Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
QSVT. Indymedia 18/07/2004
Indymedia

A les dos quarts d'una del matí aprox, amb gairebé dues hores de retard va començar l'anomenada "pasterada" al fòrum on diversos col·lectius i persones van mostrar el seu desacord amb el fòrum 2004 de les cultures, organitzat per l'ajuntament de barcelona.

El temps va acompanyar i els participants s'ho van prendre de bon humor. Va haver des de pasteres artesanals i reciclades fins matalassets i fins i tot participants que van arribar nadant a la seva destinació.
A la cita no va voler faltar una nova edició del 'forumatón' on la gent va poder posar en contra del reconegut esdeveniment de la pau i les cultures. Els mes matiners a arribar (prop de les deu) van ser les persones que integren el col·lectiu 'zapatista', encara que a poc a poc la platja es va anar omplint de colorit originalitat i simpatia.
A un quart d'onze ja es veia un patruller de la guàrdia civil i un helicòpter del mateix cos. La guàrdia urbana va fer aparició deu minuts abans (que la guàrdia civil) per a dir que ells estaven allí per a protegir als participants i ajudar en el que poguessin.

En el lloc de sortida es podien llegir algunes pancartes: "Feu el contrari del que parteu. Fòrum: hipocresia institucional (*CNT)" "Si no vols la guerra no la paguis" "Pasterem el fòrum. Fotut 2004: precarietat, immigració, especulació EZLN-LA ZAPATERA"

PARTICIPANTS
COL·LECTIU DE SOLIDARITAT AMB LA REBELION ZAPATISTA:
-La nostra pastera simbolitza com la presència dels indígenes en aquesta acció, per a denunciar al fòrum.
Nom de la pastera: La zapatera.
Materials: Càmeres de rodes de camió i palés de fusta.
Slogan: Està vostè en territori zapatista, aquí mana el poble i el govern obeeix.
Tripulació: Un capità de vaixell i 4 nedadors.
ZODIAQ:
-El nostre treball és anar darrere del tot para si hi ha algun grup o persona que està cansat, per a tirar un cable si hi hagués algun contratemps amb alguna persona. Sortirem a rem i després posarem el motor, que segons com ho vegem ho pararem en certs moments ja que anirem molt prop de les pasteres.
Tripulació: Un metge, un coordinador amb mòbil per si passés alguna cosa i dues persones mes per a tirar un cable
COMARQUES:
Materials:
Un barril trobat en un solar i de fustes d'una nova casa okupada a Mataró que era un magatzem on hi ha moltes.
Tripulació: de dues a deu persones.
EL CAIMAN DE BARRANQUILLA DENUNCIA A AGBAR:
- Aigües de Barcelona (agbar) va arribar a *suramérica fa uns anys. El president d'agbar en aquella època quan van privatitzar no solament Barranquilla sinó diverses ciutats de Colombia, Chile, Bolivia, Equador...el qui ara és president del fòrum abans era president d'Aigües de Barcelona.
Materials: Un caimà (de plàstic) en una gàbia.
Tripulació: 1 nedadora.
ANONIMA:
- Som un grup de gent que vol denunciar la precarietat i la hipocresia del fòrum.
LA PASTERA DE LA PAU DE NICOLAS R.:
- Nícolas R. és un arqueòleg i escriptor rus que va pintar la coneguda bandera de la pau en 1945. Són tres cercles de color magenta, el color magenta és el color de la sang i unitat entre tots els habitants del planeta. Un cercle representa la ment, el segon l'espiritualitat i l'últim les arts. Aquesta pastera no va en contra sinó a favor, no és a dir no no no a la guerra, és a dir sí sí sí a la pau. Promovem el dia fora del temps, el dia 25 de juliol en el parc de la Barceloneta es va a fer una trobada amb la bandera de la pau.
Slogan: on hi ha pau hi ha cultura i on hi ha cultura hi ha pau
Col·lectiu: moviment 13 llunes.
MILES DE VIVIENDAS:
- Anem a col·laborar a anar allí a batejar les illes del fòrum. D'una manera simbòlica anem a col·laborar en la presa d'aquestes illes. Alhora anem a demostrar de quina manera no volem ser utilitzats pel fòrum, per això anem com pirates, que són els quals no paguen, els quals estan dintre i fora, en els marges de la ciutat i defensant la legitimitat d'aquestes pràctiques enfront de les grans màquines com les grans empreses i institucions que tendeixen a requisar el d'uns pocs mentre la resta ens matem a treballar. Anem a col·laborar en el bateig de les illes, nosaltres anem a defensar els noms de la illa de la deserció, la illa de l'ocupació i la illa de la insubmissió.
Materials: Fusta i plàstic
HAMSA I BARRI DE SANTS:
- El nostre objectiu és arribar al fòrum.
Materials: barreres d'autopista i material reciclat d'obres.
Nom de la pastera: Antonia
ANONIMA:
- Ens agradaria arribar a algun lloc, no enfonsar-nos.
Materials: Vidreo i fusta.
CASA OKUPADA "LA BANCA ROTA":
- Estem en contra del fòrum i venim aquí a fotre canya.
Materials: Tubs d'una obra farcides de garrafes d'aigua quatre taulons i filferro.
COL·LECTIU D'HOSPITALET:
- el nostre objectiu és que suri
Materials: Palés de fusta, bidons de ferro, botelles d'aigua i tubs de cable elèctric.
ASSEMBLEA DE JOVES DE GELIDA:
- El nostre objectiu és intentar arribar al fòrum encara que sembla que serà difícil.
Materials: bidons de plàstic lligats amb corda a dos palés i una moqueta
MASNOU:
- Estem aquí contra el fòrum
Material: tot robat
CANMASDEU:
- El nostre objectiu és atacar al fòrum
Materials: bidons de pintures reciclats, dos somiers, canyes i fulles
FUCKING CLOS:
- Grup d'anarquistes radicals.
Materials: amb el que hem trobat
ANONIMA:
- El nostre objectiu és dir-li al fòrum que deixi d'utilitzar la hipocresia. Parlen de sostenibilitat de pau i d'immigració i després les polítiques d'immigració que porten a terme són tot el contrari.
Materials: Una tela negra emplenada de tot el que hem anat trobant (botelles de cinc litres d'aigua...)

OPINIONS
Opinions preses a la gent que moments abans de la sortida de les pasteres es trobava en la platja.
- Això és un fracàs. I de cara a la pesseta és un fracàs, perquè les coses no les fan amb motiu de donar-li a les persones vida, tot el contrari el que fan és treure-li a la gent la vida per a omplir-se la butxaca.
- Penso que és una especulació, però no ho sé
- Pura especulació. El que fa aquesta gent (manifestació aquàtica) em sembla bé, però com a molt el que aconseguiran serà molestar un poc. Si molestéssim tots alhora potser...
- Ho conec només del dia que van fer portes obertes, però no he pagat per a anar a veure'l. Em sembla massa diners per a un centre privat. pasteres: si és per a reivindicar els drets de la gent em sembla molt bé el que estan fent. Ho entenc i els recolzo.
- Se suposa que és unió de cultures...per a mi és la unió d'un munt d'empresaris per a treure profit econòmic. No veig per res suport als immigrants.
- Jo no li veig importància per al que val. Jo sóc vídua (d'aquelles dels sous grossos) i ara ens volen ficar un euro per a anar al metge. pasteres: que faci la joventut això em sembla molt bé.
- Estem d'acord amb aquesta gent, és l'únic mitjà que els deixen.

CRÒNICA
Una vegada que van sortir les pasteres i els nedadors de seguida la patrullera de la guàrdia civil els va avisar per megafonia que "Debido a la peligrosidad de las olas y el estado de la mar depongan su actitud".

La pasterada va durar mes de tres hores per a molts participants que van arribar esgotats. Uns van arribar a la seva destinació final, les illes del fòrum, mentre que bastants van haver de baixar-se en el segon espigó de roques del camí i d'allí van anar caminant cap al fòrum acompanyats de molts companys que els estaven esperant. Tots van aconseguir colar-se en el recinte del fòrum a través d'unes tanques que deixaven un abundant espai per sota de les mateixes.

Destacar que les patrulleres de la guàdia civil (quatre) van molestar en tot moment als participants en la manifestació donant voltes al seu voltant amb la intenció de fer-los desistir en el seu intent d'arribar al recinte fòrum. Aquesta molèstia podia haver causat el tomb d'alguna pastera o matalasset al mar, amb el consegüent perill que podria haver dut. Així mateix els dos helicòpters de la guàrdia civil no van parar de volar i aterrar a molt pocs metres dels balsers, sense importar-los gens el que aquesta actitud els podria haver causat.

Una vegada arribats al fòrum els balsers i els que van arribar a peu es van poder escoltar crits de no al fòrum de l'especulació. A l'adonar-se de l'arribada de totes les pasteres i els participants, el grup de manifestants es va disposar a caminar pel recinte, segurament amb la intenció de sortir del mateix, però un grup de 6 o 7 persones pertanyents al cos de seguretat emprat pel fòrum els va seguir en la capçalera amb una clara provocació als balsers. En un moment donat dos d'aquestes persones van treure la porra i van començar a carregar però veient que els manifestants es defensaven i veient que eren mes que ells van haver de deposar la seva actitud.
Destacar l'estat en que es trobava un 'segurata' envoltat de manifestants. La forma en que es movia i l'expressió de la seva cara donava a entendre que estava una miqueta embriac (de beguda o de supèrbia). Els mateix treballadors del fòrum van haver de recriminar l'actitud d'aquesta persona a la qual sacsant-li li van fer fer marxa enrere.
Els manifestants van cridar: SOLIDARITAT AMB ELS IMMIGRANTS EN LLUITA

Al sortir per la porta d'entrada els participants en la pasterada van ser rebuts amb aplaudiments per un grup de manifestants que els esperaven amb una pancarta en la qual es llegia: Contra la precarietat, l'especulació i el fòrum. Aquest grup d'activistes va intentar entrar en el recinte per la porta principal. No els van deixar i es va crear algun altercat amb la policia.
Després que la gran majoria de persones hagués marxat del lloc, van aparèixer 4 furgonetes d'antidisturbis de la policia nacional, encara que no van arribar a sortir dels vehicles.


QSVT

InterNOSTRUM :: Sistema de traducció automàtica castellà-català


Els Pirates retornen la seva part del dèficit
Indymedia

En bot contra el Fòrum

El Punt
La Pasterada
Indymedia
Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
Indymedia
Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
AVUI
Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
El Periódico
Desembarcament a Pangea
El Periódico


font: Indymedia
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar