habitatge públic
de lloguer
a les casernes
Relleu al Consorci de la Zona Franca - Salvador Sabrià

Royes orientarà el CZF a crear sòl per a empreses
• Nadal afirma que la Generalitat corregirà la "desastrosa política" industrial de CiU.


El nou delegat del Govern al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZF), Manuel Royes, va afirmar ahir que la labor de la institució s'orientarà ara cap a la creació de sòl industrial i cap a la logística per afavorir l'arribada de noves empreses, en col.laboració amb organismes de la Generalitat dedicats a aquests objectius, com l'Incasol o Cimalsa, i amb els municipis. En el primer acte de presentació pública, Royes va advertir que la creació de sòl industrial correspon bàsicament a les administracions, perquè el sector privat pràcticament no es dedica a aquesta activitat, mentre que els polígons residencials sí que troben molts inversors disposats a això.

CESSIÓ A SANT ANDREU
L'exalcalde socialista de Terrassa marcava així una línia diferent d'actuació respecte al seu antecessor en el càrrec, Enrique Lacalle, que en els últims anys havia fet un gir a la institució amb moltes actuacions en l'àmbit residencial.

Respecte a una de les últimes operacions del CZF en aquest sentit, la compra al Ministeri de Defensa dels terrenys de les casernes de Sant Andreu a Barcelona, Royes va explicar que ja havien cedit a l'ajuntament un solar perquè s'hi pugui construir immediatament una nova escola pública.
El delegat va explicar que va mantenir converses amb el ministre de Defensa, José Bono, sobre la possibilitat de modificar el contracte firmat pel seu predecessor, sense èxit.

 

Sobre canvis d'ús d'aquests terrenys, Royes va passar la responsabilitat de la decisió a l'ajuntament.

El delegat va explicar que el Consorci col.laborarà en la creació d'una nova central integral de mercaderies (CIM) amb Cimalsa, i que ja ha mantingut converses amb el Port de Barcelona per realitzar projectes conjunts.

En el mateix acte, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va manifestar que el Govern català corregirà "la desastrosa política industrial i de sòl per a la indústria de l'anterior Executiu i la reorientarà cap a estratègies de més valor afegit i sectors emergents, que afavoreixin noves implantacions d'empreses". Nadal va dir que a Catalunya hi ha molt sòl industrial, però "mal posat, dispers, i que no sempre es correspon amb la demanda".

L'alcalde de Barcelona i president del Consorci, Joan Clos, va afirmar que aquesta institució és una de les més sanejades i amb més capacitat d'intervenció pública a Barcelona i Catalunya.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Tornar
AJStA
Assemblea de Joves de St. Andreu
JOC
Joventut Obrera Cristiana
ACO
Acció Catòlica Obrera
MCJ
Moviment Cristià de Joves
A.VV.
Sant Andreu de Palomar
Casernes de Sant Andreu
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP