per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

La terminal tindrà 12 milions de viatgers més a l'any que Sants - X.B./A.O.
El Periódico 29/05/08


• Dels 91.900.000 usuaris, 39.000.000 seran de Rodalies.
• L'entorn de la instal.lació de Sant Andreu ocuparà 58 hectàrees.


Amb la Sagrera, Barcelona no només sumarà una segona terminal ferroviària de gran capacitat --tal com passa en la majoria de capitals europees, inclosa Madrid-- sinó que comptarà amb una estació central molt superior a la que té ara a Sants. La comparació dels principals indicadors de totes dues és favorable sempre a la primera, amb atenció especial al nombre de viatgers l'any. Segons els càlculs municipals, per la Sagrera passaran 91.900.000 passatgers, 12 milions més que els registrats a Sants el 2005.

La xifra és la suma d'usuaris previstos a l'AVE (22.500.000), Rodalies (39.000.000) i metro (15.500.000), juntament als que usaran la terminal d'autobusos (6.500.000) i els que accediran a l'estació en vehicle privat (700.000) i taxi (5.000.000). La parada d'aquest últim servei doblarà la capacitat de la que s'acaba d'instal.lar a Sants. També és superior la xifra d'andanes ferroviàries i la superfície dels vestíbuls, comptant ja els que guanyarà Sants en l'ampliació encara pendent d'executar que doblarà l'espai actual.

La diferència de magnitud entre les dues principals estacions de Barcelona obeeix, sens dubte, a les oposades trames urbanes que envolten cada instal.lació. Mentre Sants s'encaixona en una àrea densa, a la frontera entre l'Eixample i el barri de Sants, la Sagrera disposa d'un enorme espai --de més de 230 hectàrees, 20 més que les del Fòrum-- on instal.lar la seva seu.

 

LA NOVA SANTS AMPLIADA
En total, Sants tindrà, una vegada ampliada, 192.000 metres quadrats de superfície dels quals 80.000 correspondran als nous usos terciaris previstos en l'ampliació. La falta d'espai és tan important, que la reforma es realitzarà al lloc que avui és la coberta de la terminal. Allà, i com en altres estacions d'Adif on l'explotació comercial serveix per sufragar part de les despeses, hi haurà locals comercials i multicines.

Es construirà, també, un edifici d'oficines i un hotel al davant del parc de l'Espanya Industrial. Una altra construcció més, on aniran les botigues, envoltarà l'estació a través d'un voladís. L'entorn de l'estació és de 6,7 hectàrees a les quals l'ampliació en altura sumarà 5,6 hectàrees més. La Sagrera, per part seva, compta amb una extensió de 320.000 metres quadrats i un entorn de 58 hectàrees. 10 vegades més que la superfície ocupada per Sants.

I és que, si ens posem a comparar, la nova estació supera fins i tot el famós túnel de l'AVE per sota de l'Eixample. Els 425 milions que costarà la terminal doblen de llarg els 180 milions pels quals es va adjudicar l'obra de la galeria.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar