Aquests són Capítols d'Estiu, fets per anar aguantant fins a l'inici de la 6ª temporada
bo i que han marxat de Sant Andreu de Palomar
hem considerat amb en Channing que era bo seguir amb la tradició
No s'emeten mai per la tele (de moment)

CAPÍTOL 10
d'El Cor de l'Estiu 2006
de dilluns 21 d'Agost del 2006
"OPORTUNITATS"

..La vida de la Loli Gutiérrez havia estat marcada pel naixement de la seva filla Juani quan tenia 16 anys. Des de llavors, va haver d'assumir massa responsabilitats encara que sempre havia tingut al seu costat al Gabriel. De mica en mica quan van començar a tirar endavant, tot va arribar a una monotonia que ella acceptava. Tenia la seva feina a la parada, s'havia convertit en una bona esposa, en una gran mare, i ara en una magnífica àvia.La Loli prenia un refresc en una taula del Pati, al carrer, amb el cotxet al costat vigilant constantment a l'Eric, quan passa la Maise que es disposava a entrar al bar i es deté per veure al nadó:
- Què bufó i què gran que està ja, eh?
- Sí, creixen cada dia
-diu la Loli.
- I dels seus pares què saps?
- Res, continuen a Eivissa, vivint l'estiu sense lligams.
- Ui, dona! Quina resignació!
- No, no és això. M'estimo molt al meu net i estic molt contenta d'estar per ell, però a vegades em poso a pensar i canviaria tantes coses...
- Em sembla que això tots!
- Tinc la sensació que he fallat al no saber transmetre a la meva filla els coneixements que calien perquè fos una bona mare i se n'ocupés del seu fill. Realment, no l'hauríem d'estar criant nosaltres... El Gabriel i jo hauríem de ser els que estiguérem a Eivissa i no ells.
- Sé el que vols dir però pensa que si no fos per tu i pel Gabriel aquest nen no estaria creixent com ho fa... tan fort i sa.
- Ai, perdona'm Maise per explicar-te els meus menjars de cap... Ara a l'estiu tothom marxa i jo tampoc és que pugui sortir molt amb la criatura amb el calor que ha fet aquests dies.

- Si el Gabriel i tu voleu sortir algun dia a sopar, ballar, o al cine... no sé, a fer el que vulgueu, em quedo amb molt de gust amb el nen.
- Doncs potser t'agafo la paraula. Ja li comentaré al Gabriel.
- Per cert, què fort això del Valverde, no trobes?
- Sí, jo em vaig quedar de pedra quan m'ho van explicar... Mai arribes a conèixer del tot a la gent que t'envolta.
- I tant! Bé, ara et deixo que vull parlar amb el Fidel. I pensa't això del nen, eh? Adéu!


La Maise li fa dos petons a la Loli que es torna a quedar sola mirant passar a la gent pel carrer.
Minuts més tard es va aixecar de taula i es va passar pel forn. El Galiana va sortir de l'obrador per saludar a la seva dona i al petit:
- Què hi fas per aquí?
- Mira, he sortit a fer un tomb. Ja estava farta de no sortir, tancada al pis.
- Quan tornin els pares d'aquesta preciositat ja veuràs com tot serà com abans.
- Res serà com abans, Gabriel.
- Et noto una mica negativa avui. Què tens, Loli?
- No ho sé..., necessito distreure'm. A vegades m'agradaria que algú se'n carregués de l'Eric i així poder fer la meva..., la nostra.
- Ja ho sé, carinyo. Però ens toca a nosaltres cuidar d'aquesta coseta tan bufona...
- Podríem contractar una cangur. Tampoc son tan cares i em trauria pes de sobre.
- Ja veurem. Quan arribi a casa en podrem parlar.

- També havia pensat de sortir demà, per la nit. La Maise s'ha ofert a quedar-se amb el nen per poder tenir temps per nosaltres.
- Molt bé, si això és el que tu vols, fes. Bé, jo he de tornar a la feina.


El Galiana li fa un petó a la seva dona i un altre al nen. Ell torna a l'obrador i ells surten del forn.La Loli, una dona senzilla que no demanava gaire, va tornar a casa amb la il·lusió de sortir amb el seu marit la nit del dia següent. Es va assegurar que la Maise podia quedar-se amb el nen i quan ho va fer, ella es va encarregar de reservar taula a un bon restaurant i de comprar entrades per anar a veure una obra de teatre.

Al dia següent, la Loli, com si es tractés de la seva primera vegada, va comprar-se un vestit nou per estrenar-lo aquella nit i es va passar tot el dia contenta per poder gaudir d'una nit per ella i el Gabriel. I va arribar el vespre...

NO a la guerra

La Loli entra al menjador vestida d'estrena, posant-se unes arracades a joc. Però es troba estirat al sofà, mig adormit al Galiana.
- Gabriel, va! Que és per avui! Que d'aquí tres quarts tenim reservat taula en aquell restaurant tan maco de Sant Andreu que el pobre Peris ens va recomanar una vegada.
- Ara vaig, no desesperis, tenim temps! És que avui m'he aixecat d'hora i entre la feina i la calor, estic cansat i tinc una mica de son.
- T'he deixat la roba preparada damunt del llit. Jo vaig a deixar-li l'Eric a la Maise i quan torni et vull veure despert, vestit i llest, m'has entès?
- Sí, carinyo...
- Apa, fins ara
-va dir agafant el cotxet i una bossa.

La Loli va sortir amb el nen i tot el necessari perquè la Maise se'n fes càrrec.
Però quan va tornar a casa no tan sols el Galiana no estava preparat sinó que s'havia quedat dormit al sofà. L'ànima li va caure als peus a la Loli que va seure en un racó del sofà decebuda.


Quan la Loli es va aixecar al matí següent, damunt la taula es va trobar un gran ram de flors amb una targeta: "Per la dona més meravellosa del món. Prometo compensar-te. T'estimo, Gabriel". Loli va somriure i les va olorar. Després es va vestir per anar a recollir a l'Eric:
- Mira, no compensa però almenys sap com demanar disculpes -diu la Maise.
- Em sap greu haver-te'l deixat, moltes gràcies.
- Que no et sàpiga. Pots repetir quan tu vulguis.
- Li vaig comentar al Gabriel d'agafar una cangur per així tenir més temps lliure. Tu no sabràs d'alguna persona de confiança que...?
- No, ara no sabria què dir-te, però no t'amoïnis que n'estaré al cas.
- Moltes gràcies Maise. Me'n torno cap a casa, a viure emocions fortes...
- Ah sí?

- Sí, aquest nen fa pudor d'haver-se cagat ben cagat!!

Totes dues riuen i la Loli acaba marxant amb el nen.De vegades, no ens queda més remei que conformar-nos amb el que tenim. Viure la vida que ens ha tocat. Però no sempre ha de ser així i la vida ens pot tenir reservada alguna que altra sorpresa.


La Loli estava asseguda en un banc amb el nen als braços, en una plaça prop de casa quan una dona que no li treia l'ull de sobre, s'acosta a ells i seu al costat.
- Bon dia... Maco el seu fill, eh?
- Oh, no, és el meu net!
-diu somrient la Loli.
- No em digui? Una dona tan jove, i ja àvia?
- Sí, ja veu. Els joves d'avui dia que no saben on tenen el cap.
- Sí, suposo que avui pensen en moltes coses menys en el més important. Perdoni que m'hagi assegut i que li estigui molestant...
- No molesta, no cal que es disculpi.
- És que l'he estat observant i penso que pot ser la persona que estava buscant.
- La persona que buscava? Per a què?

- Tingui la meva targeta. Em dic Pilar Beltran, treballo per una agència de publicitat. Ara estic ficada en una campanya de productes infantils i buscàvem una imatge fresca, diferent, propera als consumidors potencials del producte, per anunciar la marca. Des que l'he vista amb el nen als braços, tan relaxada, tan acostumada a fer-ho, que m'he començat a imaginar com volia enfocar realment la campanya.
- I què he de veure jo amb tot això?
- Doncs vull que sigui vostè, vostè i el seu nét si pot ser, és clar, la imatge per la campanya publicitària de la marca que porto.
- Jo? Què diu ara?
- Televisió, premsa i potser, alguna tanca publicitària... La campanya és important. A mi em resoldria un greu problema i vostè..., vostè tindria una oportunitat de viure una nova experiència. Què me'n diu?


La Loli se l'escoltà amb atenció mentre es mirava la targeta d'aquella dona.-CONTINUARÀ DIMECRES 23 D'AGOST...-
Channing

Setmana 04 d'Estiu 2006
Capítol 010 · Capítol 011 · Capítol 012 ·

Tornar a Pàgina Capítols d'Estiu 2006
Tornar a Pàgina El Cor de l'Estiu


inici pàgina


L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca,
Tàntal, Massagran, Mooon, Antaviana, Baulena, Gòmix

i altres 'cardíacs', vam procurar cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguessin quina imatge es donava de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com
la Història de STAP
les Entitats de STAP
el 20 d'Abril
el Terme Municipal de STAP
WEB STAP - Pàgina Inici
Guia del Comerç Andreuenc
imatges de STAP
participa
Tornar