per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 
BCN aprova la modificació del conveni de l’estació - X. B.
El Periódico 28/11/09


L’Ajuntament de Barcelona accepta cedir a Adif l’aprofitament urbanístic que legalment li correspon
sobre els 180.000 metres quadrats de sostre edificable...

El ja típic debat sobre qui i com es finança l’estació de la Sagrera es va repetir ahir per enèsima vegada en la sessió plenària municipal. El motiu va ser l’aprovació (gràcies als vots del bipartit i ERC) de la modificació del conveni firmat el 2002 per les tres administracions –Ministeri de Foment, Conselleria d’Obres Públiques i ajuntament–, pas previ imprescindible perquè es porti a terme la tan desitjada licitació de l’estació. Com ja va passar en el seu pas per la comissió d’Urbanisme, CiU i el PP van acusar Jordi Hereu de doblegar-se davant els interessos de Foment, i el bipartit va acusar tots dos partits d’haver forçat, quan manaven a la Generalitat i el Govern central, fa set anys, un pèssim acord.

 

«L’estació de la Sagrera és molt important, però no a qualsevol preu», va clamar Xavier Trias, líder municipal de CiU. «El conveni del 2002 no ens ha posat les coses gens fàcils», li va replicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures, Ramon García- Bragado. ¿I en què consisteix la modificació? L’Ajuntament de Barcelona accepta cedir a Adif l’aprofitament urbanístic que legalment li correspon sobre els 180.000 metres quadrats de sostre edificable aprovats en el pla d’ús terciari de l’any 2004. Adif avançarà d’aquesta manera els diners. Si els diners aconseguits amb aquests 180.000 metres quadrats no arriben per portar a terme les obres de l’estació «s’estudiaran altres fórmules».

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar