TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)

AVANÇ / RESUM
CAPÍTOL 214
del dijous dia 20 de setembre del 2001

.. Bar Peris - L'Ahmed ha portat ingredients per preparar cuscús per la celebració del casament, i ell mateix vindrà més tard a fer-lo. El Peris rondina, com és habitual, desconfiant de que el menjar marroquí els agradi... El Lluís explica a la Paquita que aquests dies gairebé no dorm per culpa de les obres que fan a casa d'uns veïns. Li diu que no creu que vagi a la festa perquè està massa cansat, i que si la cosa no acaba aviat haurà d'anar-se'n a un hotel. A l'exterior, l'Andreu està enganxant cartells amb la foto del Biel i on diu el dia i el lloc on el van atropellar (suposadament, davant la biblioteca), en un intent de trobar testimonis. N'hi dona uns quants al Peris perquè els reparteixi. Ell, compungit, li diu que ha de ser terrible perdre un fill d'aquesta manera... però l'Andreu amb prou feines contesta, concentrant tots els seus esforços en seguir penjant els cartells.

Casa Montse - Es sent plorar l'Isaac a l'habitació, i la Teresa es disposa a donar-li el biberó, mentre la Mari està maquillant a la Montse. Recorda com ella va fer esperar tothom el dia del seu casament, i quan la Montse li pregunta com estan ara amb el Ramon, veu clar que la cosa no va gaire bé. Quan la Mari marxa i tots són a punt d'anar a vestir-se, l'Ivan pregunta per què han decidit fer el convit a can Peris. Haurien d'haver triat un lloc especial, diu. El Narcís replica que el Peris ja ho és, d'especial: allà el Huari es va declarar a la Montse. L'Ivan no sembla gaire convençut.

Radio - El Marcel explica a l'Esther que a la Laura no li va caure bé que arribés tan tard a casa, i que el problema és que es sent gelosa. L'Esther li respon que potser seria bo que elles dues es coneguessin, i proposa fer un sopar, ells tres i el Félix, el seu marit. Al Marcel no li sembla gaire bona idea, però acaba cedint: queden per aquesta nit, al seu pis perquè la Laura no s'hagi de moure de casa.

La Fusteria - La Marta li explica a la Clara que el sopar a ca la Núria va ser un desastre. El Max, que està al bar ajudant, intenta convèncer la Clara de que vagi al casament, però ella s'hi nega, excusant-se en que no pot deixar el bar. Davant l'insistència del nano, li diu que potser es passarà una estona pel Peris, sense gaire convenciment. El Max li serveix un whisky a l'Andreu, que ha estat penjant més cartells a La Fusteria, i li dóna el condol per la mort del Biel. L'home es queda una mica parat, i el Max li explica que el coneixia perquè de vegades havien jugat plegats al futbolí a cal Peris. S'ofereix a ajudar-lo amb els cartells, i l'Andreu, mirant-lo amb agraiment, n'hi entrega uns quants donant-li les gràcies. La Clara es sorprén de veure entrar el Huari i l'b. Han anat a prendre alguna cosa perquè, com l'Ahmed explica divertit, el nuvi està una mica nerviós... (de fet està com un flam!)

Casa Montse - La Montse surt ja arreglada de l'habitació, molt guapa amb un vestit blanc escotat i un foulard al coll, rebent els elogis d'un Narcís emocionadíssim. La Teresa dóna "instruccions" al Quim, no gaire atent al seu paper de padrí, dient que el ram l'ha de portar la núvia i no ell. Mentre la Teresa va a buscar l'Isaac els nois surten i, abans que també ho facin el Quim i la Montse, ella li dóna les gràcies, recordant aquell dia que, a cal Peris, ella no tenia taula per dinar i ell li va deixar el seu lloc perquè dines amb el Huari: ell és el responsable de que avui estiguin a punt de casar-se. "Espero que tingueu més sort que jo", diu ell amb tristor.

Casa Laura i Marcel - La Mari ha explicat a la Laura que va portar la Desi a casa del Santi, i que es sent una mica malament fent això d'amagat del Ramon. La Laura no entén perquè no li planteja la situació clarament, ja que el Santi té dret a veure la nena. "Serà perquè m'agrada complicar-me la vida", diu la Mari amb inusual lucidesa. La Laura li parla del sopar que tenen aquesta nit amb l'Esther i el seu marit, i encara que no li fa gaire gràcia, en el fons té ganes de conèixer la seva "rival".




Plaça - La Roser és a la parada, esperant la Mari que ha de venir per deixar-li la nena abans d'anar al casament. El Ramon agafa a part la Pilar per dir-li que, ara que la Mari ja ha passat la quarentena, necessitarien una mica d'intimitat... la Pilar de seguida el tranquil·litza, dient que convencerà la seva germana per anar-se'n juntes un cap de setmana i deixar-los sols. La Mari arriba, i la Roser no perd ocasió de fer-li alguns comentaris verinosos, dient que espera que la Montse sigui feliç "amb aquell nord-africà", i que "no hagi d'anar d'home en home, com abans". Les germanes es fixen en la gorreta que porta la Desi, i la Mari els diu que li va comprar ella, ja fa mesos...

Casa Laura - Truquen a la porta. La Laura surt de la cuina amb el davantal posat i a l'obrir la porta, es troba amb l'Esther: arriba més d'hora del que havien quedat, i sola. Es presenten, i l'Esther explica que al final el seu marit no ha pogut venir.

Bar Peris - El bar ja és ple de gent celebrant el casament: alguns amics marroquins del Huari i molta gent de Sant Andreu. Els nuvis són a punt d'arribar. La Remei comenta què macos són els casaments, i quan la Lola li diu si pensa donar-los una sorpresa, ella respon que això ella, "que a mí encara no em cal còrrer"... (a la Lola no li fa gens de gràcia). La Teresa arriba amb l'Isaac, i l'Adrià amb ells, amb cara més de funeral que de casament. La Paquita explica a la Lola que, donada la situació del Lluís, ha pensat proposar-li de passar uns dies a casa d'ella, tot i que li fa por que la convivència els doni problemes. El Max es lamenta de que la Clara no hagi aparegut, i el Quim la justifica dient que deu ser cosa de la feina, mentre els seus ulls es creuen amb la mirada de l'Adrià... Finalment, el Narcís entra i anuncia exultant l'arribada dels nuvis, i la Montse i el Huari, ja casats, entren al bar entre aplaudiments.

Casa Laura i Marcel - L'Esther i el Marcel es diverteixen molt parlant d'anècdotes de la feina. No es pot dir el mateix de la Laura, que intenta dissimular que no s'ho passa gaire bé. Per canviar de tema li pregunta a l'Esther per la seva filla, i li comenta si no li és molt difícil fer de mare, treballant tant... Ella respon que ho porta bé, tot i que ara li preocupa això del Perú. Davant la sorpresa del Marcel, explica que haurà de ser ella qui l'acompanyi, perquè la persona que ho havia de fer no hi podrà anar. La Laura no diu res, però l'expressió de la seva cara ja diu prou...

Bar Peris - A fora, l'Andreu segueix penjant cartells. El Guillem li diu que per avui ja n'hi ha prou, que s'en vagi a casa, que la Joana el necessita. Tot i que ell insisteix en continuar, finalment es deixa convèncer pel seu amic i marxen junts. El Lluís entra al bar, per veure la Paquita una mica abans de començar el torn amb el taxi. Mentre es mira la gent que no coneix, ella li explica que són la germana del Huari i alguns amics seus (amics que el Lluís troba força guapos). Li comenta a la Paquita que avui tampoc ha pogut dormir gaire, i ella es decideix a oferir-li d'anar uns dies a casa seva. Ell accepta encantat. La celebració continúa, entre rialles i alguna protesta del Peris que segueix queixant-se mig en broma del kebab i el cuscús. Comença a sonar un vals i els nuvis obren el ball, tot i la reticència inicial del Huari que no sap gaire com ballar-lo. Després, l'Ahmed li dóna un disc al Peris i hi ha canvi de música, amb una cancó magrebí marxosa, tothom balla amb més o menys gràcia i s'ho passa bé, excepte algunes persones: l'Ivan, que sembla avorrir-se força, i el Quim, que es mira la festa entristit. L'Adrià decideix que és hora de marxar, i també ho fa la Teresa, malgrat els intents de la Montse de que es quedi i balli amb ells... Un home entra al bar. Al veure'l, la Montse es dirigeix cap a ell. És l'Eduard, l'amic de la Vicenta, que no sap res del que li va passar. La Montse li explica que la Vicenta va morir abans de l'estiu. El pobre noi es queda glaçat, i, marxant per no espatllar la festa, queda en passar un dia per la perruqueria perquè li expliquin com va anar tot. Quan el veu marxar, el Huari s'acosta a preguntar quí era. "El pare de l'Isaac", respon la Montse.


Sadie

Setmana 43
Capítol 210 · Capítol 211 · Capítol 212 · Capítol 213 · Capítol 215 ·

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing


Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©
amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca, Tàntal, Massagran
i altres 'cardíacs'
procurem cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli)
coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.


webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici