habitatge públic
de lloguer
a les casernes
CiU vol anul.lar la venda de les casernes de Sant Andreu -

• Trias exigeix que els solars es destinin a vivenda protegida i equipaments

El president del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, va exigir ahir a l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, que deixi sense efecte l'acord entre el Consorci de la Zona Franca i el Ministeri de Defensa per a la venda dels terrenys de les casernes de Sant Andreu, i va reclamar que el consistori compri els dos solars per incorporar-los al patrimoni municipal.

Aquesta postura, que serà defensada pel seu grup a la Comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Vivenda de l'Ajuntament de Barcelona, que se celebrarà la setmana que ve, pretén que l'espai s'utilizi per construir-hi vivendes públiques destinades a lloguer i equipaments per al 'barri'.

El dirigent de la federació nacionalista va remarcar que sempre ha defensat que l'Ajuntament de Barcelona havia d'haver presentat una oferta de compra dels terrenys del Ministeri de Defensa després del desallotjament dels immigrants per assumir-ne la propietat i incorporar- los al patrimoni municipal.

 

Clos va manifestar recentment la seva voluntat de renegociar el destí de les casernes de Sant Andreu, que el Consorci, entitat formalment presidida per l'alcalde, va comprar el mes de febrer passat per 83.000 milions d'euros al Ministeri de Defensa. L'entitat pretén construir un miler de vivendes, de les quals la meitat es destinarien a pisos de protecció oficial, un centre comercial i oficines.

ESTAT DE LES OBRES
En la pròxima Comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Vivenda, CiU també té previst defensar un prec sobre les obres que estan previstes en el Pla d'Actuació Metropolitana (PAM) fins a l'any 2007 i els seus terminis d'execució, després de constatar "que no s'hi inclou cap concreció o avanç sobre quan estaran acabades i ni tan sols sobre quan es pensen començar". CiU també preguntarà sobre l'any d'arribada de l'AVE al barri de la Sagrera.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP