per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Portar el tren a l'intercanviador de Sagrera costarà 59 milions-
El Periódico 09/05/08


• Foment dóna un nou impuls a la construcció de la terminal de Rodalies.
• L'estació reunirà en un mateix espai tres línies ferroviàries i quatre de metro.


L'intercanviador de metro i tren de Sagrera-Meridiana, el més gran de Catalunya quan estigui acabat ja que donarà servei a 110.000 passatgers diaris, va fer ahir un nou pas cap a la seva culminació. Un avanç en clau de tramitació administrativa, però de gran càrrega simbòlica, ja que impulsa el projecte de construcció de l'estació subterrània de Rodalies prevista a la zona, pressupostada en 59 milions d'euros, per la qual passaran els combois de les línies C-3, C-4 i C-7.

VESTÍBULS I ANDANES
Els passatgers d'aquests trens podran connectar en l'intercanviador amb les línies L-1, L-5, L-4 i L-9 de metro (i viceversa), encara que de moment només estan acabades les obres d'ampliació i renovació de les andanes, els vestíbuls i les connexions de la L-1 i la L-5. Aquestes són les dues úniques línies de metro que passen actualment pel nus de comunicacions a l'espera que s'hi incorporin en un futur la L-4 i la L-9.

 

De forma paral.lela, i segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el Ministeri de Foment --responsable del projecte-- sotmet ara a informació pública l'estudi informatiu de la construcció de l'estació de Rodalies. L'estudi ha estat finançat per la Generalitat, que, amb el mateix objectiu de facilitar l'avanç del pla, també s'ha fet càrrec de l'execució, ja finalitzada, de l'estructura en forma de caixa on s'ubicarà la terminal. Aquesta té uns 370 metres de longitud i estarà dins de l'actual túnel ferroviari que circula per sota de l'avinguda Meridiana.

REBAIX DE RASANT
El projecte preveu la prolongació de l'estructura ja construïda, de forma que cobreixi tot el tram de túnel afectat; l'excavació de terres, la demolició de la galeria actual en el tram ubicat a sota de la caixa i el rebaix de la rasant del túnel. Aquesta presenta un pendent inadequat per a l'explotació de l'estació. També s'hi construiran dos vestíbuls, un d'accés a les línies de metro, i l'altre, situat a l'altura del carrer de Martí Molins, a les de Rodalies de Renfe. A més a més, es reposarà un col.lector al carrer de Garcilaso.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar