ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Defensa i ajuntament acorden iniciar l'enderroc de les casernes - Jordi Corachàn

IMPORTANT PAS EN LA SOLUCIÓ DEL CONFLICTE DE SANT ANDREU
• El pla preveu derruir les naus plenes de deixalles, però no la zona habitada per 500 immigrants
• El consistori s'ofereix per fer els treballs i el Govern central es dóna uns dies de termini


El conflicte de les casernes de Sant Andreu va pel camí de resoldre's. Representants del Ministeri de Defensa i de l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un principi d'acord per enderrocar els pròxims dies les naus interiors dels recintes militars i treure'n les tones d'escombraries acumulades. L'acord entre les citades institucions és "gairebé total" respecte a la necessitat de les demolicions i el sanejament dels patis, segons fonts del Govern central i de l'ajuntament. Les discrepàncies que impedeixen tancar l'acord són "formals", i es refereixen a "qüestions burocràtiques i legals", així com a alguns "aspectes tècnics".

GIR RADICAL
Pels representants de les dues institucions es tracta d'un gir de 180 graus en les relacions que mantenien. L'acord adquireix especial rellevància, després de les agres acusacions electorals entre Joan Clos i José María Aznar.
El pacte se circumscriu a la millora de les condicions d'higiene, per evitar una possible epidèmia a causa de les altes temperatures dels mesos d'estiu. I el desacord se centra a determinar quina de les dues institucions ha d'executar els treballs. Mentrestant, s'espera una resolució judicial sobre la demanda de desnonament plantejada pel Ministeri de Defensa per la via civil, després de fracassar en dues ocasions pel procediment penal.

SERRELLS LEGALS
L'ajuntament s'ha ofert per als treballs, amb l'autorització prèvia del Ministeri de Defensa, propietari de les dues finques del passeig de Torras i Bages.

 

Tampoc es descarta que l'enderroc i la neteja els efectuï una empresa per encàrrec directe de Defensa. Una comissió de les dues institucions afectades estudia la millor fórmula legal per executar aquests treballs. "Ho farà una brigada d'aquí o d'allà, però es farà", va subratllar un alt funcionari governamental.
Fonts dels dos organismes oficials subratllen que l'acord no afectarà en cap cas les 500 persones, la majoria immigrants estrangers, que ocupen les antigues cases militars i oficines, que es respectaran de moment. Tampoc afectarà l'estructura de les dues casernes.
Fonts del Govern central van assegurar que l'acord, que es formalitzarà d'aquí a uns dies, pretén donar resposta a les demandes dels veïns de Sant Andreu sobre la salubritat i el deteriorament de les antigues casernes. Tot i això, critiquen alguns recursos legals per part d'un grup de veïns, "que han suposat un retard de més de dos anys" en el camí cap a la consecució d'equipaments en aquestes dues finques.

PONT DE DIÀLEG
L'ajuntament ha sancionat en dues ocasions Defensa per l'abandonament de les seves instal.lacions, No obstant, el regidor de Presidència i Hisenda, Ernest Maragall, i el del districte, Ferran Julián, han mantingut un pont de diàleg amb l'Administració central, a través de la subdelegada del Govern, Susanna Bouis.difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici