ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Més de 20 entitats demanen enderrocar les casernes - Jordi Corachàn


• Sant Andreu farà una apagada dissabte en protesta per la lentitud de Defensa


Dissabte que ve Sant Andreu es quedarà a les fosques i es farà un repic de campanes. No és que temin cap bombardeig. És la forma de reclamar que el Ministeri de Defensa enderroqui les casernes de la Maestranza i Artilleria del barri.

En una roda informativa, els representants de més de 20 entitats --associacions de veïns i comerciants, escoltes i grups religiosos, entre d'altres-- van anunciar 10 minuts d'aturada total a partir de les set de la tarda. "Es tracta de demostrar que el problema de les casernes es viu de manera molt intensa al barri", va assenyalar un membre de l'Eix Comercial Sant Andreu.

Defensa preveu enderrocar les naus de l'interior del recinte i treure'n les escombraries, després de l'acord a què va arribar amb l'ajuntament, publicat ahir per aquest diari. Fonts oficials van indicar que els treballs podrien començar la setmana que ve. Aquesta actuació seria el pas previ a l'enderroc total de les casernes, pendent de resolució judicial perquè hi resideixen unes 500 persones, la majoria immigrants.

 

Les entitats reclamen una solució immediata. Es queixen de la sensació d'inseguretat en què viuen i del problema de xenofòbia per la instrumentalització del problema que, asseguren, fa Plataforma per Catalunya (PxC).

AMENACES I COACCIONS Representants d'aquestes entitats asseguren que "algunes persones han rebut amenaces per no anar als seus actes o discrepar de les seves posicions". Aquests van formalitzar la seva ruptura amb la Plataforma Veïnal pels plantejaments xenòfobs d'alguns dels seus membres, lligats a PxC.

La Plataforma Veïnal ho nega. En una nota enviada a aquest diari es desmarca de PxC, i sosté que les persones que van anar a rebentar un míting de Joan Clos i la festa dels Tres Tombs eren "només veïns". I remarquen: "Que quedi molt clar que la Plataforma Veïnal no té cap vinculació amb PxC".

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici