per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Les obres de l'AVE desvien 105 trens a l'estaciˇ de Franša - Ramon Comorera
El Periódico 06/01/09


Ľ Els treballs a Sant Andreu Comtal afecten 4 lÝnies de mitjana distÓncia.
Ľ Rodalies recupera el trÓnsit per Passeig de GrÓcia a BCN desprÚs del canvi de catenÓria
.

Les obres de l'AVE en el tram de la Sagrera a Sant Andreu prenen avui el relleu a Barcelona, pel que fa a l'afectaciˇ en el trÓnsit ferroviari, a les de modernitzaciˇ de la catenÓria que han tancat durant 12 dies el t˙nel d'Aragˇ i l'estaciˇ de Passeig de GrÓcia. Des d'aquest matÝ a primera hora la clausura de dues vies a l'estaciˇ de Sant Andreu Comtal obliga Renfe a desviar a la de Franša 105 trens diaris de mitjana distÓncia que van al sud i que tenien allÓ l'inici o el final. Al mateix temps que comenšaven aquests canvis es preveia reobrir el t˙nel de l'Eixample, tancat des de Nadal, i recuperar la normalitat a la C-2, la C-7 i la C-10 de Rodalies i a les lÝnies de mitjana i llarga distÓncia que travessen el centre de la capital.

El gestor d'infraestructures Adif ja treballa intensament a l'enorme esplanada de la futura estaciˇ intermodal de la Sagrera, entre els ponts de Bac de Roda i del Treball, aixÝ com a la zona de Mallorca-Espronceda, on comenšarÓ l'excavaciˇ del t˙nel que travessarÓ el cor de Barcelona fins a Sants. Les obres arriben a partir d'ara al sector situat mÚs al nord de la ciutat, a prop del nus de la Trinitat.

NOU TALLER
El pla de l'alta velocitat preveu construir una nova estaciˇ de la xarxa convencional a Sant Andreu Comtal, un taller de manteniment de material d'ample internacional (AVE) i la reforma de vies d'accÚs. A mÚs es crearan dos vials soterrats per a vehicles contigus al corredor ferroviari i un caixˇ de formigˇ que cobrirÓ les vies de Sagrera a Trinitat i sobre el qual se situarÓ un parc lineal.

 

Aquestes obres afectaran per fases el trÓnsit ferroviari a l'entorn de Sant Andreu Comtal durant un perÝode de mÚs d'un any. La primera Ús la que comenša avui i durarÓ fins al 31 de gener vinent. En aquestes setmanes els trens que vÚnen o van de Barcelona a Tarragona-Tortosa (53 al dia), a Tarragona-Riba-roja d'Ebre (32), a Lleida (14) i a Casp-Saragossa (6) tindran l'inici i el final de lÝnia a l'estaciˇ de Franša. A partir del mes de febrer, les vies afectades a Sant Andreu canviaran i es produiran altres modificacions en els serveis que Adif i Renfe encara no han anunciat.

El projecte de les noves vies tant de l'alta velocitat com convencionals en els 4,2 quil˛metres que separen la Sagrera de la Trinitat suposa una inversiˇ de 245 milions. L'˙ltima previsiˇ del Ministeri de Foment Ús que l'AVE pugui passar per Sant Andreu en direcciˇ a Girona i Franša el 2012.

┌LTIMES PROVES
Fins avui a la matinada, Adif ha fet les ˙ltimes proves amb la nova catenÓria rÝgida, mÚs fiable i capaš, que ha instal.lat al t˙nel Sants-Passeig de GrÓcia-Clot. Si no hi ha hagut problemes inesperats, a les sis de la matinada s'havia de restablir el trÓnsit. SeguirÓ, no obstant, el desviament per Plaša de Catalunya dels tres ˙ltims trens de nit de Rodalies per poder completar els treballs.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar