TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)

AVANÇ / RESUM
CAPÍTOL 232
del dimarts dia 16 d'octubre del 2001

… Com que els Kleenex que ahir ens va oferir amablement la Tplana ja s’han exhaurit, un servidor, que és una mica més rústic, s’enfronta a aquest capítol amb uns quants rotllos de paper de cuina, per plorar de gust i no fer massa bassal; qui en vulgui…

.. A l’hospital l’esgotament i la tensió es fan notart a parts iguales. És llarguíssima l’espera i tots estan més o menys com els vam deixar dilluns.
El Peris intenta minimitzar l’actitud de la Cinta amb el gendre; la dona, absolutament destrossada, esquiva el Marcel fent-lo sentir culpable.
El Quim fa el que pot per ajudar…
Finalment apareix la doctora dient que l’operació ha anat bé però que no se sap com reaccionarà la pacient…
Així que la incertesa continua.

A ca la Núria, la Ruth ha aparegut amb un altre noviet amb qui "un dia o altre s’hi casarà". L’Oriol està cada cop més molest davant la presència de la noia, els noviets diversos i, sobretot, davant la perspectiva que la Núria pugui sortir a prendre l’aire sense ell. El cert és que la Núria va a veure la Marta per iniciar un nou acostament; hi ha una certa tensió entre ambdues que ni l’una ni l’altra són capaces de trencar del tot. Més tard la Núria va a casa de la Marta i el David per oferir-se pel que sigui i el noi, amb aquella diplomàcia que l’ha caracteritzat sempre, pràcticament la fa fora, sense crits però de manera contundent. Quan la Marta l’hi retreu, el butaner al·lega que la Núria "ho ha fet per quedar bé". Tots dos nois han anat a enregistrar cançons que li agraden a la Laura per portarñles-hi a l’hospital. Mentre la recorden, sona una cançó dels Bars, una cançó d’una tristesa esquinçada molt adient…

A ca la Mari, la Montse i el Narcís han anat per fer-li una mica de dinar i per oferir-se pel que calgui. El Narcís està particularment inoportú comentant coses com ara que ha vist el Santi a la tele fent-se un petó amb una noia molt guapa, que se sent més sol que un mussol (referint-se a l’Ivan), etc. El noi intenta consolar-la dient a la Mari que, almenys ella té un germà que passarà la nit a casa seva. La Mari, curiosament aguanta el dolor sense deixar-lo anar del tot; en un moment donat, intenta un somriure que li surt molt trist…




La Mari, com és lògic en aquests casos, va rebent visites de suport, però la casa se li cau al damunt: els raspalls de dents o qualsevol cosa quotidiana compartida és un record dolorós. Finalment arriba la Raquel i li demana si li sabria greu que anessin juntes al funeral. Les dues dones s’abracen plorant."El Santi es faria un fart de riure si ens veiés abraçades", diu la Raquel.

Les relacions Huari/Narcís segueixen conflictives, però el Huari té una idea brillant: es fa una samarreta amb la foto del noi i li diu que diumenge se la posarà per poder-li dedicar el gol. El Narcís desborda d’alegria i d’orgull i demana al futbolista que li deixi guardar… Tanmateix, tot s’ha de dir: el Huari pot tenir molt bones idees però força mala pata, i mai millor dit en aquest cas, perquè torna de l’entrenament absolutament coix. Amb el peu damunt la taula anuncia que l’hauran d’operar del turmell. El Narcís s’empipa: "ho has fet expressament!", crida. Diu que no vol ni gols ni res i li retorna la samarreta.

Tornem a l’hospital. El Fede intenta apaivagar els remordiments de consciència del Marcel que, ara sí, està essent minat per l’abatiment. D’altra banda el Peris mira de parlar amb la seva dona en el sentit que han de fer pinya, que s’han d’unir tots per ser més forts. L’home va a buscar cafès i queden sols sogra i gendre. El Marcel s’asseu al costat de la Cinta i, amb cura, li agafa una mà; ella esquiva la mirada però al final uneixen les dues mans per resistir el dolor junts, a la recerca d’un consol que, de moment no pot arribar. Arriba la doctora amb cara de pomes agres. Comenta que la Laura no ha resistit el post-operatori, que és físicamentviva, respirant gràcies a una màquina… però amb mort cerebral. És irreversible i, davant l’estupor de tots, demana permís per desconnectar la noia de la màquina… La Cinta, ara sí, perd els nervis del tot, i ningú es veu amb cor de calmar-la: els Peris s’enfronten a la decisió més terrible de la seva vida.







Spock

Setmana 47
Capítol 231 · Capítol 233 · Capítol 234 · Capítol 235 ·

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing


Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca, Tàntal, Massagran
i altres 'cardíacs'
procurem cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici