per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Les obres de l’estació de Rodalies tallen la Meridiana -
El Periódico 12/03/10


• Els vehicles s’hauran de desviar pel carrer de Concepción Arenal.
• La col·locació de 32 grans bigues tancarà la calçada d’entrada dissabte i diumenge
.

Les obres del que serà l’intercanviador de transport ferroviari més gran de Barcelona, el de la Sagrera, tornen a afectar de ple l’avinguda de la Meridiana. Després de superar uns quants anys amb importants desviaments i talls pels treballs de reforma de les estacions de la L-1 i la L-5 i per l’excavació dels túnels de la L-9 i la L-4 ja acabats, la construcció de la nova parada de Rodalies afecta una altra vegada de ple la mobilitat de la zona. Durant gairebé un dia i mig, les 31 hores que van des de les vuit del matí de dissabte fins a les tres de la tarda de diumenge, els carrils d’entrada a Barcelona de l’avinguda a l’altura dels carrers d’Olesa i Cardenal Tedeschini estaran tallats. Els vehicles hauran de desviar-se pel de Concepción Arenal.

El trànsit que arribi a la capital sortirà dels carrils de la Meridiana poc després de la cruïlla amb el carrer d’Escòcia i podrà reintegrar-se a l’avinguda o bé pel d’Espronceda o pel de Navas de Tolosa, segons van informar ahir el gestor d’infraestructures Adif, que executa el projecte, i l’Ajuntament de Barcelona. La circulació també patirà algunes restriccions en el mateix sentit i calçada a partir del carrer del Pintor Alsamora per l’espai que ocuparà la llarga cua dels tràilers que transportaran les bigues prefabricades.

DUES GRUES PESADES
Durant el temps en què el trànsit de vehicles deixarà lliure l’avinguda, dues grans grues situades en plena calçada muntanya col·locaran un total de 32 bigues de 14 metres de longitud i un d’altura que aniran subministrant els camions. Una tercera grua de les mateixes característiques se situarà també a la zona com a reserva per ser utilitzada en cas de necessitat, segons va revelar Adif.

Aquestes bigues de formigó serviran per aguantar la plataforma que cobrirà les futures rampes d’accés a l’estació subterrània. Paral·lelament a la seva col·locació sobre els murs pantalla i els puntals ja construïts i que delimiten el perímetre de la infraestructura, s’aniran dipositant 600 de les plaques de ciment que formaran la cobertura.

 

Amb aquesta operació es completaran tres dels cinc sectors, ubicats als dos extremes de les andanes, en els quals s’ha dividit el sostre de l’estació, que ocuparà l’espai situat entre els carrers d’Olesa i del Cardenal Tedeschini. Al centre de la superfície total que ocuparà la parada encara quedaran per col·locar una altra vintena de bigues de les mateixes dimensions, cosa que obligarà a realitzar una actuació semblant a mesura que vagin avançant les obres.

DE NIT
Els treballs es realitzaran sense interrupció durant la nit. Un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana dirigirà els desplaçaments a tot el sector. Les obres afectaran els recorreguts de les línies d’autobús B-22 de la companyia Tusgsal i 62 de Transports Metropolitans de Barcelona. A més a més dels desviaments per Concepción Arenal també es prohibirà girar cap a l’esquerra (la zona on se situaran les grues) als vehicles que surtin cap a la Meridiana des del carrer del Pegàs. Les restriccions de circulació no afectaran els veïns que tinguin places d’aparcament als pàrquings situats a la zona, segons explica l’ajuntament.

L’estació de Rodalies de la Sagrera, que costarà 34,3 milions, es va començar a construir al mes de juny del 2009 i s’ha d’acabar a principis del 2011, segons la previsió d’Adif. Per ella passaran les línies R-3, R-4 i R-7. L’intercanviador que formaran aquestes línies més les quatre de metro (L-1 i L-5 en servei i L-9 i L-4 en obres) l’utilitzaran 110.000 persones l’any 2014.


Cinc mesos sense trens
L’impacte més gran de les obres de l’estació de Rodalies de la Meridiana es produirà en el servei ferroviari ja que es tallarà cinc mesos el pas de trens pel tram de túnel que transcorre sota l’avinguda entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Clot. La interrupció serà de l’abril al setembre i afectarà les 150.000 persones que utilitzen diàriament la R-3, la R-4 i la R-7. La Generalitat i Renfe estudien com desviar aquest gran volum de viatgers.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar