per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

El govern no vol que els diners extra per la Sagrera es restin d'altres obres - Xavier Miró
El Punt 24/03/09


No tots sortiran de l'Estatut, segons Nadal.

El govern catalÓ vol assegurar-se que, al final de l'operaciˇ de finanšament de l'estaciˇ de la Sagrera, Catalunya disposi de les mateixes inversions compromeses per l'Estat via disposiciˇ addicional tercera de l'Estatut. El conseller de PolÝtica Territorial, Joaquim Nadal, assegura que no tots els diners de la Sagrera sortiran de l'Estatut.

Finanšar la construcciˇ de l'estaciˇ ferroviÓria de la Sagrera amb els diners de l'Estatut no estava previst i serÓ, per tant, una inversiˇ extraordinÓria del Ministeri de Foment. El que no vol la Generalitat Ús que aquests diners extra s'acabin perdent per a altres infraestructures del paÝs.

Per aix˛, la conselleria de PolÝtica Territorial de la Generalitat explica que hi ha dues opcions pel que fa a les plusvÓlues urbanÝstiques que es generaran en el futur en aquesta zona. La primera Ús que l'Estat mateix recuperi amb la futura operaciˇ immobiliÓria els diners que ara haurÓ d'invertir en l'estaciˇ i aix˛ suposaria que el mateix govern espanyol destinaria a altres projectes de Catalunya els diners recuperats.

Per˛ Nadal explica que tambÚ existeix la possibilitat que sigui la Generalitat qui recuperi directament els diners de les plusvÓlues per invertir-los en altres infraestructures del paÝs.

A mÚs, en una entrevista a Catalunya RÓdio, el conseller Joaquim Nadal deixava clar ahir que el govern espanyol no haurÓ de posar via Estatut la totalitat dels 400 milions que es necessiten per pagar l'obra de la Sagrera.

En aquest sentit, el conseller recorda que l'Administrador d'Infraestructures FerroviÓries (Adif), organisme dependent de Foment, Ús ja propietari d'una part dels terrenys que en el futur formaran part de l'operaciˇ immobiliÓria.

L'Adif, doncs, podria avanšar de la seva butxaca bona part dels diners que ara es requeriran. El govern catalÓ estima que els diners que sÝ que hauria de consignar Foment als pressupostos per la via de l'Estatut ronden els 150 milions.

 

Canvis a la C2 i als regionals del sud
Per les obres de reforma de la catenÓria al t˙nel entre les estacions de Passeig de GrÓcia i de Franša de Barcelona, aquest cap de setmana ľ28 i 29 de maršľ i el segŘent ľ4 i 5 d'abrilľ es modificarÓ durant el dissabte i el diumenge l'inici i final de ruta dels trens de la lÝnia C2 sud de Rodalies aixÝ com dels trens regionals provinents de Saragossa, Casp, Lleida, Reus, Tarragona i Tortosa. Els trens de la C2 sud provinents de Sant Vicenš de Calders finalitzaran el seu recorregut a l'estaciˇ de Barcelona Sants i tambÚ sortiran d'aquÝ els que es dirigeixen al Garraf i PenedŔs.

Aquells que paren a totes les estacions i arriben fins a Vilanova i la Geltr˙ s'operaran a la via 14 de Sants i els directes fins a GavÓ amb destinaciˇ a Sant Vicenš operaran per la via 9 de Sants. Des de l'estaciˇ de Sants els passatgers podran arribar a la de Passeig de GrÓcia fent transbord a la C2 nord, que uneix l'aeroport amb Sant Celoni i Mašanet, o per mitjÓ dels trens regionals que es dirigeixen cap al nord. Les obres de reforma de la catenÓria tambÚ afectaran els regionals provinents de Saragossa, Casp, Lleida, Tortosa, Reus i Tarragona, que finalitzaran o comenšaran el viatge a Passeig de GrÓcia.

La reforma suposa la instalĚlaciˇ de catenÓria rÝgida al t˙nel entre Passeig de GrÓcia i Franša en la segona fase d'un projecte que ja ha permŔs instalĚlar aquesta catenÓria mÚs fiable i segura al t˙nel entre Sants i Passeig de GrÓcia. El ramal de l'estaciˇ de Franša suposarÓ el desmuntatge de l'actual catenÓria flexible en un tram de mil metres, on es muntaran 120 perfils d'alumini i mil metres de nou fil de contacte.

L'obra, amb un pressupost d'11,7 milions, s'executarÓ amb un equip de mÚs de vint operaris especialitzats i cinc vehicles de via que treballaran de forma continuada durant els dos caps de setmana.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar