per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

L'acord per pagar la Sagrera es firmarà el dia 21 a Madrid -Cristina Buesa
El Periódico 14/05/09


• Economia perfila els detalls sobre el finançament del projecte de l'estació
• Generalitat, Foment i ajuntament segellaran el compromís que permetrà l'obra Obres de l'AVE a la Sagrera, a finals de febrer.


A la llista de compromisos amb Catalunya del nou ministre de Foment encara no hi ha cap ítem en l'apartat del deu. Als projectes que va desencallar José Blanco en la seva visita de la setmana passada també s'hi va afegir la promesa que, al cap de 15 dies, hi hauria pacte econòmic per tirar endavant la Sagrera. Ho va dir el dia 7 i, sí, just dues setmanes després se celebrarà la reunió entre les tres administracions per firmar l'acord. La cita és el 21 de maig a Madrid, com va avançar ahir El País i van confirmar diverses fonts.

L'alcalde Jordi Hereu i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es desplaçaran fins a la seu del ministeri per escenificar el conveni. Abans d'això, el Ministeri d'Economia està acabant de resoldre els últims detalls que permetin sufragar la nova infraestructura per a l'alta velocitat. La fórmula, com es dóna per fet des de fa setmanes, inclouria alguns fons previstos en la disposició addicional tercera de l'Estatut.

LICITAT ABANS DE L'ESTIU
El principal objectiu era que no s'endarrereixi encara més la licitació de la futura estació de la Sagrera. El responsable de la seva construcció, el gestor de les infraestructures (Adif), ja ha anunciat que el projecte estarà preparat aquest mateix mes. Abans que s'acabi l'estiu, podria estar licitat. El pacte entre les tres administracions havia d'estar tancat abans que això passés, i així serà.

L'objectiu és que comencin els treballs abans de final d'any, malgrat que el 2012, quan l'AVE hagi travessat Barcelona pel túnel des de Sants, l'estació no estarà acabada.

 

Però aquest fet no preocupa les autoritats catalanes. Tard o d'hora, els trens d'alta velocitat podran parar a la Sagrera. El que realment els angoixava, sobretot als despatxos municipals, era que Foment es replantegés la iniciativa com a conseqüència de la crisi. El 62% del seu finançament depenia de les plus- vàlues que es generessin amb l'operació immobiliària, però això es va haver de descartar amb la caiguda del preu dels terrenys.

CINC MESOS DE DUBTES
Blanco, Hereu i Nadal, representants de les tres administracions diferents que formen el consorci Barcelona Sagrera Alta Velocitat, firmaran dijous que ve un acord que tancarà cinc mesos d'incertesa sobre el futur de la instal.lació. EL PERIÓDICO va avançar al desembre que la crisi havia desbaratat els plans inicials de negoci amb la construcció en les hectàrees resultants.

A l'espera que el ministeri que actualment dirigeix Elena Salgado ho confirmi, la fórmula que havia plantejat el conseller Nadal d'utilitzar els fons de l'addicional tercera plantejava que, tard o d'hora, aquests diners tornessin a Catalunya. La manera que això pugui ser així és que Foment cedeixi a la Generalitat la titularitat dels terrenys perquè en faci el que vulgui.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar