per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

El dia de Reis comencen les obres del TAV a l'estaciˇ de Sant Andreu Comtal - EFE
El Punt 05/01/09


Els regionals cap a Tarragona, Tortosa, Lleida, Casp i Saragossa sortiran de l'estaciˇ de Franša.

L'estaciˇ de Sant Andreu Comtal, un dels principals nusos ferroviaris de Barcelona, comenšarÓ a notar dimarts les obres del tren d'alta velocitat (TAV), ja que s'iniciarÓ la construcciˇ del tram entre la Sagrera i el nus de la Trinitat, cosa que en una primera fase obligarÓ a desviar trens de mitjana distÓncia. Segons que van informar ahir Renfe i Adif, aquestes obres, que es prolongaran durant mÚs d'un any, obligaran en una primera fase, fins al 31 de gener, a modificar els serveis regionals que enllacen Barcelona amb Tarragona, Lleida i Saragossa, que iniciaran i finalitzaran el recorregut a l'Estaciˇ de Franša.

En una segona etapa, a final de gener, es produiran altres modificacions del servei a l'estaciˇ de Sant Andreu Comtal, on actualment circulen trens de mitjana distÓncia i de rodalies, encara que ni Renfe ni Adif no n'han concretat les afectacions. La construcciˇ del tram de la lÝnia del TAV entre les estacions de la Sagrera i el nus de la Trinitat, que tÚ una longitud de 4,24 quil˛metres, comportarÓ una źtransformaciˇ total╗ de la infraestructura ferroviÓria a la zona, segons Renfe i Adif, i s'emmarca en el projecte per portar el TAV de Barcelona a la frontera francesa. Concretament, les principals actuacions consistiran en la construcciˇ d'una nova estaciˇ de Sant Andreu Comtal, l'edificaciˇ del futur taller de manteniment de material d'ample internacional i la remodelaciˇ de les vies d'accÚs, aixÝ com l'execuciˇ de vials adjacents als corredors ferroviaris.

 

.Per poder emprendre aquestes obres, que tenen un pressupost de 245 milions, s'haurÓ de reduir de manera gradual la capacitat operativa i els accessos a les instalĚlacions de l'estaciˇ i el seu entorn. A partir de Reis, i fins al 31 de gener, es donaran de baixa les vies 4 i 6, cosa que obligarÓ a traslladar els serveis de mitjana distÓncia cap a Tarragona, Lleida i Saragossa a l'estaciˇ de Franša.

Posteriorment, dins de la primera fase, tambÚ s'hauran de suprimir a final de gener les vies 8 i 10, cosa que comportarÓ noves afectacions en el servei, encara per determinar. En fases posteriors es procedirÓ a desmantellar progressivament les vies que donen accÚs a les diverses instalĚlacions tŔcniques situades en aquest sector per alliberar l'espai necessari per construir el tram subterrani de la lÝnia d'alta velocitat i la nova estaciˇ de Sant Andreu Comtal. La remodelaciˇ comenšarÓ el mateix dia que es reobrirÓ l'estaciˇ de Passeig de GrÓcia, que ha estat tancada des de Nadal per canviar la catenÓria del t˙nel.

Tots els trens de Tarragona, Tortosa, Lleida, Casp i Saragossa tindran parada a Sants, Passeig de GrÓcia i estaciˇ de Franša.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar