Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
Carles Sabaté. AVUI 19/07/2004
AVUI

Durant la seva protesta d'ahir, els antimundialització van causar problemes en el Fòrum.
Una protesta genera una petita batalla campal a la zona de banys

L' equador del Fòrum va acabar ahir amb incidents al recinte, després que 300 anti-Fòrum van entrar a la zona de banys pel mar i saltant la tanca. La jornada de protesta convocada per diversos col·lectius de l'Assemblea de Resistències al Fòrum va acabar amb incidents a la zona de banys. L'arribada d'activistes anti-Fòrum pel mar i aixecant una tanca va posar en evidència el dèficit de seguretat del recinte, i també la falta de professionalitat d'alguns dels vigilants jurats. Els agents de seguretat no van dubtar a reprimir a cops el llançament d'una ampolla de plàstic d'aigua, sense preveure les conseqüències de la batalla campal que s'hauria pogut generar al recinte. Per sort, les bufetades van durar només uns quants segons.

L'Assemblea de Resistència volia celebrar la meitat del Fòrum protestant contra l'especulació de què l'acusen. Van organitzar una entrada al recinte pel mar. A mig matí, una desena de pasteres construïdes amb matalassos i barques inflables van sortir des de la platja de la Nova Mar Bella. El vent en contra va fer que no arribessin al Fòrum fins quatre hores després. Les llanxes de la Guàrdia Civil i la Creu Roja els deixaven fer, i els seguien per evitar que algun activista s'ofegués en l'arriscat intent.

Una trentena de persones van entrar al recinte en pastera. La direcció del Fòrum va encertar-la donant-los aigua en arribar. "Els hem acollit humanament", explicava el director general, Jordi Oliveras.

Però el Fòrum va errar permetent a 250 joves més entrar al recinte aixecant la tanca metàl·lica que envolta la depuradora. Tot i l'extens dispositiu de seguretat i seguiment de la protesta -incloent-hi tres helicòpters-, ningú els va impedir saltar la tanca del Fòrum, controlada només per un vigilant, malgrat que els concentrats portaven tres hores al voltant del recinte. Un cop dins, els tres-cents activistes van concentrar-se a la zona de banys. Els agents de policia del recinte no van intervenir-hi i van deixar el control del grup, que va embrutar alguns indicadors amb pintades, en mans del cos de seguretat privada del recinte. El seu excés de zel va estar a punt de transformar les bufetades en batalla campal.

Els manifestants van robar alguns aliments dels quioscos que no van prendre la precaució de tancar portes. El mateix director d'operacions del Fòrum, Miquel Miró, s'interposava entre vigilants i saquejadors, conscient que la provocació dels anti-Fòrum podia acabar en incidents greus. Després de dues hores al recinte, el grup va marxar. El desori va ser tal que alguns joves que havien ja sortit del recinte abans de la dissolució de la protesta van tornar a entrar-hi saltant la tanca pel mateix edifici Fòrum, a pocs metres del gran dispositiu de seguretat de l'entrada.

Els visitants assistien atònits a la protesta, i els responsables semblaven desorientats: "Ho resoldrem a la manera Fòrum -admetia Oliveras- però no sabem com". El director general va intentar pactar una sortida tranquil·la, però els manifestants van negar-se a dialogar. "He patit una cossa al cul -explicava Oliveras-. Tot plegat ha estat un incident menor. Només lamentem l'incivisme demostrat". El Fòrum no presentarà cap denúncia. Encara sort que ahir diumenge tampoc hi havia gaires visitants a mitja tarda al recinte de pagament.Carles Sabaté

Els Pirates retornen la seva part del dèficit
Indymedia

En bot contra el Fòrum

El Punt
La Pasterada
Indymedia
Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
Indymedia
Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
AVUI
Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
El Periódico
Desembarcament a Pangea
El Periódico

font: AVUI
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar