TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)
RESUM
CAPÍTOL 748
del dilluns dia 12/04/2004

.. Bar Peris.- Els Peris estan preparant els canapès de la festa de la Marta que és avui al vespre. La noia els diu que avui és l'últim dia d'ofertes i que ha d'anar a comprar roba però que no trigarà. Se suposa que hi ha d'anar amb el cotxe d'en David i en companyia de l'Ivan.

La Marta s'asseu un moment amb en Narcís i la Neus que li alaba el braçalet que porta.
Arriba l'Ivan i li diu a la Marta que no la podrà acompanyar perquè avui porten l'Alfons a casa i hi han de ser tots per ajudar.

La Laura li diu a en David que ella no pensa pas anar a la festa de la Marta o sigui que no vegis la mala cara que posa quan sent a en David que s'ofereix a acompanyar la seva amiga a buscar la roba.

Hospital.- La Teresa i el fill de l'Alfons estan parlant de les dificultats que comportarà l'estat actual de l'home.
El fill proposa una residència on pugui estar ben atès totes les hores del dia però a la Teresa no li agrada aquesta solució. El fill (molt raonable i sense gota de la mala bava que havia tingut al començament) proposa que el seu pare es quedi a casa d'ell, que contractaran una infermera però la Teresa li fa veure que, ara, la casa de l'Alfons és la d'ella i que l'Alfons no ho voldria de cap altra manera.
El fill, aleshores, s'ofereix a pagar la infermera, el fisioterapeuta i el que faci falta per tal que ni la Teresa ni la seva família hagin de viure tan pendents del seu pare.

Benzinera.- En Manu i la K baixen d'una furgoneta que els ha portat, a dit, fins allà. Encara els hi falta un tros per arribar a Sant Andreu. Estan encantats i feliços d'haver passat junts aquests dies de festa.
La K li comenta que estaria bé que ell anés a veure el seu pare quan arribessin. En Manu li parla a la seva nòvia del que ell vol en aquesta vida, un tornar a començar de nou,....etc.etc.
I mentrestant, amb la seva veu de fons, es veu en Manel que ha anat al cementiri a veure la tomba de la seva dona.

Pis Núria.- La Núria i la Carme obren la porta del pis i es troben la Roser fent ganxet al sofà. Lògicament se'ls hi queda cara d'estupefacció i la Roser els diu que a casa la Pilar no s'hi pot viure.

Pis Clara.- La Paquita l'ha anat a veure per si saben res d'en Manel però no ha anat a la feina tampoc.
Els hi comunica que la nena és al centre i la Clara pregunta si no té cap familiar, a lo que la Paqui esmenta un avi amb el que sembla que no es porten gaire bé i que s'ha passat tots aquest dies provant de localitzar en Manu sense aconseguir-ho. La Clara li diu que torni a trucar i la Paqui ho fa, deixant, per enèsima vegada, un missatge al contestador.

Bar Peris.- En Xavi ja ha arribat i explica lo bé que s'ho ha passat amb son pare. Els Peris li han comprat la mona, amb Ronaldinho inclòs, i comencen a menjar-se-la.
En David diu que ha de marxar a acompanyar la Marta i li demana a la Laura que miri de perdonar-la però la noia diu que no pot.

Carretera.- Ja tenim en David i la Marta dalt del cotxe amb els cinturons posats i tot. Mentre condueix, en David li demana a la Marta que tingui paciència amb la Laura. La noia ho entén i pateix pel tema de la custòdia del nano.
Aleshores en David comença a fer preguntes personals respecte l'Ivan que fan impacientar la noia.
I...........oh!, casualitat de les casualitats............el cotxe es para.
La Marta fa de copilot i diu una cosa com ara: Intenta arrancarlo Carlos però allò no arrenca i, a més, fa un soroll com d'escardellot molt lleig.

Pis Núria.- La Roser es queixa a la seva néta per l'il·legal que hi ha a casa la Pilar. La Núria no entén que pugui ser tan intransigent i la Roser interpreta que la noia no la vol a casa i amenaça, fent-se la desmenjada, d'anar-se'n a una pensió.

Carretera.- En David ha aixecat el capó del cotxe però no entén res (com és normal). La Marta s'impacienta i comencen a discutir.

Pis Montse.- La Montse li explica a en Narcís que l'Alfons ja no podrà jugar a cartes.
Aleshores arriben de l'hospital. El pobre Alfons està en una cadira de rodes, absolutament immòbil, i només es pot comunicar tancant i obrint els ulls.

Farmàcia.- En Peris va a buscar alguna cosa pel mal de panxa que li ha provocat l'atracón de mona.
Aleshores entra en Manel i, instintivament, en Peris, aparta en Xavi de l'entrada i l'agafa.
Quan són fora, la Roser, amb la mala gana que la caracteritza, li pregunta què vol (no l'ha escupit de miracle) i en Manel diu que està refredat. La Roser li diu que, per això, el millor és tancar-se a casa i no sortir.

Carretera.- En David ja ho ha remenat tot però com que en té la mateixa idea que jo, ho ha de deixar córrer i admetre que no hi pot fer res.
El mòbil de la Marta no te cobertura.
Aleshores passa un cotxe i en David mou els braços perquè s'aturi però com que, avui dia, ja no et pots fiar de ningú, el conductor passa de llarg.
Tenint en compte que aquest és el quart cotxe que no s'atura, en David proposa d'anar fins el poble pel mig del bosc. La Marta no hi està d'acord perquè es poden perdre i diu d'anar-hi per la carretera però en David diu que no pensa fer totes les curves podent anar en línia recta.
Total, que en David comença a caminar en direcció al bosc i la Marta, empipada, no té altre remei que seguir-lo.

Pis Clara.- La Carme és allà amb la parella i és testimoni de la picabaralla que té el matrimoni per culpa d'en Manel. La Clara el vol fer fora però en Dani vol, primer, escoltar la seva versió.
La Carme veu que tot allò no és només per en Manel i la Clara li confessa que tornen a dormir separats.
La Teresa truca a la porta; li pregunta a la Carme què poden fer per comunicar-se amb l'Alfons ja que el logopeda encara trigarà setmanes a anar-hi.

Pis Gus.- Arriben la K i en Manu; posen el contestador i el noi sent els missatges de la Paquita.

Pis Laura.- Ja ha passat l'hora de dinar i en David encara no ha tornat. En Xavi diu que potser se'ls hi ha espatllat el cotxe.
Després de parlar una estona de les vacances, el nano li demana a sa mare que no culpi a la Marta del que li va passar a ell; la Marta mai l'ha culpat a ell per la mort de l'Albert.

Bosc.- En David va tirant endavant seguit d'una Marta cada cop més enfadada: T'has perdut, oi?. En David, com és lògic, li diu que no, que no s'ha perdut i que calli.
S'acaben discutint, la Marta no vol seguir més i proposa tornar al cotxe. En David (que sí que s'ha perdut) li diu que molt bé, que tornem al cotxe i que per on vol tirar. La Marta assenyala uns arbustos i, apa, cap allà.

Pis Pilar.- La Pilar és amb l'il·legal, en Franciscu i la Núria. No se sap res d'en Iassir i al policia no li sap dir res de res.
La Núria li demana a la Pilar que convenci a la Roser de tornar a casa.

Bosc.- Aquells dos segueixen discutint, estan rebentats, en David s'ha torçat el peu i tornen a estar perduts.
Quan la Marta s'asseu sota un pi li sembla veure una casa i cap allà se'n van.

Pis Montse.- La Carme ha confeccionat uns folis amb tot de lletres per tal que se li puguin assenyalar a l'Alfons i ell pugui dir que sí o que no, tancant i obrint els ulls. Ho proven i, lletra a lletra, l'Alfons diu que vol escoltar la ràdio.
La Teresa està contenta d'haver trobat una manera de comunicar-se.

Bosc.- Allò que havia vist la Marta no era ben bé una casa, és un refugi sense porta i quan hi treuen el cap, decideixen entrar i descansar una mica.
Tant pot ser un amagatall de criatures com un refugi de hippies. Troben menjar i beguda i, un cop asseguts, es pregunten si se'ls creuran. Damunt d'una taula de fusta vella hi ha un parxís i una llibreta. En David l'obre i va llegint tot el que ha deixat escrit la gent que ha passat per allà.
La Marta s'acosta a l'obertura de la porta i mira enfora mentre en David aprofita per escriure alguna cosa en aquelles pàgines (la Marta, de cua d'ull, ho veu).

Pensió.- La Paquita li explica a en Manu on és la Paula i perquè. El noi no s'ho pot creure i en un atac de ràbia que fa témer el pitjor, surt disparat.

Pis Ripoll.- En Manel està fumant. En Manu truca el timbre, clava cops a la porta i crida que l'obrin. En Manel, amb molta parsimònia, obre la porta i quan en Manu constata que la seva germana no és allà, s'encara amb son pare i li clava tal cop de puny que el fa rebotar contra la paret.
Però no ho acaba aquí i, sense que en Manel faci res per defensar-se, en Manu el segueix colpejant fins i tot quan ja el té a terra completament grogui.

Bar Peris.- La família comença a estar ja molt preocupada per en David i la Marta. En Xavi insisteix en que el cotxe es deu haver espatllat; en Peris diu que hauran trobat caravana i la Laura pensa que potser s'han perdut i afegeix que sí que anirà a la festa de la Marta.
L'Ivan, que també és allà, agafa unes quantes safates de canapès i la Laura l'ajuda a portar-les a la botiga.

Casa del Bosc.- S'estan menjant les provisions que hi havia allà dins amb el ben entès que hi deixaran els diners suficients per pagar-ho.
Aleshores comença el moment tendre quan recorden lo molt que discutien quan vivien junts, quan la Marta agafa la llibreta per veure què ha escrit en David i hi llegeix: La Marta és a la porta; no sé perquè em barallava tant amb ella. És preciosa.
En David se li atansa i li fa un petó al coll.........i li fa un petó a la galta...........i li fa un petó a la boca.......i ja hi som.

Farmàcia.- La Pilar i la Núria són allà provant de convèncer la Roser perquè torni però no hi ha res a fer.

Pis Ripoll.- En Manel encara és estès a terra fet un Sant Llàtzer.
En Dani entra tot cridant-lo (suposo que en Manu no s'ha pres la molèstia de tancar la porta) i quan el veu es queda de cuadros. Va a buscar tovalloles i una bossa de gel i mentre li posa tot això, li pregunta qui li ha fet.
En Manel li diu que ha estat el seu fill però que ell és un monstre i que no es mereix res més; i que vol recuperar la seva filla. En Dani li diu que, de primer, això s'ha de curar, després ha de deixar que l'ajudin i finalment ha de tornar a la feina i que tot s'arreglarà.

Botiga Marta.- En Gus, la Mar, l'Ivan i la Núria són allà esperant els "tortolitos" i acabant de preparar les coses.
Entren la Laura i en Narcís amb més safates de menjar.

Pis Montse.- La Teresa posa els fulls amb les lletres davant l'Alfons per saber què vol.
Aquí s'hi ha passat una bona estona però jo us ho resumiré: l'Alfons li demana que l'ajudi a morir.

Casa del Bosc.- Amb el kiki fet, s'acaben de vestir en silenci (portava condons algun d'aquests dos?, pregunto). En David s'aixeca d'aquella mena de llit i diu que surt a veure si troba el camí.
La Marta surt després, que ja se sap que les dones són més lentes en això de vestir-se.
La posta de sol és preciosa i tots dos se la miren. S'adonen que el poble era allà mateix però que no l'havien vist; tornen a mirar la posta i s'agafen les mans.
Pregunta d'en David: Què fem?, baixem o no?.

Botiga.- En David i la Marta entren com si no hagués passat res.
La Neus s'adona que ha perdut el braçalet (la Marta) i li dona el seu.
Tant l'un com l'altre dissimulen tan bé com poden. La "puntilla" la clava la Laura quan li diu a la Marta que la perdoni per haver estat tan desagradable.
La cosa s'acaba amb la Marta abraçada a l'Ivan i amb en David abraçat a la Laura però amb els ulls d'un sense poder deslliurar-se dels ulls de l'altra.







tplana

Setmana 151
· Capítol 749 · Capítol 750 · Capítol 751 · Capítol 752 ·

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing

Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
tplana, Spock, Channing, Casablanca, Massagran, Antaviana, Baulena, Gòmix

i altres 'cardíacs', procurem fer resums dia a dia, per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici