Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
Xavier Hoste. El Periódico 18/07/2004
El Periódico

• Els manifestants es van enfrontar a les forces de seguretat i van protagonitzar algunes destrosses Durant la seva protesta d'ahir, els antimundialització van causar problemes en el Fòrum.

La voluntat de diàleg, un dels eixos del Fòrum, es va girar en contra de l'organització quan un grup de més de 200 activistes antiglobalització, als quals es va deixar entrar al recinte, van reaccionar violentament davant les forces de seguretat del Fòrum. Els manifestants anti-Fòrum van arribar al recinte per mar, en improvisades pasteres i matalassos d'aigua, en un mar arrissat i difícil, i seguits de prop per patrulles de la Guàrdia Civil i equips de la Creu Roja.

L'organització els va intentar acollir per donar-los aigua i dialogar-hi, i fins i tot va haver d'oferir a alguns nois assistència mèdica per ferides i esgarrinxades. Però n'hi va haver prou amb una acció repressiva per part d'un membre de seguretat perquè s'encengués la metxa de l'altercat. Després de tirar a terra una de les tanques de seguretat, el centenar d'activistes, vigilats de prop pels membres de seguretat, van realitzar diverses pintades en el seu recorregut pel recinte --No al Fòrum de les mentides, Clos especulador o El Fòrum de la hipocresia-- fins a la sortida. Després van protagonitzar altres incidents, com la destrossa de pancartes i mobiliari de la Haima, i el saqueig d'algun quiosc de menjar i botiga de souvenirs.

Cops als directius
Els incidents es van iniciar quan un vigilant jurat va aixecar la seva porra i un dels manifestants li va replicar llançant-li una ampolla d'aigua. El grup es va encarar llavors amb la resta de les forces de seguretat del recinte i l'enfrontament va derivar en un fort intercanvi de cops, amb moments de tensió i descontrol. El mateix director general del Fòrum, Jordi Oliveras, va rebre una puntada, i el director d'operacions, Miquel Miró, va rebre fins i tot diversos cops de porra en la topada.

A pesar de la violència del moment, Oliveras va voler relativitzar els incidents, que van entelar el dia de celebració del Fòrum per haver cobert l'equador de l'esdeveniment. "No hi ha hagut cap batalla, sinó només diverses empentes", va dir. Més dur es va mostrar Miró, que va censurar el comportament dels membres de l'equip de seguretat. "A vegades les persones, quan se senten agredides, reaccionen de forma poc justificable", va afirmar després de ser víctima dels cops.

Danys morals
Per Oliveras el balanç dels incidents dels anti-Fòrum causa "més danys morals que materials", i va censurar que el seu comportament "no hagi estat a l'altura del que s'esperava", recordant que el grup de joves va arrasar l'espai de la Fira amb la destrucció de pancartes, mobiliari i fins i tot aliments d'algunes parades.

La plataforma anti-Fòrum va justificar l'organització de l'acte de protesta per denunciar el que entenen com a "especulació urbanística" del Fòrum, i "hipocresia" de l'esdeveniment quan parla de multiculturalitat. Aproximadament a les cinc de la tarda, els prop de 200 manifestants van abandonar el recinte al crit d'"Ara ens en anem, però tornarem". ...Xavier Hoste

Els Pirates retornen la seva part del dèficit
Indymedia

En bot contra el Fòrum

El Punt
La Pasterada
Indymedia
Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
Indymedia
Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
AVUI
Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
El Periódico
Desembarcament a Pangea
El Periódico


font: El Periódico
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar