per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Les obres de Sagrera-Meridiana tallaran tres línies de Rodalies - Cristina Buesa
El Periódico 17/12/09


• Els treballs deixaran inservible cinc mesos des de l’abril l’estació de Sant Andreu Arenal.
• La L-1 del metro serà l’alternativa per absorbir els milers de viatgers diaris
.

Vénen temps difícils per als usuaris de Rodalies. La modernització de la xarxa ferroviària té un preu alt, que no és altre que les obres. El nou episodi, probablement el més conflictiu des del caos de Bellvitge, es preveu a partir del mes d’abril. La construcció de la futura estació de Sagrera-Meridiana obligarà a tancar Sant Andreu Arenal, de manera que els milers d’usuaris de tres línies hauran de ser desviats al metro. I l’operació durarà ni més ni menys que cinc mesos, segons ha pogut saber aquest diari.

L’estiu no preocupa gaire els responsables de Renfe perquè el descens de viatgers és més que notable. No obstant, l’inici del dispositiu –probablement a partir de Setmana Santa– i els mesos centrals (sobretot el maig i el juny) sí que angoixen. Es tracta de la C-4, procedent de Manresa i que travessa el Vallès Occidental, amb 105.000 viatgers diaris; la C-3, amb origen a Vic i que travessa el Vallès Oriental, amb 23.000; i la C-7, que ve de Castellbisbal i passa per Cerdanyola Universitat, amb 16.000 clients al dia.

La companyia ferroviària estudia amb la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques com dirigir aquesta marabunta de viatgers que quedarien en una parada, ubicada en plena Meridiana, en què és inviable organitzar un servei d’autobusos eficient. Per a més inri, en aquell moment el responsable de Rodalies ja serà la Generalitat.



 

PLA DE MOBILITAT
El destí natural serà la L-1, concretament l’estació de Fabra i Puig, situada a una desena escassa de metres de Sant Andreu. No obstant, les condicions d’aquesta parada de Rodalies no són les més òptimes, ja que tant les escales mecàniques com les normals són molt estretes. El pla de mobilitat que encara s’està estudiant també contempla que part dels passatgers baixin en algun municipi anterior, per exemple Montcada Bifurcació, i així es minimitzi les conseqüències d’una marea humana que el suburbà barceloní amb prou feines podrà engolir.

Tota aquesta reorganització segueix encara negociant-se. Renfe vol que duri com menys millor, segons admet un dels seus directius, i sobretot que s’acabi abans que comenci el col·legi. Els que executen l’obra, en aquest cas Adif, saben que uns treballs d’aquest abast necessiten el seu temps. La nova estació de Sagrera-Meridiana, una de les joies de la corona del futur sistema de transport, connectarà Rodalies (les tres línies ara perjudicades) i quatre línies de metro, va recordar ahir un portaveu de l’empresa.

MÉS CATENÀRIA RÍGIDA
Com a aperitiu, entre el 25 de desembre i el 3 de gener vinents s’interromprà el trànsit en aquestes línies entre Sant Andreu Arenal i Torre Baró per poder-hi instal·lar catenària rígida, uns treballs que es porten a terme des de ja fa un any per trams. Renfe i Adif detallaran demà les alternatives de transport.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar