habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Trujillo aposta per donar ajudes directes als amos de vivendes de lloguer -

"opcions vàlides per conformar un mercat real i transparent amb oferta suficient, de qualitat i a preus moderats"


La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, ha apostat per la concessió d'ajudes directes als propietaris de vivendes que decideixin llogar-les, com a mesura per fomentar el mercat del lloguer. Durant la seva intervenció en unes jornades organitzades pel diari Cinco Días, Trujillo ha qualificat les ajudes directes, tant per als llogaters com per als propietaris, d'"opcions vàlides per conformar un mercat real i transparent amb oferta suficient, de qualitat i a preus moderats".

Fonts oficials del departament han explicat que aquesta "aposta" de Trujillo és únicament "un plantejament", "una opció" o "un desig" de la ministra, que és conscient que es tracta d'una decisió que ha d'avaluar i adoptar el Ministeri d'Economia i Hisenda. Segons les citades fonts, la ministra considera útil distribuir ajudes directes, que haurien de representar, segons la seva opinió, el 75% del total de les que es concedeixen en l'àmbit de la vivenda, i no el 20% actual.

 

Ajornat el pla de xoc

El pla de xoc de mesures urgents per facilitar l'accés a la vivenda promès pel Govern no s'aprovarà aquesta setmana, tal com estava previst en un principi, sinó que es farà després que s'hagi negociat en una conferència sectorial amb les comunitats autònomes.

Durant la seva intervenció en una trobada organitzada pel diari Cinco Días, la ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, ha explicat que l'aprovació del pla de xoc requerirà primer un "acord polític", que sí que es podria tancar en el pròxim Consell de Ministres.

Tot i això, també ha dit que haurà de passar per un segon Consell de Ministres en què s'aprovi la modificació del reial decret que regula el pla de vivenda.

Per portar a terme aquesta modificació, el Ministeri vol comptar amb l'opinió de les comunitats autònomes, i per això tractarà de convocar una conferència sectorial prèvia.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP