TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)
RESUM
CAPÍTOL 682
del dijous dia 18/12/2003

.. El Manu planxa mentre la Paula, trista, esmorza. Surt el pare de l'habitació, diu que no ha dormit pas bé i, quan el Manu li dona la camisa que estava planxant, es sorpren de la traça del xicot. Esdevé un moment entre tens i dolç.

La Paquita queda de pasta de moniato quan la Lola, a la parada, li diu que la Viqui és morta. Amb la Montse, que també està allà comenten lo imprevisible dels estats de coma... en David bé se'n va sortir.
Quan la Montse marxa la Lola comenta que avui fa un any que van matar el Huari.

A la parada de la Pilar, el Rafa marxa al notari, a perpetrar adquisició del pis on encara hi viu una pobre dona i queden el Marcel, el Cisco i la Pilar, que segueix preocupada pel Iasir i els seus companys. El Marcel cita un cas en el que diversos veïns es van ajuntar per a pagar el lloguer d'uns immigrants estragers fins a que ells trobessin la manera.

La Dolors està contenta del llogater que s'ha firat. El Dani va fent, sense prestar-li massa atenció... fins que entren la Clara i la Carme, que acaben d'arribar de Figueres. El Dani l'hi ha de 'recordar' que tenia hora amb l'administrador, sinó es queda allà, amb les antenes posades.
La Carme ha quedat amb el Carles, el ginecòleg que ha fet la biòpsia a la Clara, al pis i ella hi estarà també present. Això tranquilitza el Dani que té reservada taula a Can Solsona.

Al restaurant, el Miquel, l'amo, entra amb un xicot a ensenyar-li la cuina i el presenta al Nelson i al David --veritablement l'altre parell que pul·lula per aquella cuina, són com transparents, mai ningú els hi diu ni ase ni bèstia-- que ja el coneix del dia que va fer la primera entrevista. El Nelson opina que "- Ja tenemo hefe nuevo". "- Vols dir...?" "- Sinó que coño hase aquí, chico?". El David queda ben preocupat per la Clàudia.

Al menjador estan triant el pinso la Clara i el Dani i s'hi presenta la Núria --l'hi ha passat el 'parte' la Dolors-- que estava preocupada de la seva marxa tan de sobte. Queden en que la trucarà demà.
La Clara està amoïnada per haver-la d'enganyar i el Dani mira d'animar-la "- Aquesta tarda s'haurà acabat tot" i li proposa fer un viatge.

A ca'ls Ripoll s'estan acabant de vestir per anar a l'enterrament, quan arriba la Kristina demanant pel Manu. "- El teu germà també es va morir, oi?" li deixa anar de sobte la Paula i deixa a la K amb mal cos.
Surt el Manu que no encerta a fer-se el nus de la corbata. Li fa la K. Hi ha bon rotllo entre aquests dos. El Manu li confessa que encara no ha pogut plorar i quan son pare diu que ja poden marxar, li diu que la Kristina va amb ells.
La Paula s'entreten a buscar un collaret de sa mare.

A la perruqueria la catxonda de la Laura, que s'està fent les mans amb la Mar, li comenta a la Cecília, que està pentinant la Clàudia, l'espectacle que va muntar el seu fill ahir i després n'explica els detalls. La Clàudia, aixuta, opina que si li fessin a ella s'enrecordaria, el paio, la resta de la seva vida.
La Laura aprofita per a felicitar la Clàudia per l'ascens, que ho agraeix "- ... no és res segur, eh, però gràcies" amb cara de felicitat total.
El Cisco està convidant a la Montse i a la Cecília que s'hi acosta, a la trobada de veïns que han organitzat amb la Pilar per ajudar els immigrants.
Pasen l'Ivan i el Narcís a recollir la Montse per anar l'enterrament.

La Cinta al bar, es disculpa amb la Paqui per no haver-la avisat del traspàs de la Viqui, sobretot sabent el que ella els ha ajudat.
A la porta, la Pilar negocia amb el Peris la trobada de veïns i l'acaben acordant, bo i que el Peris es fa el desmenjat.
Marxen ell i la Paqui cap el cementiri.

L'escena trista i sosa de tots, o la majoria, d'enterraments. Tot de gent d'empeus mirant ninxos.
El Narcís plora i diu que troba a faltar el Huari. La Montse li fa veure que la Paula també trobarà a faltar la seva mare i que ell ha d'estar al seu costat.
"- Jo quan estic trist em prenc un suís", li diu a la nena.

Van passant tots a donar el condol. A la Paqui se li fa penós.
Quan queda sol el Manel, es gira i veu a un home amb barba blanca que s'està palplantat mirant-se'l.

Quan arriba a la cuina, la Clàudia està marxosa i pregunta si no s'ha perdut res. Els altres, els transparents, també, es fan els bojos.
Llavors entra el Miquel amb el Ricard i el Leo i comunica a tots --suposo que als transparents, també-- que el Leo serà el nou ajudant de cuina. La Clàudia respira "- Em pensava que substiruiria al Ricard". Llavors el Miquel diu que va descartar llogar-ne un de fora perquè "- ...la cuina l'ha de portar algú que la conegui bé". La Claudia respira més a fons i amb un somriure d'orella a orella. El David també somriu, mirant-se-la complice.
"- David, si et sembla bé voldria que et fessis càrrec de la cuina", deixa anar llavors el Miquel.
A tots dos se'ls gela el somriure i la cara de la Clàudia va canviant. Només li falta que el Ricard ensaboni al Peris, perque se li vagi marcant profondament la tragèdia.
El David, clar, accepta, amoïnat, notant la mirada de la Clàudia.
Els que s'ho passen 'pipa' són els 'transparents' i el Nelson.

A la que els quefes surten, la cuinera comença a retreure i interrogar el David. "- Des de quan ho sabies? Va digues!".
Esbronca els altres tres, deixa amb un cop l'eina que duia i fot el camp.

"- La biòpsia ha detectac cèl·lules malignes" els hi diu el metge a la Clara, el Dani i la Carme.
Està en la tercera fase, cosa que vol dir que a la Clara l'hi han d'extirpar el pit i després fer-li quimioteràpia. Si fan els tràmits avui, demà mateix poden fer-li la mastectomia radical. El Dani està acollonit. La Clara accepta.

Al Peris, la Pilar està destapant-se com a meetinguera. En són un grapat allà reunits, entre quinze o vint. I sembla que van estant d'acord... fins que s'arriba a la proposta de, entre tots, pagar-lis el lloguer d'un pis. El Marcel i el Cisco recolzen, el Rafa, també... però a la que la Roser intervé, surt la xenofòbia tacanya "- Jo no ho volia dir, però a aquesta gent els hi dones la mà i t'acaben agafant el braç sencer" deixa anar un benpensant.
"- Es pot saber amb quin dret parleu així?... ES POT SABER AMB QUIN DRET PARLEU AIXÍ !!!!?" És la Montse que ja no aguanta més. Els hi fot un discurs ple de sentiment, nomenant al Huari i acaba plorant, però deixant els altres amb la fibra ben tocada.
La Cecília, el Rafa, la Lola i la resta s'hi apunten. El Peris li diu a la Pilar que, si vol, demà el Iasir ja pot començar a treballar al bar.

A ca'ls Ripoll la nena segueix amb el collaret i mira d'escapolir-se d'anar al cole demà.
El Manu marxa "- La mama ja està enterrada, aquí no hi faig res". El Manel i la Paula miren de dissuadir-lo, però el xicot marxa, despedint-se cordialment, això sí.









Gòmix

Setmana 137
Capítol 679 · Capítol 680 · Capítol 681 · Capítol 683 ·

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing

Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
tplana, Spock, Channing, Casablanca, Massagran, Antaviana, Baulena, Gòmix

i altres 'cardíacs', procurem fer resums dia a dia, per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici