per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 
El Govern dóna via lliure al finançament de la Sagrera -
El Periódico 14/08/09


• L’Estat aportarà 255 milions fins al 2013, cosa que permetrà licitar l’estació.

El Consell de Ministres va autoritzar ahir el Ministeri de Foment a adquirir compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs per possibilitar el finançament de l’estació de la Sagrera, tal com van acordar el maig passat a Madrid el ministre de Foment, José Blanco, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Aquesta aportació del Govern central és de 255 milions d’euros, que aniran a càrrec de la disposició addicional tercera de l’Estatut i es farà efectiva en cinc anualitats fins al 2013. La suma permet que Adif ja pugui licitar les obres de l’estació, cosa que pot ser un fet aquest setembre vinent, segons el regidor d’Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado.

Aquesta aportació forma part del paquet de finançament necessari per a la construcció de l’estació de l’alta velocitat, una infraestructura clau per a la capital catalana, amb un cost que segons el pressupost és de 703 milions d’euros. D’aquests, a més a més dels 255 aprovats ahir, 161 aniran a càrrec de Foment a través dels pressupostos d’Adif i els 287 restants s’hauran de sufragar amb les plusvàlues que s’obtinguin dels terrenys dels voltants de la futura estació.

 

La notícia de l’aprovació de la contribució del Govern, encara que esperada i prevista, va ser aplaudida ahir per l’alcalde Jordi Hereu, que va mostrar la seva satisfacció per aquest nou pas endavant, que permetrà la licitació d’unes obres que es preveu que comencin aquest mateix any i es portaran a terme en dues fases: primer es construirà l’estructura (un projecte que ja està finalitzat, així com els accessos) i després l’arquitectura interior de la terminal intermodal (que encara s’està dissenyant).

«Avui [per ahir] hem fet un pas imprescindible per a un fet històric», va manifestar l’alcalde. Així mateix, per Hereu la decisió del Consell de Ministres mostra el «grau de compromís» dels acords a què van arribar al mes de maig. «El ministre Blanco ha complert i el que durant dècades ha estat un somni ara serà una realitat», va afegir l’alcalde sobre una infraestructura per la qual han batallat des de fa 15 anys tres alcaldes de la capital catalana, i que segons va destacar Hereu no solament servirà per comunicar Barcelona amb França, «sinó que també vertebrarà les poblacions de la zona nord del Besòs i generarà un nou centre a Barcelona».


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar