per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Adif trasllada el taller de Sant Andreu per fer passar l'AVE -
El Periódico 09/05/09


...deixarà el terreny lliure per construir les vies de l'alta velocitat i el seu taller de manteniment,
així com per reubicar el nou edifici de l'estació de Rodalies...


L'execució de la línia de l'AVE a Sant Andreu va començar a superar ahir un altre obstacle: el trasllat dels tallers de manteniment de les vies i instal.lacions d'amplada ibèrica existents a l'estació de Sant Andreu Comtal. El gestor d'infraestructures Adif va adjudicar el trasllat d'aquestes dependències a un nou centre ubicat a Montcada. El canvi costarà set milions d'euros i deixarà el terreny lliure per construir les vies de l'alta velocitat i el seu taller de manteniment, així com per reubicar el nou edifici de l'estació de Rodalies i el futur esquema de les vies de les línies C-2 i de regionals.

El trasllat del taller, segons va informar ahir Adif, s'ha de fer en una ubicació dels voltants de Barcelona, com serà l'entorn de l'estació de Montcada-Bifurcació, per tal de garantir la rapidesa i l'eficàcia de les reparacions a la zona nord de la capital. En el complex ferroviari situat al corredor del Besòs que acollirà el taller s'hi construiran, a més a més, noves vies d'accés i també una gran grua per millorar el transport de materials.

 

El taller bessó que tenia Adif per cuidar les vies d'amplada ibèrica de la zona sud de Barcelona, situat a l'estació de Sants, ja va ser traslladat a l'Hospitalet abans del 2007 per donar pas, igualment, a les vies de l'AVE que es construïen des del Prat.

INSTAL.LACIONS DE RENFE
A la zona de l'estació de Sant Andreu Comtal hi ha dos tallers més, en aquest cas de l'operadora Renfe, per a la reparació dels trens Talgo, d'una banda, i dels combois de Rodalies i de les línies regionals, de l'altra. Tot això, ubicat a la banda de mar de l'ampli recinte on hi ha l'estació, haurà de ser traslladat també en el futur per cobrir les vies de l'AVE.

De moment, les obres en aquesta zona es concentren a la banda de muntanya, que és on s'ubica el taller que pròximament anirà a Montcada. Al costat de les obres ferroviàries es fan també les d'un dels vials soterrats per a vehicles que uniran, en paral.lel a les vies, el nus de la Trinitat i l'estació de Sagrera.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar