habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Bono accepta donar un ús cívic a la caserna del Bruc i a Montjuïc - Manuel Vilaseró/Carles Cols

Sobre una tercera, l'antiga caserna de Sant Andreu, el mateix ajuntament descarta novetats un cop adquirit el solar,
per part del Consorci de la Zona Franca, amb unes intencions que en principi no desagraden l'equip de govern municipal.


"L'alcalde se n'anirà avui content d'aquí", va dir ahir, en el seu peculiar estil, el ministre de Defensa, José Bono, després que Joan Clos aconseguís, gràcies al canvi de Govern, posar sobre la taula per fi el futur d'algunes antigues instal.lacions militars de la ciutat de les quals l'Ajuntament de Barcelona voldria disposar.

Els recintes a debat no són cap secret d'estat. El castell de Montjuïc, òbviament, i la caserna del Bruc, que Clos vol que passi a formar part del campus universitari que l'envolta són dues de les peces sobre les quals el ministre i l'alcalde van negociar ahir. Sobre una tercera, l'antiga caserna de Sant Andreu, el mateix ajuntament descarta novetats un cop adquirit el solar, per part del Consorci de la Zona Franca, amb unes intencions que en principi no desagraden l'equip de govern municipal.

"Sobre totes les qüestions plantejades aviat hi haurà bones notícies per a l'alcalde i també per als barcelonins", va anunciar el ministre, que fidel a la seva tradició d'utilitzar un verb florit, va afegir: "No farem regals que estiguin afectats a objectius de la defensa nacional, però reitero que això no és cap límit a les alegries que donarem a l'alcalde de Barcelona i als seus ciutadans".

 

Mentre Bono i Clos es reunien a Madrid, a Barcelona la qüestió era també objecte de debat. En concret, CiU va reclamar ahir que l'alcalde forci l'anul.lació del conveni pel qual el Consorci de la Zona Franca va obtenir els terrenys de la caserna de Sant Andreu. En opinió de la federació nacionalista, el 100% dels terrenys s'haurien de destinar a pisos de protecció oficial. El primer tinent d'alcalde, Xavier Casas, va rebutjar de dret aquesta possibilitat perquè --va explicar-- l'equip de govern creu que socialment és millor una solució mixta com la prevista, en què els pisos socials seran un 50% dels 1.000 previstos.

COL.LABORACIÓ AMB EL FÒRUM
Per una altra part, el motiu oficial de la trobada entre Clos i Bono era ahir la firma d'un conveni pel qual el ministeri es compromet a prestar assistència al Fòrum. La més significativa econòmicament és la recompra de les 270 tendes de campanya d'última generació i de les 2.700 lliteres triples que la cita de les cultures ha adquirit per al campament d'estiu. El Fòrum les comprarà per 1,7 milions d'euros (282,8 milions de pessetes aproximadament) i l'Exèrcit se les quedarà després a un preu rebaixat.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP