Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

En bot contra el Fòrum
Mariona Sòria. El Punt18/07/2004
El Punt

Activistes anti-Fòrum envaeixen el recinte per mar

Centenars d'activistes anti-Fòrum van envair ahir el Fòrum per la costa després de fer un recorregut de dos quilòmetres des de la platja de la Nova Mar Bella en bots. Amb el lema Foradem el Fòrum , els organitzadors pretenien denunciar l'«especulació que envolta l'esdeveniment» i donar suport «als immigrants en lluita». La convocatòria va acabar amb enfrontaments amb els serveis de seguretat de l'interior del recinte.

Tot valia per fer-se a la mar. Els més preparats s'havien construït les embarcacions amb bidons d'aigua i fustes lligades. Fins i tot, havien batejat l'embarcació improvisada amb noms com Zapatista o La Hamsa. Els més atrevits es llançaven a l'aigua a bord d'un matalàs inflable i un rem, o amb un flotador i unes aletes. Els organitzadors havien citat els activistes a les onze del matí a la platja de la Nova Mar Bella, la que hi ha més a prop del Fòrum. La intenció era arribar al recinte «sobre qualsevol tipus de mitjà», i envair simbòlicament la costa del Fòrum per denunciar «l'especulació que envolta l'esdeveniment» i per donar suport als «immigrants en lluita».

Fins i tot, alguns proposaven desembarcar a l'illa Pangea, situada davant de la zona de Banys, i rebatejar-la amb el nom de la La Comuna. Cap al migdia, una línia de petites barques començava a marxar de la platja en direcció Besòs, sota l'atenta mirada de tres llanxes de la Guàrdia Civil, que aquests dies vigila el litoral del Fòrum.

La policia no perdia de vista les desenes d'embarcacions que s'allunyaven de la costa cap a les instal·lacions, mentre per megafonia els anaven advertint del mal estat de la mar. «Vostès no porten armilla salvavides, i allunyar-se de la costa és perillós», cridava la policia pels altaveus, una advertència que quedava silenciada amb crits i xiulets dels manifestants que els observaven des de la platja, on algú hi havia penjat un cartell en què s'hi podia llegir «Fòrum: hipocresia institucional». A la platja ja hi havia unes cinc-centes persones. Mentrestant, un parell d'helicòpters de la policia seguia per aire la ruta dels bots.

Incidents
Cap a les dues del migdia, els primers navegants ja havien arribat a les instal·lacions del Fòrum. Els més ràpids havien trigat una hora i mitja, però dues hores després encara hi arribaven les últimes embarcacions. Alguns activistes van optar per entrar al recinte per terra, arrencant una de les tanques q ue envolten les instal·lacions. Fins i tot, un d'ells va arribar a sobrevolar la instal·lació amb un parapent motoritzat.

Tot i que els membres de seguretat del Fòrum no van intervenir durant el desembarcament dels manifestants, un cop dins del recinte hi va haver algun incident quan alguns activistes van saquejar un quiosc de menjar. El director general del Fòrum, Jordi Oliveras, va minimitzar els incidents, però va lamentar «el dany moral» causat als visitants que, segons Oliveras, van ser increpats pels activistes anti-Fòrum quan hi van arribar.Mariona Sòria


Els Pirates retornen la seva part del dèficit
Indymedia

En bot contra el Fòrum
El Punt
La Pasterada
Indymedia
Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
Indymedia
Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
AVUI
Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
El Periódico
Desembarcament a Pangea
El Periódico


font: El Punt
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar