habitatge públic
de lloguer
a les casernes
El Consorci de la Zona Franca vol impulsar nous polígons industrials - Josep Ferrer
AVUI 29/06/04

L'ens inicia una nova etapa de més col·laboració amb les entitats públiques
El nou delegat especial, Manuel Royes, pren posessió del càrrec


El nou delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Manuel Royes, va afirmar ahir, durant la presentació oficial del seu nou càrrec, que l'organisme centrarà l'activitat a construir nous polígons industrials que permetin generar riquesa i ocupació, tot i que no abandonarà els projectes iniciats pel seu antecessor, Enric Lacalle. Royes també va assegurar que "iniciem una nova etapa de més col·laboració amb totes les entitats públiques", i molt concretament amb la Generalitat.

Nova gestió
Royes va indicar que "intentarem actuar amb l'Incasòl i Cimalsa", per crear més polígons industrials "allà on realment faci falta". D'aquesta manera, segons va puntualitzar el nou responsable del Consorci de la Zona Franca, "segur que no ens equivocarem". Per Royes, a les empreses privades els interessa més fer habitatges que no pas polígons industrials "perquè els és més rendible". Per aquest motiu, considera que la tasca de l'administració i del seu organisme és fer promocions industrials. Amb aquestes actuacions "aconseguirem que les indústries no puguin dir que no troben sòl industrial de qualitat, ni espais logístics, ni els serveis necessaris per poder produir". Per Royes, "tot això és difícil que ho faci l'empresa privada i, per tant, ens toca fer-ho a nosaltres".

El responsable del Consorci de la Zona Franca va advertir que "si no ho fa ningú, el país anirà malament, perquè sense sòl industrial no hi ha fàbriques". Aquesta idea de Royes no passa "per omplir Catalunya de polígons industrials, sinó dotar-la del sòl industrial que pugui necessitar" i per aquest motiu va insistir amb l'estreta col·laboració amb la Generalitat.

 

En aquest sentit, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, present a l'acte d'ahir, va corroborar la petició. "Ja ens hem vist i les noves línies de treball seran de treballar plegats", va dir el conseller, que va deixar anar la possibilitat que diferents municipis es mancomunin per desenvolupar conjuntament zones per atraure nova activitat econòmica.

Lacalle continuarà
Royes no pensa oblidar la tasca duta a terme per Lacalle. En els seus vuit anys de gestió, els beneficis del Consorci van augmentar un 434,19% i el patrimoni un 57,85%, a més de deixar diversos projectes planificats i pendents d'execució, alguns en col·laboració amb les universitats.

Royes va assegurar que els acabaria de fer tots, entre d'altres, la City Metropolitana de l'Hospitalet o la transformació de les antigues casernes de Sant Andreu de Barcelona, projecte polèmic que es podria revisar els pròxims mesos, tot i que "la darrera paraula la té l'Ajuntament". Royes va dir que Lacalle continuarà vinculat al Consorci "portant les fires. Ell està encantat i nosaltres també". Entre els certàmens organitzats pel Consorci destaquen el Barcelona Meeting Point o el Saló de la Logística.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP