Pisos de protección oficial???"
Indymedia 03/06/04

"Hola, mi nombre es Eduardo G.B. y quiero sacar a la luz una gran estafa que está siendo llevada a cabo en los últimos dos años, tiempo este, en el que yo he sido testigo de diversas irregularidades en la gestión y venta de viviendas de protección oficial en distintas comunidades españolas.

llegir opinió


Enrique Lacalle, cessat del Consorci de la Zona Franca -
e-notícies 17/05/04
El BOE del passat dissabte publicava el decret "1226/2004, de 14 de mayo, por el que se dispone el cese de don Enrique Lacalle Coll como Delegado Especial del Estado en el Consorcio de la Zona Franca de Barcelona a propuesta del Vicepresidente Segundo del Gobierno y Ministro de Economía y Hacienda y previa deliberación del Consejo de Ministros en su reunión del día 14 de mayo de 2004"


La FAVB i el Fòrum - Eva Fernández - Presidenta de la Favb

El Periódico 14/05/04
Sona força estrany que el president de l'Associació de Veïns del Sud-oest del Besòs s'interrogui sobre on era la FAVB quan el seu barri era un fangar i sobre quins interessos ens mouen a ser crítics amb el Fòrum. A la FAVB ens preocupa l'endemà del Fòrum:
1) La desproporció en la despesa dedicada al Fòrum, a les seves infraestructures i als seus actes, mentre a Barcelona 180.000 persones viuen amb menys de 320 euros al mes.
2) Les 2.260 vivendes afectades per l'aluminosi, que encara estan pendents de rehabilitar als barris del Besòs ¡des del 1991!
3) Que els veïns es vegin en un futur obligats a marxar d'aquests barris pels preus.
4) Que en uns barris amb una població molt envellida, els joves hagin de comprar pisos cada vegada més lluny de la ciutat.
5) Que la celeritat amb què es va construir el Fòrum no s'hagi plasmat en compensacions socials als barris de la zona ni en equipaments ni en vivenda de protecció.
En definitiva, a la FAVB li preocupen ara i sempre les persones, sense deixar-se seduir per la magnitud de les pedres. En l'última assemblea, celebrada al març a Sant Andreu, la resolució contrària al Fòrum va ser aprovada amb 81 vots a favor, 7 en contra i 5 abstencions.Classes d'Economia - Gustavo Duch - Director de Veterinaris Sense Fronteres

El Periódico 14/05/04
El sociòleg James Petras va visitar a Bolívia les mines d'estany, avui tancades per "consell" del lliure mercat. Petras va preguntar a Vladimiro, un dels treballadors, sobre els beneficis de l'empresa. "Els beneficis no s'obtenen de l'extracció. Estan en la fusió i el tractament, que es fan fora del país. Es podria fer aquí, però el Govern va cedir davant dels Estats Units. Així que nosaltres extraiem l'estany i després s'envia en vaixell a l'estranger. Per això som pobres i els països imperialistes són rics".
No sé si el pobre Vladimiro voldria relatar la seva classe d'economia en un espai patrocinat per firmes que arruïnen el seu món. Mentre s'obria el Fòrum, una empresa elèctrica va apujar un 80% les seves tarifes a Guatemala.Un antic economat acollirà un hotel en lloc de vivendes socials - Mauricio Bernal

El Periódico 12/05/04
• Quan Núñez i Navarro va comprar el solar, el PERI preveia encara pisos protegits
• L'ajuntament veu viable el pla de Rec Comtal tot i el que va prometre Clos el 1999


llegir opinió


La mala notícia semestral - C. C.

El Periódico 11/05/04
• L'últim informe del PMV sobre l'evolució del mercat immobiliari confirma que els preus deixen fora de joc gran part de la societat

llegir opinió


La primera prova de pisos per a joves a BCN acaba amb queixes - Carles Cols

El Periódico 11/05/04
• Els inquilins han esgotat el contracte de 5 anys i diuen que els preus els expulsen de la ciutat
• Els afectats demanen poder-se quedar i auguren que el drama es repetirà en noves promocions

llegir opinió


Clos vol reobrir el projecte de la caserna de Sant Andreu - Carles Cols

El Periódico 08/05/04
TOMB INESPERAT

llegir opinió

opinions pàgina 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
perlescasernes@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP