per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Hereu vol que l'estació de l'AVE de Sagrera es digui Europa - Rosa Mari Sanz
El Periódico 22/10/08


• L'alcalde insta a desencallar la licitació de la terminal.
• Reclama que les infraestructures previstes a BCN no paguin la crisi.

Jordi Hereu va expressar ahir el seu desig que la nova estació de l'AVE que es construirà a la Sagrera es denomini Europa, "de la mateixa manera que tenim una estació de França del segle XIX que s'ha de superar". Ho va manifestar de passada durant la conferència que cada any ofereix l'alcalde de Barcelona al Col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya per repassar els projectes d'infraestructures de la ciutat. Una declaració que potser els caurà com una galleda d'aigua freda als veïns de la zona, alguns dels quals, com els de Sant Martí de Provençals, ja han presentat una petició perquè també porti el nom del seu barri, juntament amb el de la Sagrera.

Durant el debat, titulat Barcelona, infraestructures i territori: nova etapa de transformació, l'alcalde va alertar de la necessitat que les infraestructures previstes a la capital catalana no han de pagar la crisi. "Ens hi estem jugant el progrés general per al país", va assegurar, poc després de repassar les principals obres en aquesta matèria que es porten a terme i expressar les seves principals preocupacions i reclamacions.

EL CENTRE INTERMODAL MÉS GRAN
I entre aquestes, va explicar als enginyers que van omplir l'auditori Pompeu Fabra de l'edifici de la Via Laietana que és urgent desencallar la licitació de la construcció de l'estació de la Sagrera "perquè les obres es puguin iniciar el 2009", una infraestructura "que vull que es digui Europa", perquè "serà el centre intermodal més gran del país".

 

Així mateix, va exigir que la construcció de l'AVE no torni a afectar el servei de Rodalies, en referència als esvorancs i les consegüents interrupcions dels treballs de l'últim tram per arribar a Sants.

Una altra de les principals inquietuds manifestades van ser els accessos a l'aeroport i al port. Respecte al Prat, Hereu va dir: "Veig amb preocupació que no tiri endavant la construcció de les connexions ferroviàries de les dues terminals amb el metro i Rodalies", una cosa que considera bàsica "per a la competitivitat de la ciutat". En aquest sentit, l'alcalde va recordar que la T-Sud entrarà en funcionament l'any que ve sense una xarxa de transport públic adequada, de manera que va demanar la "màxima rapidesa" a posar-hi els mitjans. Pel que fa al port, va reclamar la construcció de nous accessos i "que s'escurcin els terminis d'execució del projecte" (a càrrec de Foment) d'un nou vial d'accés de dos carrils i exclusiu des de Cornellà.

Sobre una altra de les obres en marxa, l'ampliació del metro, va destacar que en els tres anys vinents s'obriran 12 noves estacions a Barcelona, i va reconèixer la necessitat de buscar mecanismes per tirar endavant la prolongació de la línia 2 que connecti l'Eixample i el Poble-sec amb la Zona Franca.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar