per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 
El Consell de Ministres autoritza el finançament de l'estació de la Sagrera - P. Mercadé
El Punt 14/08/09


El tràmit era imprescindible per desencallar el projecte constructiu que s'ha de posar a licitació aquest estiu.

L'acord a què van arribar l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament al maig per desencallar el finançament de l'estació de la Sagrera, el va segellar ahir el Consell de Ministres. Aquest òrgan va autoritzar el Ministeri de Foment a fer front a la despesa addicional de 255 milions d'euros per a la construcció de l'estació amb càrrec a les inversions en infraestructures que l'Estat destina a Catalunya, d'acord amb l'Estatut, cosa que suposa 51 milions d'euros l'any fins al 2013. El tràmit, que segueix al peu de la lletra el que es va acordar fa tres mesos, era imprescindible per desencallar el projecte constructiu que s'ha de posar a licitació aquest estiu.

El Consell de Ministres va posar ahir sobre paper l'acord a què van arribar el mes de maig passat l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per finançar l'estació de la Sagrera. Tal com van acordar les tres administracions, el Consell va autoritzar ahir el Ministeri de Foment a aportar 255 milions d'euros addicionals per a la construcció de l'estació amb càrrec a les inversions en infraestructures que l'Estat destina a Catalunya, segons estableix la disposició addicional tercera de l'Estatut. Això representa una inversió de 51 milions d'euros anuals des del 2009 fins al 2013.

«Aquest tràmit és un dels primers passos de la tramitació de l'obra que ha de concloure amb la licitació d'aquesta», explicava ahir un portaveu d'Adif, ens gestor de la infraestructura i que depèn de Foment. Sense aquest tràmit, doncs, no es podia posar a licitació el projecte constructiu de l'estació, que està en fase de redacció.

 

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, volia que aquest document estigués enllestit abans de l'estiu, però aquest serà un retard més que acumularà aquest equipament. En un principi s'havia dit que l'estació, o com a mínim una infraestructura bàsica, estaria enllestida a principis del 2009 per tal que hi arribessin els trens d'alta velocitat. Només hauria tingut sentit complir amb aquest compromís si els trens d'alta velocitat creuessin el subsòl de Barcelona, però el túnel del TAV encara no s'ha començat a perforar, la tuneladora que ha de foradar el terreny provinent d'Alemanya començarà a treballar aquesta tardor. Arran dels incompliments de calendari que arrossega l'estació de la Sagrera, és complicat que estigui enllestida el 2012, l'últim termini que Foment ha donat perquè els TAV creuin la ciutat en direcció a Girona. Tanmateix, Hereu considerava ahir que «el ministre Blanco ha complert, i el que durant dècades ha estat un somni ara serà una realitat». «Estic molt satisfet», hi va afegir.

La de rodalies, també
El que sí que avança són les obres de l'estació de rodalies de la Sagrera. L'Adif ha començat a fer els micropilots on hi haurà la sortida d'emergència. També s'estan col·locant les pantalles laterals per adaptar l'estructura del túnel a la seva configuració final. Els treballs es fan a l'interior del túnel aprofitant la interrupció del servei ferroviari, que s'allargarà fins al 16 d'agost.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar