per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Les obres de l'AVE a l'estaciˇ de Sant Andreu Comtal modifiquen els serveis de mitja distÓncia - EFE
El Periódico 06/01/09


Ľ DemÓ reobre la parada de Passeig de GrÓcia, tancada des de Nadal per canviar la catenÓria convencional.

El gestor d'infraestructures Adif iniciarÓ demÓ les obres de l'AVE al voltant de l'estaciˇ barcelonina de Sant Andreu Comtal, fet que obligarÓ a modificar diversos serveis de Renfe de mitja distÓncia. Aquests treballs s'emmarquen en la construcciˇ de la lÝnia d'alta velocitat entre Madrid, Barcelona i la frontera francesa, en el tram Sagrera-Nus de la Trinitat.

En la primera fase, aquestes actuacions obligaran a modificar els serveis de Renfe de mitja distÓncia que enllacen Barcelona amb Tarragona/Tortosa/Reus, Lleida/Casp i Saragossa, que iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l'estaciˇ de Franša.

En una segona fase de les obres, ja a finals de gener, es produiran altres afectacions en el servei de Renfe, segons ha informat la companyia ferroviÓria en un comunicat. Per informar d'aquestes modificacions es reforšaran els serveis d'atenciˇ i informaciˇ als clients a les estacions afectades a mÚs d'amb cartells, megafonia de trens i estacions i a travÚs del telŔfon 902 24 02 02.

Tram soterrat
La construcciˇ del tram de la lÝnia de l'AVE entre les estacions de la Sagrera i el Nus de la Trinitat, que tÚ una longitud de 4,24 quil˛metres, comportarÓ una "transformaciˇ total" de la infraestructura ferroviÓria a la zona, segons Renfe i Adif, i s'emmarca en el projecte per portar l'AVE de Barcelona a la frontera francesa.

 

A partir de Reis, i fins al 31 de gener, es donaran de baixa les vies 4 i 6, fet que obligarÓ a traslladar els serveis de mitja distÓncia cap a Tarragona, Lleida i Saragossa a l'estaciˇ de Franša. Posteriorment, en la primera fase, tambÚ s'hauran de suprimir a finals de gener les vies 8 i 10, la qual cosa comportarÓ noves afectacions en el servei, encara per precisar.

En fases posteriors, es procedirÓ a desmantellar progressivament les vies que donen accÚs a les diverses instalĚlacions tŔcniques situades en aquest sector, per alliberar l'espai necessari per construir el tram soterrat de la lÝnia d'alta velocitat i la nova estaciˇ de Sant Andreu Comtal.

Aquesta gran remodelaciˇ s'iniciarÓ el 6 de gener, just el dia en quŔ es reobrirÓ l'estaciˇ de Passeig de GrÓcia, que ha estat tancada des del dia de Nadal per facilitar el canvi de la catenÓria convencional.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar