per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Anàlisi de Jordi Hereu: 'L'estació que Barcelona necessita' - Jordi Hereu
El Periódico 14/12/08


• El pla de transformació emblemàtic de la ciutat és el de Sant Andreu-Sagrera Obres a la Sagrera.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, analitza el significat de la nova estació de la Sagrera. L'obra és "un nucli catalitzador" del desenvolupament del nord de la ciutat i de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montcada i Reixac. Segons la seva opinió, s'han de superar els obstacles que la crisi econòmica suposa per finançar l'estació, i encapçalar amb responsabilitat pública, que és la responsabilitat amb interessos col.lectius, la seva construcció sense demores.

Contra la crisi, Barcelona. Contra la crisi, projectes. Contra la crisi, inversió pública.

Si a Barcelona hi ha un pla de transformació emblemàtic, aquest és precisament el de Sant Andreu-Sagrera. I si hi ha un nucli catalitzador, un cor que faci bategar tot el procés de desenvolupament dels barris del nord de la ciutat i de les ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montcada i Reixac, aquest és la futura estació intermodal.

La que acollirà el tren d'alta velocitat, les línies de rodalies i els ferrocarrils de llarg recorregut, i també les línies de metro. La que està previst que tindrà un total de 90 milions de viatges cada any. Aquesta ha de ser la nova gran estació de Barcelona, la dels veïns i veïnes de Sant Martí i de Sant Andreu i de la Sagrera, i la d'Europa en definitiva.

Ja ho podem veure. Les obres de les infraestructures ferroviàries (s'estan desviant les vies per deixar lloc precisament a l'estació) ja estan en marxa. Val la pena anar-hi i prendre consciència del que tenim entre mans, del que tots ens hi estem jugant, i quan dic tots vull dir Barcelona, Catalunya i el conjunt d'Espanya.

És justament per això que cal superar els obstacles que la crisi econòmica està comportant pel que fa al finançament de l'estació, i liderar des de la responsabilitat pública, que és la responsabilitat amb els interessos col.lectius, la seva construcció sense que hi hagi cap mena de demores.

 

D'aquí a quatre mesos ja tindrem el projecte constructiu enllestit. I el novembre s'haurà alliberat tot l'espai per començar pròpiament els treballs de l'estació. Les obres han d'haver començat abans de finalitzar el 2009. És hora, doncs, d'anar per feina.

Des de Barcelona, i personalment com a alcalde de la ciutat, estem treballant perquè el Govern de l'Estat, a través del Ministeri de Foment com a responsable directe i d'acord amb el conjunt d'institucions (Ajuntament i Generalitat), destini els recursos necessaris per poder portar a terme la construcció d'aquesta estació intermodal. Són, en total, prop de 600 milions d'euros, una quantitat molt important. Però es tracta d'una inversió clau, ineludible i inajornable. Perquè genera llocs de treball i activitat mentre es construeix, un cop construïda i quan s'hi hagin desenvolupat tots els projectes de la zona. I perquè genera confiança per mirar el futur amb seguretat, i això és avui més important que mai.

En temps de dificultats, tothom hi ha de posar tot el que té a les seves mans. I aquells que tenim la representació dels ciutadans i l'obligació de donar-los suport i respostes, hem de ser els primers. I això vol dir precisament inversió pública.

És el que estem fent des de l'Ajuntament, perquè el proper any destinarem més recursos que mai per garantir tots els projectes que la ciutat necessita. I és el que esperem que tothom farà.

És, en definitiva, el que l'estació de la Sagrera requereix, el que Barcelona demana, i el que li convé al conjunt del país.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar