a terrenys públics :  PARC, EQUIPAMENTS i PISOS PÚBLICS
GRUP
SANT ANDREU PER LES CASERNES
Sant andreu de Palomar, octubre de 2004...............................
A les Entitats
de Sant Andreu de PalomarAmics,

Com sabeu el propassat dia 9 vàrem tenir la 1a. Trobada d'Entitats Per Les Casernes. Va sortir prou bé. El matí va ser força concurregut, el sol de justícia que queia va fer que al migdia baixés l'assistència d'andreuencs i andreuenques i quan va caure el sol es va tornar a omplir la plaça (tant al 'Sant Andreu DE CAP A PEUS', com a la Web STAP, podreu fer-hi una ullada), els Diables van fer el Fi de Trobada i cap a casa, que s'havia complert l'objectiu de mostrar a la gent de Sant Andreu de Palomar que als terrenys públics de les antigues casernes voler-hi un parc, equipaments socials i pisos públics, és una necessitat que ve recolzada majoritàriament i amb força.

Gràcies als que hi vàreu ser i als que us hi vàreu adherir, llàstima que el pont de "la hispanidad" us impedís a molts de participar-hi. També n'hi vàreu haver que no vau voler adherir-vos-hi... què podríem fer per aconseguir que copséssiu la importància d'evitar que s'accentuï la pressió especulativa que tenim els habitants del nostre poble? Com argumentar-vos la necessitat d'aconseguir, ara que podem, rebaixar el nombre d'andreuencs i andreuenques joves que han de marxar a altres indrets, perquè no es poden permetre pagar les bestieses que els demanen per a llogar un pis i seguir a la terra dels seus avantpassats? De quina manera tocar la vostra sensibilitat davant la conveniència que els nostres majors puguin seguir amb nosaltres a pisos tutelats i/o amb serveis assistencials a centres de dia o a una residència?

Bé és veritat que, malgrat la voluntarietat, els que empenyem el Grup, cometem errors, però són això, errors, no pas mala fe o manipulació. Potser haguéssim hagut de fer la Trobada el cap de setmana anterior. Potser haguéssim hagut de passar a parlar amb cada una de les Juntes de cada Entitat i ser més protocol·laris... potser sí, segur, vaja, però que els que som no siguem més bons, no vol dir que l'assumpte tingui menys importància per al futur del nostre poble. Bo i segur que els andreuencs que van plantar cara a situacions agressives al llarg de més de quatre-centes generacions i van defensar aquest lloc que fa més de mil anys en diem Sant Andreu de Palomar, haguessin pogut ser millors, més polits i més eficaços, segur. Tant els que van passar com els que passaran es mereixen, però, que tots els que ara tenim l'orgull de ser andreuencs els hi mantiguem amb la millor qualitat possible i els dotem, i ens dotem, dels equipaments socials que calen. I si als que volen fer-se les barbes d'or no els hi agrada, doncs que s'hi posin fulles.

Necessitem el vostre recolzament. Necessitem saber perquè no hi sou tots, no només a les convocatòries a que us puguem cridar, sinó amb les vostres opinions, fent de capdavanters del Grup. Sou les Entitats del nostre poble i aquest és un moment vital. Ja no som 'els de tota la vida' i prou, en els últims anys estan arribant trenta o quaranta mil nous veïns, i si vosaltres, les Entitats andreuenques us arrauliu i aneu fent com si no passés, aquests nouvinguts estaran desamparats, desconeixeran que el seu nou 'barri' té amarada la seva terra de moltes suors, de moltes llàgrimes i de prou sang d'andreuencs que van saber qui eren i que van defensar-se prou bé com per a durar 1.015 anys com a comunitat. Recolzeu-nos si us plau. I si no us en refieu, que esteu en el vostre dret, porteu la iniciativa vosaltres, planteu cara si us plau.

Nosaltres seguirem fins a que els que només miren per els seus interessos particulars es facin enrera, desisteixin de seguir fent i desfent com si fossin els nostres amos, prioritzin adequadament les actuacions a fer d'acord amb les necessitats que tenim --què vol dir això de barracots per la nostra canalla i comissaria de luxe amb pressupost i calendari esgarrapant terrenys del parc?-- i als terrenys públics de les casernes tot el que hi construeixin sigui públic i assequible pels andreuencs, la Gent de Sant Andreu de Palomar.

I seguirem demanant-vos ajuda.

Salutacions afectuoses.


Grup Sant Andreu Per Les Casernes

enviat a


Grup Sant Andreu Per Les Casernes
ACO - Acció Catòlica Obrera Acció Cristians Abolició Tortura Acció Psoriasi
AE Jaume I AE Pare Bertran
AEG Flor de Neu AEG Gregal Ànimes de Foc AJStA - Assemblea de Joves de St. Andreu Assemblea Okupes
AVV Sant Andreu de Palomar AVV St. Andreu-Nord Tramuntana Aula Extensió Universitària Casal Bascònia
Casal Catòlic StA CC Els Catalanistes Comissió de Festes de StAP Diables de StA
El Brot Endavant
E. St. Joan de Mata Factoria Paparote Teatre FAVB Federació d'AAVV de Barcelona Foment Sardanista Andreuenc
Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de StA Grup Pintors Sant Andreu JOC - Joventut Obrera Cristiana

La Lira L'Ateneu MCJ - Moviment Cristià de Joves
Parròquia Sant Andreu de Palomar Parròquia Sant Pacià
Plataforma StA Aturem la Guerra/La Xarxa santandreu.net Satànica Taula de Joves
WEB STAP

perlescasernes@sant-andreu.com
Entitats
i veïns de Sant Andreu de Palomar neguem legitimitat a l'operació especulativa amb els terrenys de les casernes i exigim que

a terrenys públics: parc, equipaments i pisos públics...
SI TOTS VOLEM PODREM
portem les xapes
20 d'abril :: 1897 - 2004 :: 107 anys d'annexió i potinades

Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com

STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
TGV : ens hi juguem el nostre futur
les casernes
Ritme Andreuenc
La XarXa de Sant Andreu
RAAAmbla.21 · sense nyaps
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
el 20 d'abril 2003 :: 106 anys d'annexió forçada
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar