TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)

AVANÇ / RESUM
CAPÍTOL 234
del dijous dia 18 d'octubre del 2001

.. Bar Peris - El bar és tancat, i el Peris és a la barra, sol. L'Andreu, que ha vist el cartell que informa del tancament per la mort de la Laura, entra per donar el seu condol. Amb la veu trencada, el Peris es pregunta si, amb el temps, es pot acabar acceptant la mort d'un fill. L'Andreu li diu que és molt dur, però ell té la Cinta, i el David, per tirar endavant. El Peris recorda el dia en que ell li va donar el condol per la mort del Biel, dient que llavors no es podia fer a la idea de com es sentia. Però ara ja ho sap.

Casa Marta i David - La Paquita és amb la parella, quan truquen al David de la feina, donant-li presses perquè arregli els papers de la baixa (per la mà ferida) i perquè faci els tràmits per tenir els dies lliures que li toquen per defunció familiar. Ells s'els treu de sobre de mala manera i, emprenyat, surt a que li toqui una mica l'aire. La Paquita el comprén molt bé, recordant que va passar per una situació així quan el Genís va morir. Això la fa pensar en com va canviar tot després de l'acident, i en tots els problemes que a partir d'aleshores van haver entre ella i la Marta.

Casa Carme - L'Oriol està treballant al menjador. La Rut ve a demanar-li que li tradueixi una paraula d'una cançó, i ell li dóna el diccionari de mala gana dient-li que s'ho busqui soleta. Mentre ho fa, la noia agafa un cigarret i té la mala idea de buscar un encenedor dins la bossa de l'Oriol... ell li arrenca de les mans amb ràbia, li diu que n'està fart d'ella i que foti el camp de casa. La Rut no té a on anar, i ell li diu sarcàstic que ja trobarà algun tio que li faci lloc al seu llit.

Casa Laura i Marcel - El Marcel juga amb una goma del cabell de la Laura entre els seus dits. Continua sentint-se culpable per les morts i el Fede ja no sap què dir per treure-li del cap. Parlen de la Mari, el Fede creu que encara que li costi, s'en sortirà, per la nena. El Marcel diu que la Cinta encara pensa en el fill que duia la Laura. Ell ja no, ara només és capaç de pensar en ella. Això fa que el Fede també pensi en la seva filla, i, reconeixent que és un desastre de pare, recorda que el Santi sí que es portava bé amb l'Alba.

Perruqueria - La Cecília està pentinant la seva neta. La nena pregunta si és cert que al Santi l'han cremat, i diu que hagués volgut anar al funeral, però sa mare no la va deixar. La Cecília diu que li hagués pogut demanar al Fede, però l'Alba, molt digna ella, li recorda que no es parla amb el seu pare. Li pregunta a la seva àvia si ella també es morirà, provocant l'enèrgica protesta de la dona. La nena vol anar al bar Peris, perquè el Santi la portava allí sovint. Però avui no pot ser...

Bar Peris - La Paquita és amb la Cinta, que gairebé no contesta mentre ella li va oferint la seva ajuda, pel dia del enterrament i pel que calgui. La Cinta segueix pensant que no han fet bé de desconnectar la Laura, i també segueix culpabilitzant el Marcel per l'accident. La Paquita no pot reprimir les llàgrimes mentre intenta fer-la recapacitar, però no hi ha manera. Està segura que si el Marcel no hagués acceptat la feina a la ràdio, res d'això no hauria passat, i li repeteix entre sanglots, mentre la Paquita intenta inútilment consolar-la.

La Fusteria - L'Andreu explica al Guillem que la noia que havia de ser la nova secretària, al final ha trobat un altra feina millor. La Clara els diu que pot preguntar a veure si els troba algú; això sí, li adverteixen que ha de ser una persona amb força experiència. El Guillem pregunta al seu soci si segueix anant al grup de suport, i encara que segons l'Andreu li va bé, no sembla que ho digui gaire convençut.




La Rut arriba per trobar-se amb la Núria, que es sorpren en veure-la carregada amb varies bosses. La sorpresa creix quan sap que l'Oriol l'ha fet fora de casa...

Casa Paquita - La Paquita li explica al Lluís que la Cinta ho està portant molt malament, que necessita trobar un culpable. És l'hora que ella comença el torn al taxi, i es queixa de que només es veuen per parlar de la feina. El que ha passat la fa pensar en que s'ha d'aprofitar més la vida, i ells últimament no fan res més que treballar. Li demana al Lluís que agafin un altra persona pel taxi, així no hauran de fer tantes hores ells dos. El Lluís no n'està convençut, però li promet pensar-s'ho.

Casa Fede - Truquen a la porta, insistentment. El Fede va a obrir acabat de sortir de la dutxa, i es troba (com no) amb la seva mare. Ha vingut per parlar-li de l'Alba, preocupada per totes les preguntes que li ha fet sobre la mort. Considera que seria bo que ell parlés amb la nena. Ell, com sempre, no li fa gaire cas i la fa marxar, però un cop ella és fora, agafa el telèfon i truca a casa de la seva ex. Pel que sembla, la Tona li diu que l'Alba no vol parlar amb ell, i quan el Fede insisteix, li penja el telèfon.

Bar Peris - Al bar hi són els Peris, el Quim, el Marcel, el David i la Marta. Amb prou feines parlen, i el Peris està molt neguitós, sobre tot perque veu la Cinta tan enfonsada. Els preparatius del funeral ja estan quasi resolts, i falta decidir la lectura que s'hi farà. El Quim i el Peris proposen que sigui el Marcel qui digui unes paraules, i això fa sortir la Cinta del seu estat ensimismat. "Per què ha de dir res? Per quedar bé?", li deixa anar, i li diu que ara ell ja ha fet prou, fent-lo culpable del que ha passat. Tots protesten però la Cinta s'en va sense escoltar-los. El Marcel es queda encara més fotut, i marxa incapaç de dir res més.

Casa Carme - La Núria està emprenyada amb l'Oriol. Ell intanta justificar-se i convèncer-la amb el "cuento" de si no estan bé tots dos sols, etc. La Núria li diu que molt bé, però que com que això és casa seva és ella qui decideix. I ha decidit que la Rut es quedarà tants dies com vulgui.

Bar Peris - El Peris renta uns plats que ningú havia embrutat, per tal de fer alguna cosa. Li retreu a la Cinta la seva actitud amb el Marcel, intentant desesperadament fer-li veure que no en té cap culpa. Li recorda com, quan va saber que la Laura era seropositiva, li va fer costat en tot moment, i que si no hagués estat per ell... "Si no hagués estat per ell, encara seria viva", respon la Cinta.

Casa Laura i Marcel - El Marcel és assegut a terra, mirant-se fixament el seu anell. Truquen a la porta: el David. Primer es disculpa per haver deixat els cd's per allà sobre, i comença a endreçar-los, però el Marcel li diu que ho deixi estar. Llavors el noi li pregunta per l'Esther. El Marcel es rebota creient que ha vingut per retreure-li el que ha passat, però s'equivoca. El David li diu que passi el que passi amb aquesta noia, això no el fa culpable. Que l'important és que s'estimava la Laura, i que encara que demà se n'anés amb l'Esther, per ell seguiria sent el seu cunyat. El Marcel no pot respondre res. Amb els ulls plens de llàgrimes, els dos nois s'abracen amb força.









Sadie

Setmana 47
Capítol 231 · Capítol 232 · Capítol 233 · Capítol 235 ·

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing


Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca, Tàntal, Massagran
i altres 'cardíacs'
procurem cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici