ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
  a Sant Andreu de Palomar
ens hi juguem el nostre futur
Pla Sant Andreu-Sagrera (una nova realitat de futur i preocupant)

El Pla Sant Andreu-Sagrera està passant pels nostres barris en silenci, desfilant de puntetes, sense fer gens de soroll ni comportant cap mena de qüestionament veïnal sòlid i consistent, tant sols, febles sanglots de les associacions veïnals constituïdes en una mena de plataforma d'unió. Altres problemes ens han inundat aquest últim any; casernes militars, la maleïda guerra, etc, i hem apartat la mirada del nostre veritable futur. Una nova realitat urbanística se'ns ve a sobre i sincerament, si aconseguim fer-la nostra, si la podem esmenar, pot ser una bona proposta de futur per a tots plegats, o pel contrari, si la deixem volar en llibertat, sense cap rebel·lia social que li dibuixi el camí a seguir, de ben segur, una herència difícil de suportar.

Ens juguem poder disposar d'un autèntic pulmó verd a prop de casa nostra, amb arbres centenaris amb el temps, amb camins inexplorats per la nostra canalla i amb un olor a terra mullada quan plogui. Per contra, fent ús d'un pressupost estudiat i raonable, ens oferten un camí de ciment amb matolls i cistelles verdes als costats. També ens neguen un pla d'equipaments públics, tan necessari com virtual en aquests moments, que ens condemnen de nou als anys 60, a ser aquells pobles i barriades deficitàries, sense prou escoles, ambulatoris, casals, etc, per tothom. Si volíem embruixar casa nostra amb un urbanisme racional i coherent amb la vida mediterrània, moderna però sempre propera i harmònica a les seves gents i costums, per resposta, temples metropolitans i anglosaxons estan en camí. Una mena de New York o Singapur arriba a Sant Andreu i la Sagrera amb les "Torres Gemelas" incloses.

Per contra, quina resposta veïnal obtenen els nostres dissenyadors urbanístics? Quin és el grau d'inquietud ciutadana a tal barbàrie i omnipotència urbanística?. Jo os ho diré; no puc gaudir d'aferrissats comentaris a les places i botigues del poble de Sant Andreu, no sento les queixes del carrer, mil·lenari en el seu saber e històricament rebel i valent, no veig les flames de la indignació veïnal arreu. Tan sols, escolto algunes gotes de pluja turmentosa que han "al·legat oficialment" les anèmiques associacions de veïns i que cauen en un desert veïnal, escorregut i alienat, i que les administracions públiques han aprofitat per fer paper mullat.

Vull aprofitar aquestes línies per encuriosir, provocar i per que no, enrabiar, a tot el veïnatge del poble de Sant Andreu i la Sagrera perquè surtin al carrer, preguntin que ens volen fer,i si no els agrada el que senten i ofereixen les Ad. Públiques, demanin el que és seu; un Pla de Sant Andreu-Sagrera de tots i totes els ciutadans/nes.


A.VV de St Andreu-Tramuntana (Zona Nord)
Passeig de Torras i Bages 101-103 Baixos.
Te/FAX: 93.274.03.34


"Fòrum General de STAP"
29 de maig 2003

és una nova potinada... els hi permetrem?
recordem el Cementiri, Can Fabra, Can Guardiola, la Rambla, l'escola Pegaso, la Meridiana, les masies... ara, també, les Casernes
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar