Els Beatles reviuen a Las Vegas
amb el Cirque du Soleil
LOVE
• A 'Love' s'inclouen fragments de fins a 130 cançons del mític grup. - Idoya Noain
El Periódico 04/06/06

La passió per la fórmula 1 va propiciar la primera trobada, el 1997 a Austràlia, entre George Harrison i Guy Laliberté. El Gran Premi de Montreal l'any 2000 va tornar a reunir el músic i el fundador del Cirque du Soleil. Així va néixer una amistat que es va allargar fins a la mort de Harrison i que, abans d'aquesta mort, a través de converses plenes d'idees i creativitat entre el britànic i el canadenc, va fer que germinés Love, el primer gran espectacle amb música dels Beatles que compta amb l'aprovació dels supervivents del quartet de Liverpool i les viudes de Harrison i Lennon.

El muntatge, d'una hora i mitja, que apujarà el teló oficialment el 30 de juny, va debutar divendres en una preestrena a l'hotel Mirage de Las Vegas, i la seva banda sonora, que serà editada en disc amb versions més llargues que en el muntatge, s'anticipa ja com una d'aquelles joies imprescindibles per als fans dels Beatles.

BANDA SONORA DE LUXE
Amb la inestimable col.laboració de George Martin, productor dels Beatles fins al 1969, i el seu fill Giles, la banda sonora de Love s'ha construït sobre 26 títols clàssics. Entre aquests hi ha des de Get back, Eleanor Rigby, I am the walrus, Help i Yesterday, fins a Strawberry fields forever, Lucy in the sky with diamonds, Octopusy's garden, Lady Madonna, Here comes the sun, Come together, Revolution i, és clar, All you need is love.

Però, a més, a la partitura de Love hi apareixen fragments de fins a 130 composicions, que dibuixen "més un retrat de la seva innovació que dels seus èxits", segons paraules de Giles Martin. El seu pare anticipa que hi deu haver qui deu odiar el que ha fet amb la música, però es mostra tranquil. "La gent que està darrere nostre --Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono i Olivia Harrison-- estima tot el que ha sentit".


 

Love està ple de primeres vegades. És el primer cop que Starr, McCartney, Ono i Harrison donen permís --i col.laboren activament-- perquè el treball dels Beatles s'utilitzi en una gran producció (i aquesta, amb un pressupost de 150 milions de dòlars, ho és). "Yoko ens va donar moltíssima informació important sobre determinats aspectes de John, coses que només ella sabia. Per coses així aquesta experiència és la més pròxima possible a treballar amb els Beatles", ha recordat Laliberté, que també ha assegurat que si "plantar les llavors" del projecte va ser fàcil, "el dolor" va arribar "amb tota la part de negocis i advocats".

També és la primera vegada que el Cirque du Soleil treballa sense instrumentalitzacions en directe. I encara que el cinquè espectacle de la respectada troupe a la ciutat del pecat té sens dubte elements que els seus seguidors identificaran --acrobàcies, atletisme, trapezis, foc...--, la nova experiència fa que Love sigui fàcil de definir-se amb negacions, com ha fet Dominic Champagne, escriptor i director de l'espectacle.

"No estem fent un espectacle normal del Cirque du Soleil. No estem fent un musical. No és un muntatge de rock, no és una òpera, no és una obra teatral. És el que és --ha explicat Champagne-- i realment és una cosa diferent. Volíem crear una experiència, no una història, i que el públic s'embarqui en un viatge emocional en lloc de cronològic".

POESIA, ROCK I PSICODÈLIA
En afirmatiu, Champagne assegura que Love, amb una posada en escena parcialment inspirada en la imatge de la portada de Sgt. Pepper, es pot considerar "un poema de rock psicodèlic". I és difícil demanar més enmig del desert: rock, psicodèlia, poesia i, en primer lloc, Beatles.


 
Web Beatles Oficial


tornar